Гешев убеден: Ревизия на приватизацията ще има!

По думите му трябвало и политиците да си свършат работата
Обновена: 20 фев 2020 18:11 | 20 фев 2020 15:30, Камелия Цветанова
237
Гешев убеден: Ревизия на приватизацията ще има!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще бъде проверен целият приватизационен процес и всички сделки, каза в Благоевград главният прокурор Иван Гешев, циитран от БТА.

"Длъжни сме да затворим тази страница, дължим го на българските граждани. Мисля, че на всички е ясно, че това беше бандитска приватизация, тя беше криминална и се трансформира държавната собственост по несправедлив начин в частна. Това го знае всеки български гражданин", посочи главният прокурор.

Още по темата
Той допълни, че за да има справедливост и наказателна отговорност за хора, които са извършили престъпления, трябва и политиците да си свършат работата, която българските граждани очакват от тях.

Гешев посочи, че ако е необходимо следва да се извършат съответни промени, ако трябва дори и в Конституцията.

Проверката, която е възложена, ще започне с най-големите приватизирани активи.

"Ще вървим от най-големите сделки към следващите, ще се върви на етапи, по десет, по двадесет. След като се подават и са проверени от съответните структури на ДАНС и е събрана информация от Сметната палата, от Министерството на икономиката, Министерство на финансите, ще обобщават тази информация и ще я подават към прокуратурата, а отделно прокуратурата след това по всяка сделка ще направи анализ има ли основание за реализиране на наказателна отговорност.", посочи Иван Гешев.

Информацията за всяка сделка ще бъде публично оповестявана, за да се запознаят българските граждани какво сме констатирали, каза още главният прокурор. Това, което ще бъде направено в началото е да стане ясно каква е сметката на приватизационния процес, тоест колко активи са продадени и срещу това колко пари са влезли, а после ще почнем сделка по сделка, посочи Гешев.

Всеки един случай ще бъде проверен дали е имало предишни проверки по него, как са приключили, имало ли е съдебни производства, както и как се е произнесъл съдът там, където е имало производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОМУНИСТА Е НАЙ--ЛОШИЯ СТОПАНИН,така лиами кажи го на банкянското бре оно е второ поколение комунистутре те искам с плаката пред министерски съвет
143
0
 
9
 
! Отговори
Brei преди 4 години
Чакаме де...подкарайте ги всички, какво чакате. Без значение от коя партия, айде !!!
142
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"1" и другарчетата му се заиграват с въжделенията на хората да има мъст и справедливост...Но тия работи НЕМА КАК ДА СА СЛУЧАТ!!!!..Просто ще стане така,че след още 30 години некой НОВ "Гешеф" ще подхване събитията от началото на 2020....и така до края на света..
141
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
добре де,не разбирам защо ми изтрихте продължението!..ИСТИНА е ,че ВСИЧКО случило се по време на така наречената "Шокова приватизация" стана СЪВСЕМ ЛЕГАЛНО-с решения и закони на НС!А според Конституцията народните представители НЕ носят отговорност за своите действия и изказвания в Парламента.А също СПОРЕД Закона никое действие НЕ може да бъде обявено за престъпно,ако в момента на извършването му НЕ е било ДЕФИНИРАНО като такова!..какъв е тоя напън на "1"?!."Гоу гоу,гърл"?!
140
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милиционер от Симеоново!
139
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А?
138
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Червената ти връзка,мили Ванчо ле,сърцето ми пръска"....просто цитирам част от текста на една известна народна песен...Верно,че в оригинала не се пее за "Ванчо", а за "Ленче ле",но...връзките са червени-и на Ленчето,и на Ванчо."Харесвам Мерседес!..Гоу гоу,гърл!".............Сега сериозно:-Тая откровена *** с "ревизията на прехода" цели само едно:-ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ НАСТОЯЩЕТО!!!!!!НИКОЙ НЯМА да бъде осъден,дори и да се наака "1" от напъване,защото ЦЯЛАТА работа стана съвс
137
4
 
