Оставиха в ареста бившата секретарка на Васил Божков

Йоана Чолакова е административен директор във футболен клуб "Левски"
Обновена: 4 мар 2020 17:47 | 4 мар 2020 17:44,
17
Оставиха в ареста бившата секретарка на Васил Божков
Снимка: Pixabay

Специализираният съд остави в ареста Йоана Чолакова, която е бивша секретарка на собственика на "Нове холдинг" Васил Божков, а от няколко месеца административен директор във футболен клуб "Левски". Тя е привлечена като обвиняема на 27-и февруари. Според прокуратурата Чолакова е участник в престъпната група с лидер Васил Божков, пише "24 часа".

Още по темата

Основният мотив на съда Чолакова да не бъде пусната на свобода е, че е контактувала с всички участници в групата, а е организирала и контактите с други хора, които в момента не са обвинени, но се твърди, че са съпричастни към престъпни дейности като иманярство, сводничество и търговия с културни ценности. Те били посочени с имена и прякори от основния свидетел Цветомир Найденов и ако Чолакова излезела на свобода, можела да се свърже с тях.

Самата Йоана обясни пред съда, че никога не е била член на управителните съвети на дружества на Божков. Дори напротив - до преди две години тя живеела с мисълта, че не е направила нищо сериозно в живота си, въпреки че имала завършени две висши образования. Нейната задача била основно да организира работата в офиса, да сервира кафета и да поръчва води.

Мислите ли, че човек с две висши образования трябва да се гордее с това, попита Чолакова. Затова преди 2 години тя решила да се оттегли от тази работа, но преди 8 месеца имала шанса да започне работа във футболен клуб "Левски".

"Не разбирам нищо от лотарийни игри", каза бившата секретарка на бизнесмена. За да се възстанови от неудовлетворението от работата, тя дори посещавала психолог от две години.

Йоана Чолакова е била секретарка на Васил Божков от 2003 г. до 2014 г. След това до 2018 г. е началник на кабинета му. От януари 2019 г. до януари 2020 г. е осигуряване в "Нове интърнал", а от август 2019 г. до януари 2020 г. е административен директор във футболен клуб "Левски".

Решението на съда не е окончателно. То може да бъде обжалвано от Апелативния сепциализиран съд. В случай на жалба или протест, делото ще се проведе на 12 март.

Очаква се по-късно да започне и делото за определяне на мярката за неотклонение на сина на Васил Божков Антон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аха, щото няма милион за гаранцията си, смешни сте бе, чистачката Пена кога....с прангите
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бившата секретарка е преметнала държавата с 1 млд.Хванете и бившатачистачка.На нейно име се води пътниябизнес,който се води пред фалит,но не е.Много добре си работи.Чистачката лобира ,зя зябавяне на тол таксите.Много добре дебне прокуратурата за едрите рибета.
11
1
 
10
 
! Отговори
обективен преди 4 години
От прочетеното разбирам че т.н. "основен свидетел" посочва кой е виновен, след което прокурора повдига обвинение и полицията арестува поредния посочен.Ами ако т.н. "основен свидетел" просто лъже и си играе собствените игрички?Мигар Цеките /баща и синове/ не са престъпници?За алчността и безскрупулността на Цеките се носят легенди.Във всеки случай не са по-читави от Божков.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дори напротив - до преди две години тя живеела с мисълта, че не е направила нищо сериозно в живота си, въпреки че имала завършени две висши образования. Нейната задача била основно да организира работата в офиса, да сервира кафета и да поръчва води."Напълно й вярвам, не се шегувам. А ако тя се шегува, трябва да започне да си вярва на собствените думи.Павелчо, "допреди" се пише слято, а не "до преди".
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като не могат да докопат Черепа, секретарката и обслужващия му антураж ще го отнесат... бетер бананова република
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички наред..интересно колко гаранция ще и наложат,а тоя артиста кога ще бъде под арест?
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
едно от обвиненията срещу Васу Божков е за изнасилване, тази сигурна ли е че само кафета и вода е разнасяла?
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"в кабинета е с две висши." , А СРЕДНО ИМА ЛИ? ДА СЕ ПУСНЕ НЕ Е ВИНОВНА.Само със средно са виновни.
5
3
 
8
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 4 години
Ами да почват сините приятелки да й събират пари с Смс-и и абонаментни карти за гаранцията!!
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това стана май турски сериал. Сега зе се окаже, че секретарката е майка на Божков, а жена му втора братовчетка на Кралицата. Гешев обаче не се предава, поправя си каскета и решава да загащи бабата която е тайната шевка на мафията...
3
2
 
12
 
! Отговори
Ех преди 4 години
Е ат секретарка директор станала И тя е намазвала от парите Може да не е много , но и тя е в кюпа Да плаща Лошото е, че най големия виновник може да се размине Но всеки нека си получи зяслуженото
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази женица само ще е поръчвала убийствата и ще е плащала на килърите,натам отива работата,след нея да се готви и чистачката а след това и миячите на прозорци...смеххх братче,все едно че сме 10.09.1944
1
1
 
22
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Абе какво стана нещо май черепа няма да се връща, а? И сега като почнат едни дела - секретарки, чистачки абе все опасни престъпници..