Прокуратурата се самосезира след думи на Стив Ханке за корупция

Петър Стоянов и Иван Костов ще дават обяснения
79
Прокуратурата се самосезира след думи на Стив Ханке за корупция
Проф. Стив Ханке. Снимка: БГНЕС

Прокуратурата се самосезира след изнесените от проф. Стив Ханке твърдения за корупция "по високите етажи на властта".

Според държавното обвинение, в думите на Ханке се съдържали данни за наличие на документи, сочещи за евентуално корупционно престъпление.

От пресцентъра на институцията уточняват, че това е част от интервю на професора, в което той казва, че е предоставил доказателства за корупция на президента (1997-2002) Петър Стоянов.

В интервюто, според прокуратурата, Ханке казва, че Стоянов се обадил на тогавашния премиер Иван Костов и разбрал, че му казал: "професор Ханке те е хванал в крачка".

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от проф. Стив Ханке с цел конкретизиране на изложените твърдения в интервюто. Ще се преценява наличието на достатъчно данни за образуване на наказателно производство за корупционни престъпления.

От проф. Ханке ще бъде изискана и цялата налична документация, с която твърди, че разполага.

Обяснения ще бъдат снети и от всички посочени в интервюто на проф. Стив Ханке лица, посочват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
да го дуате преди 4 години
те написаха: той, Ханке, казва, че е предоставил доказателства за корупция на президента (1997-2002) Петър Стоянов? ? ? Какво? Документи? за Корупция на П Стоянов?тоя бъзльо дето озра СДС?Петър е играчът под прикритие, пръйгуникът на ПолитБюро на блеекапе
73
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иван Костов е стрителят на съвременна България. Но като при Стамболов ще трябва да минат 100 г. за да се оцени направеното.
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
банкрутите ги направиха западняците еевреитена борсатаи ни ограбихаи ни направиха евтина работна ръка роби
71
13
 
5
 
! Отговори
сс преди 4 години
Не ви ли омръзна за последните 20 години все Костов да е виновен. Къв е тоя самозванец хайнке, че му се и хващат на акъла. Искам разследване за 2 та банкрута на България 1990 и 1996. И царя и пъдаря и за тях също,
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам чувството, че Питър Хорст с лекота ще прескочи границата ,па *** го гони из прериите... А Ваня Черномодрин/ГРУхарчик/ ще го спасят приятелите му от Великая и Непобедимая, на която хариза Нефтохим.
69
5
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
Нищо ви нема ,бе....ха,ха,хааааааааа..Ще погладувате малко като шумкари.Ще погинете малко , от коронавируса геройски за БКП/БСП!КАТО СЕ ПОМЪЧИТЕ МАЛКО --- И ЩЕ ПОУМНЕЕТЕ !ЗАЩОТО НА ГЛАДНО СЪРЦЕ ---СЕ МИСЛИ ,НАЙ-ДОБРЕ...ХА,ХА,ХА,ХАААА...ТЕ МЪКИТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ЗА ГЛУПАЦИТЕ ---ОТ ТЯХ ТЕ ПОУМНЯВАТ!
68
11
 
1
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
АЗ , СЪМ ДОВОЛЕН ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА !ПРОДАДОХ И ЗЕМЯТА И ГОРАТА , КОИТО СИ ВЪРНАХ И ДАДОХ ПАРИТЕ НА ДЕЦАТА!БИЗНЕ ПРИ КОМУНИСТИ ---ВЕЧЕ НИКОГА!ТОВА Е ИСТИНАТА:--РАБОТА В ЧУЖБИНА..--ДЕЦАТА В ЧУЖДИ ВУЗ-ове...--ПАРИТЕ В ЧУЖДИ БАНКИ......И ДУШАТА В РАЯ НА ЗАПАД.
67
0
 
2
 
! Отговори
До МНЕНИЕ преди 4 години
Заврения зет е репресиран, заради сексуални желания към студентки, докато е бил асистент, А. Тодоров показа документа, за другите двама има нещо съмнително
66
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте филма "Скелета на демокрацията" има го Youtube и ще видите как Костов разсипа България.
65
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До inedВ "Афера" пишат,че Костов е давал нарежданията за грабежа по телефона,затова е уверен в себе си,че дори и иска извинение за това ,че хората обедняха заради него и си загубиха работните места,жилищата,сметките,за унищожената от него България.
64
5
 
23
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Петър Стоянов , Иван Костов и Росен Пленелиев са откровенни ГЕЙ Политици .Продадоха България за Мъжка Любов .
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВсичко е БКП от последните 75 годинки! Почти всеки българин е с червен кочан в ***, тоест пряко свързан с БКП!----------------------------------------------------Затова ли българската икономика не оцеля, а бе раздадена все на чуждестранни фирми,да унищожават и лапат грандомански?Щото БКП и българите са ти виновни?А не чужденците,които са искали бързото унищожение и разграбване на българската промишленост,селско стопанство и икономика!Доматиту не ги ядем с колците!
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За къщите за гости има срок 5 години и кой успял - къщата става негова!
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сетила се Мара да се побара"...И сега ли научиха за "великият приватизатор" Костов? Към кого бяха думите "Кажи си Иване"??? Но, битият - бит, другото го знаем:(((
60
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ханке лъже!Да не е луд Ханке да извади документи,като знае какви бандити живеят в България, които уж преватизираха,а ограбиха България,само имотите на авиокомпания Балкан по целия свят и на супер места струваха милиарди,без да бром самолетите, техниката, офисите,хангарите,професионалния персонал и инженери.
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
денят когато заврения зет влезе в затвора, а такъв ден ще има, трябва да бъде обявен за национален празник. Никога повече заврян зет на такъв отговорен пост, че репресиран любовчия
58
4
 
20
 
! Отговори
ined преди 4 години
Костов пред БТВ:"Няма как Иван Гешев да намери нещо нередно при мен, защото не съм участвал в приватизация. Чакам извинение от българското общество, което ме набеди, че съм купил 50% от всичко приватизирано. Това е измама и е задушаващоКрадеца Костов чакал бил да му се извиним, за какво??? Че разграби българската икономика ли?
57
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е БКП от последните 75 годинки! Почти всеки българин е с червен кочан в ***, тоест пряко свързан с БКП!
56
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха ще се окаже, че бившите комунисти са извършвали най голямата корупция и кражба във България а именно СДС. Всички знаем, че повечето членове в тази партия бяха бивши комунисти. СДС е партия на излаганите надежди и хора какво можеш да очакваш от бивши комунисти. Метаморфоза на БКП-СДС, БСП, ГЕРБ нама отърване. Гешев подпуквай ги тези комунисти и предишните от СДС, БСП и сегашните от ГЕРБ.
55
1
 
6
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До Ханке лъже!Смеех! Няма документи Няма осъдени! Костов и Стоянов сини ли бяха, щото това е леко перефразиран Сталин!