Гаранция от 1,5 млн. лв. за съпругата на Божков било некоректно

И в доста по-богати страни в Европа не се прилагал такъв размер
56
Гаранция от 1,5 млн. лв. за съпругата на Божков било некоректно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Гаранция в размер на 1, 5 млн. лв., която наложи съдът на двама от приближените до хазартния бос Васил Божков – Елена Динева и Александър Тумпаров, е прекалено голяма, смята Людмил Ангелов, зам.-председател на висшия адвокатски съвет.

Още по темата

"Паричната гаранция трябва да осигури редовното участие на обвинения в наказателния процес, в случая се търси един публичен ефект. То е некоректно, защото размерът на паричната гаранция винаги се съобразява и със стандарта на живот в една държава“, коментира той пред bTV.

По думите му подобен размер на гаранциите е характерен за САЩ и не се налага дори в по-богати страни от Европа.
Миналата седмица прокуратурата показа документ за криминална регистрация на Божков, който е открит в офиса му.

Главният прокурор Иван Гешев потвърди, че показаният документ е оригинален.

"Това показва, че едно лице е регистрирано преди 1989-та година, осъдено е два пъти, след това си е прибрало оригинален документ в касата като спомен и артефакт. Било е наказателно преследвано в един момент и е почувствало, че то е по-силно от държавата и си е оставило трофей", обяви главният прокурор.

"През 90-те години от архивите на МВР изнасяха и по-сериозни документи от една криминалистическа регистрация. Беше безвремие. Дори досиета на секретни сътрудници излизаха навън. Не е нещо страшно изненадващо", коментира адвокат Ангелов.

Той се съмнява Васил Божков да е стоял в арест в Обединените арабски емирства, където се предполага, че пребивава. Не е характерно само на базата на молба едно лице да бъде поставено в арест, особено в държава като ОАЕ, уточни адвокатът.

Според Ангелов няма никаква гаранция, че ОАЕ ще уважи искането за екстрадиция на хазартния бос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КалоянНе се хаби ...
30
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази не му е съпруга а съучастничка.Съпругата му се казва Мая.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 27Не е точно така. Ако последните 5 години немски изкарал едни лев, поне за пред държавата, колко ще тие. Гаранцията? 52 лева и 33 стотинки ?Че с ше ти я платя всеки път, тогава.
28
7
 
8
 
! Отговори
Калоян преди 4 години
Колегата се казва Людмил Рангелов и е изключително опитен и ерудиран адвокат, който не говори празни приказки.
27
9
 
18
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Лъже мазният адвокат! Размерът на гаранцията се съобразява с паричното състояние на заподозрения и с тежестта на обвинението и няма нищо общо със стандарта в страната.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН 14......Да не забравяме . че шеф на Божковият - " Холдивг Пътища " беше " ПЕТДЕСЕТМИЛИОННИКА ...Орлин Хаджиянков ! Той ще е следващият проверен. Няма колекция от картини и антики ......НО има колекция от всички НОВИ модели на БМВ / от 1999 год. / ...затова е ИЗКУПИЛ от КАТ всички табели ..със всички комбинаций от букви ...на 9398 ! ..А фирмата му - ЕТ СТАРТ 1999 ...е със предмет на дейност - пране в авт. пералня
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЖКОВ Е ВЕЧЕ ИСТОРИЯТА ОСТАНАА откъде мислиш, че се завихри наново тая история с къщата в Барселона (дето тука ти се караха допреди месец, ако я споменеш, че не било сериозна)?
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво общо има отлритата пушка?
23
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"размерът на паричната гаранция винаги се съобразява и със стандарта на живот в една държаваДа, но стандартът на живот на тези хора въобще не е съобразен със стандарта на живот в тази държава!
22
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей и на престъпници не случихме. Когато крадат е коректно сега когато ги хванаха всичко е некоректно. Затова мачкай и това си е .
21
2
 
17
 
! Отговори
Реквием преди 4 години
Това на снимката Моцарт ли е?
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаранция според стандарта на държавата.....колко 1000 лв. ли?
19
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а черепа да не плати 600 млн данъци е коректноЛошото е, че напълно коректно не си ги е платил, с подкрепата на същата тази държава и нейните ичновници. Която сега се прави на ни Божков улеснявала, ни от Божков пари вземала :)
18
24
 
15
 
! Отговори
Пуделът на Нинова преди 4 години
А пудела на Нинова другаря Грипенов каква гаранция плати да прикрие гафа с бившата си любовница ?
17
7
 
9
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Какви гаранций бе! Или съд или не! Или домашен арест с гривна ,или затвор! Видно е ,че всички държавни институции събират яко пари от престъпници,и почтенни хора! Срам и резил!
16
9
 
24
 
! Отговори
Ами да преди 4 години
Некоректно е. Трябвало е да определят гаранция от 5 милиона лева!
15
7
 
8
 
! Отговори
Искам преди 4 години
До ВВСХванах си едно гадже (малко употребявано) , ще може ли нещо да направите за нея, не за мен, например 1-2 трудови договора и една безплатна квартира в София където да си общуваме?
14
5
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОЖКОВ Е ВЕЧЕ ИСТОРИЯТА ОСТАНА САМО ФАКТА, ЧЕ Е ОЩЕ ЖИВ И ТОВА ЩЕ Е ТАКА ДОКАТО НЕ ГО ДОКАРАТ ТУК! ДОЙДЕ ЛИ ТУК, БОРИСОВ ЩЕ СЕ НАРЕДИ НА ОПАШКАТА ЩОТО МНОГО СМЕ МУ НАБРАЛИ НА ФАЛИТАДЖИЯТА НА ХОЛДИНГ ПЪТИЩА АД! ТОЗИ Е ЕДИН ОТ ГЛАВНИТЕ ИЗЕДНИЦИ КОИТО НАПЪЛНО ПОДКОПАХА ДОВЕРИЕТО ВЪВ ФОНДОВАТА БОРСА И НАВРЕДИХА НЕ САМО НА ХОЛДИНГ ПЪТИЩА АД С ПУБЛИЧНИТЕ СИ КРАЖБИ!А ЗА ЦЯЛАТА СИТУАЦИЯ ЩЕ НАПИША ТАКА: КУЧЕ ВЛАЧИ РЕЙС, ДИРЯ НЯМА НЯМА ХЕЙ ,КУЧЕ ВЛАЧИ РЕЙС ДИРЯ НЯМА НЯМА ХЕЙ :(
13
2
 
19
 
! Отговори
ддт преди 4 години
След като гаранцията е голяма - в затвора без пари....
12
2
 
4
 
! Отговори
Do xm преди 4 години
Ti lud li si absolutno sam saglasen 4e e pazel belejkata kato trofei 4e e nad zakona. Prokuraturata ne se opova a na neq ima dosta dokazatelstva za drugi ne6ta koito e pravil, belejkata e prosto 4ere6kata.