Освободиха Антон Божков срещу 1 милион лева гаранция

Според съдията има минимални доказателства, че е извършил престъпление
Обновена: 4 мар 2020 21:14 | 4 мар 2020 20:22,
70

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Специализираният съд пусна на свобода срещу 1 милион лева гаранция сина на Васил Божков - Антон Божков. Парите трябва да бъдат внесени в 10-дневен срок. Според съдия Пенка Велинова има минимални доказателства, че той е извършил престъплението, в което е обвинен, а именно - пране на пари в полза на престъпна група, съобщава „24 часа“.
Още по темата

Това, което станало ясно, е че Антон Божков и баща му Васил са съдружници в "Инфрахолдинг", чийто капитал е 58 млн. лв. и е формиран от вземания от различни дружества, свързани също с Васил Божков.

Съдът посочи още, че по делото са разпитани и 3-ма свидетели, две от тях са служителки в паспортната служба на МВР, където Антон е подал документи за подновяване на международния паспорт, и работник, предоставил оперативни данни.

В случай на протест или жалба, Апелативният специализиран съд ще се занимава с мярката на Антон Божков на 12-ти март. Решението не е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Божков Oooo преди 4 години
горкият ... охарчил се, да му помогнем ли ако нещо не му достигат парите ??
55
0
 
0
 
! Отговори
СТРОИТЕЛ преди 4 години
До Анонимен 27.....А шефа на ХОЛДИНГ ПЪТИЩА.../ петдесетмилионника / Орлин ХАДЖИЯНКОВ помагаше ли ????
54
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 4 години
НА НЕКОЙ НЕ МУ СЕ ЖИВЕЕ МАЙ?
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това са събраните пари от феновете на Левски в подкрепа на фамилия Божкови. Те са платили гаранцията.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самолетът се върна в Гърция. Защо се върна в Гърция? За да вземе следващите си пасажери до Дубай?
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са прали пари, а са харчили пари с родата от изпраните по екскурзии и почивки.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кога е следващия полет за дубай,има ли вече запазено място
49
1
 
21
 
! Отговори
Бай Миле преди 4 години
Пеевски вече се самозабравя!!! Но някой ден ще дойде и неговия ред!!!!!!!!!!
48
2
 
19
 
! Отговори
От Русе преди 4 години
Не, че нещо ама на мен ако ми искат гаранция 1000 лева, директно си оставам в ареста. Нямам бе, нямам 1000 лева кеш. 550 лева чисто получавам в края на месеца като кабелен техник.
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Нова схема: Бойко избра 3 пъти по-скъп и 2 пъти по-бавен метод за тръбите на Перник, за да "усвои" повече пари..."'"Президентът мощно контра-атакува "шайката": Откраднахте $3 млрд. в "Биткойни", отговорете къде са!""Злоба: Бойко си го изкара на 89 годишен пенсионер, останал сам пред МС, след протеста... Смазаха го от бой и го закопчаха като наркодилър...""Вътре в ДАНС се "самоуби" свидетел, отишъл да дава показания за връзките на Бойко с "Ндрагета"! Как се вкарва пистолет в ДАНС?"
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБългария е строена върху 1400 годишни основи и слава Богу и до днес я има.Няма такова нещо като "ерозирало скеле",България има здрава 1400 годишна европейска основа!
45
3
 
13
 
! Отговори
Разтопено Сърце преди 4 години
При погледа на Ива Софиянска се размекнах и сега им симпатизирам..Даже не ми е жал за откраднатите от бедните българи МИЛИОНИ левове и ФАЛШИВИ НАДЕЖДИ. Искам само влюбените гълъбчета, да са отново щастливи, свободни и СРЕД ЗВЕЗДИЧКИТЕ.ДА! С милото са в Ройс-Ройс. И звездичките са там. Освободете ги, моля ви се!ПП И отворете Кама СутратаБасимy и гадните власти сте..
44
1
 
18
 
! Отговори
Само да питам преди 4 години
Спечелих 5 милиона от Лотарията, щели да ми ги изплащат на вноски за 20 години...От прокуратурата ли да си ги чЕкам? Мерси.
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щедро вадят милионите, за да спасят кожите... има обаче един проблем...Милионите дето се удрят по масата, са търсени от прокуратурата. Много хора седят и си чакат милионите от "лотарията" на изплащане, докато тези хитреци си ги размятат насам-натам като пари за банички... ЗАЩОТО милионите от лотарията НЕ СЕ ИЗПЛАЩАТ НАКУП - те се изплащат на вноски, а с разсипаното дружество, ще им изплатят ДЕДОВИЯ.За гаранции - имаЗа печалби - немаСофиянска няма даже да я коментирам.. жалка гледка е тва.
42
4
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Какви обвинения ? 1945 имало ли е нужда от обвинения :) ?На Божков и пра пра баба му е виновна ако има начин ще заловят и нея .... ей това се случва в България когато начело е Амон Ра !
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност по какви обвинения е задържан? Ако са основателни,значи е пуснат неоснователно.Ако са неоснователни,значи е задържан неоснователно.А ако е извършил крупни престъпления с тъстът си,значи ли че след като тъстът не е следствен,и той е невинен? Това правосъдие е като Терминал 2,който мине от там,заминава направо на летището с осигурен от Прокуратурата транспорт.Полетите осигурено от правосъдието обикновено са междуконтинентални,с еднопосочен билет.Държава мечта е това. Рай за апашите.
40
5
 
23
 
! Отговори
Корнелия преди 4 години
Синчето е спечелило 1 милион от латорията, търкал е билети горкият. Един милион бири...искам аз колата.....населението тотално изтреещя
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
върху старо скеле, ерозирало не може да се построи нова сграда, ясно е
38
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пеевски кога ще раследва прокуратурата...Пеевски си плаща.
37
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
осигуриха му 10 дни да прескочи до ОАЕ ...или до ЮАР....абе, ще проличи къде е по картичката, дето ще прати на ива.