Българите, завърнали се от чужбина, най-съдени за нарушена карантина

Водят се 120 дела срещу нарушителите
Обновена: 23 мар 2020 14:55 | 23 мар 2020 14:54,
102
Българите, завърнали се от чужбина, най-съдени за нарушена карантина
Снимка: БГНЕС

120 дела за нарушаване на задължителната карантина срещу разпространението на коронавируса е завела прокуратурата. За последната седмица анализът на информацията, постъпила в 5-те апелативни района на София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив, показва, че най-често нарушенията се извършват от българи, завърнали се от чужбина.

Още по темата

Сред нарушителите е жена от бургаския квартал „Зорница“. Тя се прибрала от Италия и била поставена под карантина за 14 дни. Вместо да я спазва обаче, заедно с 2-те си деца жената отишла на гости на сестра си. После се оправдала, че двете „не се били виждали от години“.

Друг нарушител на карантината от Исперих пък е обявен за общодържавно издирване. Мъжът наскоро се върнал от Холандия. При внезапна проверка обаче се оказало, че той не е на адреса, на който е бил поставен под карантина. В телефонен разговор мъжът обяснил, че е в къща край Тетевен и възнамерява пак да пътува за Холандия.

Част от досъдебни производства за нарушаване на мерките срещу COVID-19 са срещу шофьори на тирове, които след завръщането си в България, не спазват карантината, а пак поемат зад граница.

Прокуратурата е завела досъдебни производства и по чл. 326 от НК за неверни повиквания или сигнали за помощ, злополука или тревога по време на извънредното положение заради COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
49
 
! Отговори
българка преди 4 години
Ами господин пожарникар, не се прави така. В Германия, когато евакуираха хората от Китай, не ги пуснаха по домовете им. В някакви стари казарми или където другаде може, ги затвориха за по 14 дена. Държавата ги храни и наблюдава. Повярвайте ми - по-евтино излиза, отколкото да плащате допълнително на държавни служители да следят карантинираните, които пък вече никой не знае колко са и каква съвест имат ! Само с пагон не става, малко трябва да се мисли!
38
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНаправиха ни разбивка по възраст, по пол. Сега ако кажат бройката на римляните ще е добре, поне ще се стреснат малко и ще се кротнат до известна степен
37
7
 
59
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
До всички " умни и красиви", които сега се сетиха да натоварват социалната ни система, към която нямат никакъв принос от години или изобщо- стойте си в държавите, където си печелите парите, нямаме нужда от вас тук ;) !!!
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какви наказателни производства глупости ...бързата процедура - нарушаваш - глоба 5000 , при повторно нарушение - още по сериозно 10 000 или затвор, пробация
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне 1 ще видим ли да усети "удара на закона" на тези които нарушават карантината си или пак само приказки от 1001 нощ по ТВ основно...
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОт три смъртни случая два са техни, чак пък да не ги тръшка
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17Гурбетчиите казваха, че никога няма да се върнат в родината............Е ще се намерят тук таме някои други будали но като цяло - НИКОГА.:)))))))))))))))))))
32
1
 
21
 
! Отговори
Любов преди 4 години
Не е така само в България.И тук в Гърция са затегнати доста мерките.Направени са проверки на завърнали се от чужбина и са наложени глоби от по 5000 евро на 14 завърнали се от други държави,неспазващи карантината.
31
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарю пожар кои са виновни за внасяне на територията корона вируса. Само до преди две седмици този дето си го назначил за брояч казваше. Няма корона вирус. Докато това го казваше хиляди италино българчета влезнаха през летището и Брояча започна да брои заразените. Кои са виновни че пламнахме. Ние затворените по оборите без грам вина, или тези които допуснаха да влязат прокажени. Питам кои допуснаха заразата на Българска територия. Имли отговорни за унищожената ни икономика и за починалите.
30
12
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
до 26 Точно "даян" се пише(на Руски може и деЯним):):):):):)Кво стана с терминал 2 бе?:):):)Са никой не иска да излита извън блатото:):):):)Само некви половината от които с коронавирус се връщат хептен да о*ат нещата:):):):)
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Ромите, завърнали се от Италия, са заразени с коронавирус, и се разхождат свободно.......Ромите обаче нещо не ги тръшка Короната, защо ли, как ли??:)))))))Разнасят я но без никакви последствия към тах самите!:)))))))))))))
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Норге 21Въпрос на самосъзнание, уважаеми сънародници!.......С литри извира то българско самосъзнание от всеки българин, има го в изобилие и няма и грам дебилие.:))))))))))
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тонката 22Всички уж гневни напускат "блатото"а сега отново цъфнаха тук,половината с Коронки:):):):)Да бе, цъфнали са тук петдесет българи и според теб "всички" са се върнали в държавата на запека.:)))))))))))))))))))))
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съгласно конституцията, на български гражданин не може да се забрани връщане в България -чл.35 ал.2.Сега при извънредно положение това право може да бъде ограничено, но преди това не.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тонката, купи ли си маска? Научи ли се, че не се пише "дАяним", а дЕяним, от действие.
24
0
 
47
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Тия българи от нашите българи ли са или от ония с по-специален тен? Май са от вторите ... защото нормалните българи в чужбина с легален договор за работа и осигуровки май не напират да се връщат.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нагъл и *** шофьорНе е лъжа,че си *** ! Но не защото си шофьор,а защото такъв си се родил! Има поне десет начина,да си работиш,без да се прибираш и да изпращаш на семейството ти пари.Защото на мен също ми пука за моето семейство-не по-малко от колкото на теб за тквоето! Така че отнасяй плувката!
22
1
 
26
 
! Отговори
petko преди 4 години
До АлоКаква омраза бе .....с тази статия се показва ,на тези нехаещите,че или ще спазват карантината или в затвора. аз седя в нас и не излизам ,а някой си *** ще ми обиколи цялата страна да зарази къде какво може.
21
10
 
23
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Всички уж гневни напускат "блатото"а сега отново цъфнаха тук,половината с Коронки:):):):)
20
0
 
49
 
! Отговори
Норге преди 4 години
Нека се прави разлика между българи и български граждани! От 11-ти маарт съм си в България и понеже не идвам от високо рискова държава, не бях сложен под карантина. Е, наложи си я сам, защото минах и през Холандия (летището)! Остават ми още два дни, докато изтече 14 дневния срок. Въпрос на самосъзнание, уважаеми сънародници!