Гешев пита полицаите следят ли да няма събиране на открито

Повече от двама на едно място е нарушение
42
Гешев пита полицаите следят ли да няма събиране на открито
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, Върховната административна прокуратура изиска незабавна информация от министрите на вътрешните работи и на здравеопазването относно създадената организация за гарантиране на спазването на въведеното ограничение да не се допуска посещение и събиране на повече от двама възрастни на обществени места на територията на цялата страна.

Искането на ВАП, което е изпратено с копие до министър-председателя, е във връзка със заповед на министъра на здравеопазването от 17 март, по препоръка на Националния оперативен щаб за противодействие разпространението на новия коронавирус COVID-19.

Действията на прокуратурата са продиктувани от ангажиментите й по спазване на законността и защитата на обществения интерес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Иван Гешевкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Джони Уокър преди 4 години
Откъдя накъдя бе
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По царско време - министърът на вътр. работи към шефа на тайната полиция Никола Гешев:- Всичко ти се пише на г-за, Гешев.- И на Вашия, г-н министър, и на Вашия.
36
0
 
4
 
! Отговори
hhs преди 4 години
До До кухата лейка долуПрокуратура- изпълнителна власт? Полиция подчинена на прокуратура? По свисшестоящите прокурори? Ти сериозен ли си?
35
3
 
4
 
! Отговори
Мистур Гешев преди 4 години
До Милиционер "др,Гешев"тоя целува Американски ззадници а не Руски тая гадина сугурно е роднина на ония Гешев от царско време - шефа на полицията на ервеина Борис 3-ти
34
0
 
5
 
! Отговори
Милиционер преди 4 години
др,Гешев само с 16 патрона не можем да се справим!Дайте заповед да ги избиваме с бухалките като едно време тези болни гадове!
33
1
 
2
 
! Отговори
тая Американска преди 4 години
пподлога стана много тиражиран беот Американското посолство да не ни го готвят на мястото на *** тоя продажен свинар
32
0
 
1
 
! Отговори
Guest преди 4 години
Дайте им възможност "да си пръснат" един на друг както преди, те имат опит...и ще се оправят...
31
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 4 години
Гледам в момент д-р Борисов. Как обяснява ситуацията.Сяксш на деца! Д-р Борисов.Скрий от екран и медиите д-р Гешев! Ако в държавата има закони! То те работят в такива моменти и ситуации като сега! А не да плаши д-р Гешев народа от екрана! Тоя човек още Нищо не е свършил! Много е далеч от Италиянските прокурори! -:) Или безславно ще му мине мандатчето като предните?!
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес на рождения ден на мой близък ДАНЗ убиха майка ми, а баща ми на рождения ден на Велин Интригата преди години. Следващите сме аз и брат ми.
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога не е имало писмено разпореждане да не се събирст хора на едно място, не знам какво иска този *** Гешев. Имаше устна препоръка.
28
0
 
6
 
! Отговори
Да живеЙ преди 4 години
фащизмa. Искал военна положение миличкия.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, просто да наминат пред някой Лидл - там са събрани един до друг. И що висят - и те не днаят? Какво пазаруват всеки ден вече втора седмица - не са наясно. И какво ще правят тази тоалетна хартия - ще се опаковат в нея ли, ще я ядат ли, ще я правят на лекарства ли?Овча му работа!
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пресолвате манджата и накрая ще го отнесете.-------Той затова иска военно положение.
25
0
 
3
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Минават покрай групички с хора,и чоплят семки..😐
24
2
 
17
 
! Отговори
гост преди 4 години
оставка на правителство и парламент сега и съд за всички за това извънаредно положение избиха кравите ,овцете свинете сега е наш ред ,ако ги търпим още ще го направят
23
1
 
3
 
! Отговори
До кухата лейка долу преди 4 години
Куха лейко Законодателна власт в БГ-НСДо номер 14 Кълвача Драги ми Кълвачо, Съдебна власт в БГ ,която правораздава е СЪДЪТИзпълнителна Власт -Полиция и Прокуратура. Полицията е подчинена и изпълнява пряко нарежданията на по висшестоящите прокурори.Отказ да изпълни заповед на прокурор =Военен Съд.Куха ми лейко,лейчице Кулвач Вземи прочети държавното устройство и тогава питай
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помнете ми дмата до 3 дни ще обявят полицйски час и градовете ще се блокират.
21
3
 
28
 
! Отговори
Ади преди 4 години
Елате да видите в Пловдив какво става.Не по двама ами по 7-8 вкупом се движат от Столипиново към останалата част на Изгрев и града.Хванали се под ръка, по няколко жени ромки си вървят по тротоарите а около тях подскачат децата.Полицейските коли минават и подминават...Не ги ли ограничите в махалата им скоро ще пламне целия град!
20
2
 
19
 
! Отговори
Край преди 4 години
Гешев ревнува от коронавируса и иска пак да е в новините.Банскалии да го намерат със сопите.
19
3
 
29
 
! Отговори
Край преди 4 години
Гешев накрая да не ядеш боя - какво значи повече от двама "на едно място". Какво е едно място - Витошка едно място ли е. Спирката на тролея "едно място ли е"Пресолвате манджата и накрая ще го отнесете.