Гаранция от 1,5 млн. лв. за съпругата на Божков било некоректно

И в доста по-богати страни в Европа не се прилагал такъв размер
56
Гаранция от 1,5 млн. лв. за съпругата на Божков било некоректно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Гаранция в размер на 1, 5 млн. лв., която наложи съдът на двама от приближените до хазартния бос Васил Божков – Елена Динева и Александър Тумпаров, е прекалено голяма, смята Людмил Ангелов, зам.-председател на висшия адвокатски съвет.

Още по темата

"Паричната гаранция трябва да осигури редовното участие на обвинения в наказателния процес, в случая се търси един публичен ефект. То е некоректно, защото размерът на паричната гаранция винаги се съобразява и със стандарта на живот в една държава“, коментира той пред bTV.

По думите му подобен размер на гаранциите е характерен за САЩ и не се налага дори в по-богати страни от Европа.
Миналата седмица прокуратурата показа документ за криминална регистрация на Божков, който е открит в офиса му.

Главният прокурор Иван Гешев потвърди, че показаният документ е оригинален.

"Това показва, че едно лице е регистрирано преди 1989-та година, осъдено е два пъти, след това си е прибрало оригинален документ в касата като спомен и артефакт. Било е наказателно преследвано в един момент и е почувствало, че то е по-силно от държавата и си е оставило трофей", обяви главният прокурор.

"През 90-те години от архивите на МВР изнасяха и по-сериозни документи от една криминалистическа регистрация. Беше безвремие. Дори досиета на секретни сътрудници излизаха навън. Не е нещо страшно изненадващо", коментира адвокат Ангелов.

Той се съмнява Васил Божков да е стоял в арест в Обединените арабски емирства, където се предполага, че пребивава. Не е характерно само на базата на молба едно лице да бъде поставено в арест, особено в държава като ОАЕ, уточни адвокатът.

Според Ангелов няма никаква гаранция, че ОАЕ ще уважи искането за екстрадиция на хазартния бос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
хехех преди 4 години
вий пък гербавите к'воот се радвати ше кажеш милярдите на Божков при вас ше додът - *** нема бе! пак нищо няма да усетите вие! няма да минат и 5години със същата злоба ше търсите крадените милярди на Боче и ше се радвате като го окошарят в панделата крадецо Винету
50
0
 
3
 
! Отговори
хеххе преди 4 години
хехе ама тоя главният прокурор 'ноо *** - "лицето Божков си запазило криминалната регистрация щот се почувствало по-силно от държавата"....не не ше пропаднат тея с гръм и трясък.
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като не й харесва да си седи на топло
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да не я плаща и да си остане в ареста. Не случайно гаранцията е толкова висока,за да се възмути ида не я плати. По тази начин ще си остане там където трябва да е. А мъжът й да вземе да се появи и като джентълмен да я замести. Да ама едва ли...
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** как така държавата не е виновна а е виновен друг ? Кой е виновен ? Този който яде баницата 5г. Или този дето му я дава 5г.???
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма случайни пари в случайни хора.Баща и на Божковца е генетал от химическите войски на комунистическата армия,който е жив.Разболял се,след като висят във въздуха милиардите на Божков и дъщеря МУ.На негово място всеки другар би се разболял за такива мангизи!
45
2
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Га ядаха кифтетата беше коректно,га треби да се плаща сметката на сервитьору,некоректно?
44
0
 
7
 
! Отговори
за 43 преди 4 години
БЛОКИРАНИ СА , ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА УБЕЖДАВА ДРУГИТЕ , ЧЕ Е "НЕВИНЕН"....ХА,ХА,ХАААААААААА
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми защо са им блокирани сметките,преди да бъдат осъдени?Нали човека е невинен до доказване на противното.
42
2
 
1
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ! преди 4 години
До АнонименДА ТИ ИМАМ МАТЕМАТИКАТА ***
41
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахахахах трябвало да съобразят гаранцията със стандарта на живот в България..... хахахахаххахахА доходите на Божков колко пъти над средните в България са? Значи ако приемем, че Божков има 1,5 милиарда лева. А средният българин има 100,000 лева. Значи гаранцията на жена му от 1,5 милиона лева е все едно гаранция от 1000 лева. Което пропорционално даже е доста малко предвид това, че има риск Божкова да избяга като мъжа си.
40
2
 
10
 
! Отговори
venix преди 4 години
Тия неща ги правите както ви е угодно! За ПРИКРИВАТУРАТА говоря!
39
5
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
От къде тази женица ще вземе такива кошмарни пари ?
38
0
 
11
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
ВИЖ ...НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ ДА ОСТРИЖЕШ ВЪЛК , БИЛО "НЕКОРЕКТНО"!КЪДЕ ГО ПИШЕ ТОВА??!!!
37
5
 
4
 
! Отговори
Крим преди 4 години
Аре стига вече прокуратурата се превърна в цирк....Всички разбраха схемата недосегаемия е победен от Батман вече е смях и престъпление това което правят властите.Кой ще плаща за това Гешев да развява шлифер като ни осъдят всички гонени от него?
36
3
 
11
 
! Отговори
А преди 4 години
На Мис "***" колко и е гаранцията?
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо на шефа на ТАД Груп първо решихте гаранция от 100 000 лева, а като видяхте, че може да я плати, махнахте гаранцията? И какво става с това знакови дело, къдеот извършителят на предполагаме терористичен ако е свободен, а недоказаните поръчител е задържан ?!
34
0
 
6
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До Реквиемне е, а жената, с която живее Божков.
33
2
 
5
 
! Отговори
комбинаци"Й&quo преди 4 години
До Анонименкомбинаци"Й" грешно - комбинаци"И" мн. число ПРАВИЛНО!Ти си направо гени"Й" на правописа. Научете се да пишете ПЪРВО правилно, после коментира"Й"те! ***!!!
32
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, но стандартът на живот на тези хора въобще не е съобразен със стандарта на живот в тази държава!И какво искаш да кажеш? Моят стандарт също не е съобразен с масовия в страната! И какво от това! Много комуниатическо го подкарахте нещо!