Компанията зад Националната лотария поиска фалит

Молбата е депозирана в Софийския градски съд
6 мар 2020 11:22, Анисия Иванова
23
Компанията зад Националната лотария поиска фалит
Снимка: БГНЕС

Компанията "Ню Геймс" АД, чрез която оперира "Националната лотария", е поискала да бъде обявена в неплатежоспособност и несъстоятелност, съобщава БНР. Молбата е депозирана в Софийския градски съд.

След обнародването в "Държавен вестник" на промените в Закона за хазарта, единствено държавният Български спортен тотализатор има право да организира лотарийни игри.

Молбата е подадена до Софийския градски съд на 27 февруари в Търговския регистър. В нея изпълнителният директор на “Ню геймс” Димитър Ганев посочва, че всички сметки на дружеството са запорирани от НАП, заради което не може да се разплаща с контрагентите си, да изплаща печалби, както и заплати на служителите си.

Още по темата

От писмото до съда се разбира, че Комисията по хазарта е установила публични задължения на компанията в размер на 273 млн. лв. “Ню геймс” е обжалвала този акт. Заради запорираните сметки “Национална лотария” е прекратила и игрите, които организара онлайн.

Бизнесменът Васил Божков е сред основните акционери в "Ню Геймс". Той е обвиняем за търговия с влияние и притежание на културни ценности без необходимата регистрация и разрешение за това.
Срещу него има и започнато разследване за убийства, изнасилвания и принуда.

По-рано специализираната прокуратура повдигна обвинения и на жената до Божков – Елена Динева.

Синът не Божков – Антон, също беше задържан по обвинение за пране на пари. Той обаче беше освободен срещу гаранция от 1 млн. лв.

В края на февруари веригата от павилиони Lafka затвори врати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гайко Юлиев Цезаров. Майка му Юлия го е родила с цезарово сечение, затова се казва Цезаров.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капитализмът фалира и дължи 700 милиона.
21
1
 
6
 
! Отговори
Мишо, преди 4 години
Пише се "претенций", защото идва от римският император Гай Юлий Претенций, който бил много претенциозен.
20
0
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
До Г.ИвановНе, тогава само ще помним, че не знаеш, че се пише претенции, а не претенций. Аман от неграмотници.
19
0
 
7
 
! Отговори
Въй! преди 4 години
Бахарчето изгоря.
18
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЧЕРЕПАШКА И КРОКОДИЛА ГЕШЕВ ЕПИЗОД 101 СЕЗОН 2
17
1
 
2
 
! Отговори
Сепаратор преди 4 години
От Европа ги натиснаха, също и президента им дава зор. Още колко има за чистене.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН 11Не го защитавам, а и не търкам, но за е.. са онея папагали на които плащаме ддс-то... Божков е последствие и го отнася най много, а причината, причината даже не се споменава.
15
2
 
14
 
! Отговори
Г.Иванов преди 4 години
Коментарите в пресата са ,че Божков е ползвал законова вратичка за по ниски данъци В този ред на мисли има ли значение дали е вратичка ,порта или портал когато е законно След някой друг месец ще се окаже ,че бизнеса му е чист /изключвам другите обвинения/ и тогава същата тази държава ще трябва не само да връща пари а да ги повръща.Дали тогава ще се сетим за В.Симеонов или той лично ще погасява всички претенций на Божков ,дълбоко се съмнявам -потърпевшите ще сме пак ние данъкоплатците
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
след като арестуват наред близки и сътрудници на Черепа, в това число и секретарката му, то защо не закачат Шиши, като точно в неговите лафки се разпространяваха билетчетата за търкане и пред тях се тълпяха най-пристрастените към този тип хазарт, готови да дадат и последните си левчета за още едно билетче..?Вестниците и другите неща в тези лафки бяха просто за камуфлаж, това си бяха чисто незаконни хазартни заведения
13
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Капитализмът фалира."Каскет, това което фалира е сСсР то и бСпито.....с последния си овърдрафт заем......понял?
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз като просропа 1 месец ддс и получавам мейл за лихви и принудително вземане. Тоя милиони и нищо. Как става тая работа?Прокуратурата да разследва всички по веригата държавни агенции.
11
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Анонимен 6НЯМАШЕ ДА ЛЪЖА ТОЛКОВА МНОГО КАТО БОЖКОВ И ДА ТЕГЛЯ 6 ОТ 47 С АНИМАЦИОНЕН КЛИП ДОПРЕДИ 2 ГОДИНИ!И ФАЛШИВИТЕ ПЕЧЕЛИВШИ КОИТО ПОКАЗВАШЕ НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ НЯМАШЕ ДА СА 30 ДУШИ КЪМ 1 РЕАЛЕН ПЕЧЕЛИВШ А ЩЯХА ДА СА МАКСИМУМ 10 ФАЛШИВИ ПЕЧЕЛИВШИ КЪМ 1 РЕАЛЕН :DБОЖКОВ ПРЕКАЛИ ТОТАЛНО С КРАДЕНЕТО И ИЗТОЧВАНЕТО И ЛЪЖИТЕ И ИЗМАМИТЕ МИНА ВСИЧКИ РАЗУМНИ ГРАНИЦИ!
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не го продадоха за 1 лев на някой Голям бизнесмен, който да продаде лавките и да ги нареже на скрап, да вземе парите и тогава да затвори предприятието?
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капитализмът фалира. Капиталистите от Лафка и Частната лотария фалираха като едни Кремиковци и БГА Балкан. Капиталистите дължат 700 милиона.
8
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АБСОЛЮТНО ГАРАНТИРАНО ИЛИ ЧЕРЕПА ИЛИ БУДА СИ ЗАМИНАВА И ВЪПРОСА ЩЕ Е НАПЪЛНО ЯСЕН ДО КРАЯ НА 2021-ВА ГОДИНА ЕДИНЯ ОТ ДВАМАТА НЯМА ДА ГО ИМА ВЕЧЕ!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво става с 7777, защо работи :) Те не бяха ли една фирма, или удобно се разделиха в последствие
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН 2Ако на теб ти се беше паднала тая "далавера" щеше да се откажеш нали?
5
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОЖКОВ ЕДВАМ СА ГО ХВАНАЛИ ЗА НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ ЗА 100-ЦИ МИЛИОНИ КЪМ ДЪРЖАВАТА! ОПРЕДЕЛЕНО БОЖКОВ Е МИЛИАРДЕР ИЗЦИЦАЛ ПАРИТЕ СИ ОТ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ И ДЪРЖАВА С МНОГОБРОЙНИТЕ СИ ФАЛИТИ И ЗАВЛИЧАНИЯ НА ХОРА И ДЪРЖАВА! САМО ОТ ХОЛДИНГ ПЪТИЩА АД ПРИБРА ЧИСТО 30 МИЛИОНА ОТ МИНОРИТАРИТЕ В АКТИВИ КОИТО ПРЕХВЪРЛИ-ИЗТОЧИ И ТОВА Е БЕЗ ПЕЧАЛБИТЕ ОТ ДОГОВОРИТЕ И НАБУТА ДЪРЖАВАТА В 20 МИЛИОНА НЕСЪБИРАЕМИ ДЪЛГОВЕ!!!
4
3
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
що да е крал Божков? пълни глупости! За данъците ще чуем като се произнесе съда. Той обаче не е Митьо очите или друг такъв *** и според мен ще има ресто и то яко за някои хора