4
 
! Отговори
Емил Странжев преди 4 години
Добре де, защо като ГЕРБ е антикомунистическа, дясна партия събира големи данъци от дребните риби и тези общесвени , наши , държавни пари ги дава на частни фирми, гешефтари да си ги усвояват . То не бяха санирания на частни жилищни сгради и др...... създават пак агенции за водата , фондове и пр..., да стопанисват по-добре парите след като държвата е лош стопанин ,
136
4
 
13
 
! Отговори
време разделно преди 4 години
Комунистите обраха България като я раздадоха на свой хора-олигарси за да ги спонсорират и сега плачат за хазарта наркотика цигари фактури бок лука теца и безврой кражби.
135
2
 
11
 
! Отговори
Brei преди 4 години
Айде де това чакаме, искаме справедливост, но не я виждаме....ковачки ли търсихте в благоевград, нали се горяли отпадъци, защо ковачки тогава не е в зандана
134
3
 
15
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
А ИВАН КОСТОВкойто съсипаБЪЛГАРИЯ
133
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-краткото описание на Прехода и приватизацията:Държавата беше лош стопанин.Приватизацията беше на всяка цена.Всеки приватизатор и управленец от прехода многократно е повтарял тези думи и ги изпълняваше. Сега не могат да се отрекат от думите си.
132
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българският бизнес и бизнесмен е като оня, който видял Айфеловата кула и казал: "Бате, колко много жилязу има тука, бате!"На такива дадоха всичко. Те дадоха всичко от себе си.
131
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиците много забавиха закона за обществените поръчки.Днес много предприятия биха работили, ако първата грижа на управлението е да защити държавната, обществената, общинската собственост.Министрите декларираха и правеха самопризнания: "Държавата е лош стопанин. Приватизация на всяка цена."Поддържаше се умишлено беззаконието за да има първоначално натрупване на капитала.
130
1
 
10
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 4 години
КОМУНИСТА Е НАЙ--ЛОШИЯ СТОПАНИН, ЗАЩОТО СЪЩЕСТВУВА И ГРАБИ ОТ ОБЩИТЕ ПАРИ НА НАРОДА!ТОЙ--ЗАТОВА ИСКА КОМУНИЗЪМ.ЗА ДА БЪРКА У ОБЩИТЕ ПАРИ И ДА НЕ ГО ХВАНАТ!!ТАКА ДРУГАРИТЕ НАПРАВИХА МИЛИОНИ!
129
4
 
8
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 4 години
Тоа каскет, да не пада от луната?! Кво е работил последните години, та сега се сети, че не се е сресал! Аман от спасители! Колкото провери КТБ, толкова ще провери и Булгартабак! Щял да проверява?! Що не вземе да провери, че е прекратено делото срещу онзи ***, дето изрина дюната на Черноморец, да му се отвори гледката! Да вземе да провери първо, къде спаха Филчев, Велчев и Цацаров! Че и Конституцията му пречи! Брех, брех, брех!!!
128
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Частникът е лош стопанин. Но е много добър клошар и спестовник в офшорни сметки. Първата работа на частника, е да вземе касата на предприятието и да го сложи в лична сметка в някоя офшорка. После започва единствения бизнес и бизнес модел, от който разбира - клошарство и боклукчийство.
127
2
 
2
 
! Отговори
Банкер преди 4 години
Хаха, *** с каква интерпретация за Левски изскочи. ***, много лесно те манипулират защото си адски, ама адски кух.
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 144Пиянката мистикНе!Само трябва да си мисли така!Е там е момента!!!Да се радваш за нещо,което няма да се случи,но ти трябва да вярваш,че ще се случи!
125
0
 
1
 
! Отговори
ддд преди 4 години
ОК, а не е ли добре да се извършат без излишен шум съответните проверки и да се говори чак когато има резултати.Не, че нещо...просто си правя вятър.....