Българите, завърнали се от чужбина, най-съдени за нарушена карантина

Водят се 120 дела срещу нарушителите
Обновена: 23 мар 2020 14:55 | 23 мар 2020 14:54,
102
Българите, завърнали се от чужбина, най-съдени за нарушена карантина
Снимка: БГНЕС

120 дела за нарушаване на задължителната карантина срещу разпространението на коронавируса е завела прокуратурата. За последната седмица анализът на информацията, постъпила в 5-те апелативни района на София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив, показва, че най-често нарушенията се извършват от българи, завърнали се от чужбина.

Още по темата

Сред нарушителите е жена от бургаския квартал „Зорница“. Тя се прибрала от Италия и била поставена под карантина за 14 дни. Вместо да я спазва обаче, заедно с 2-те си деца жената отишла на гости на сестра си. После се оправдала, че двете „не се били виждали от години“.

Друг нарушител на карантината от Исперих пък е обявен за общодържавно издирване. Мъжът наскоро се върнал от Холандия. При внезапна проверка обаче се оказало, че той не е на адреса, на който е бил поставен под карантина. В телефонен разговор мъжът обяснил, че е в къща край Тетевен и възнамерява пак да пътува за Холандия.

Част от досъдебни производства за нарушаване на мерките срещу COVID-19 са срещу шофьори на тирове, които след завръщането си в България, не спазват карантината, а пак поемат зад граница.

Прокуратурата е завела досъдебни производства и по чл. 326 от НК за неверни повиквания или сигнали за помощ, злополука или тревога по време на извънредното положение заради COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива завърнали се трябваше по две седмици да са под карантина в специални общежития и който не му отърва, да се връща от където е дошъл, не да се разчита на добра воля от тяхна страна!
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално. Миткащите се насам натам по друмищата са преобладаващо седесари, а на тях не им стига акъла да разберат защо са необходими дисциплина, правила, хигиена, отговорност и т.н.
17
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромите, завърнали се от Италия, са заразени с коронавирус, и се разхождат свободно.
16
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гурбетчиите казваха, че никога няма да се върнат в родината.
15
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално, в държавите от които идват нямаше да се държат така и стриктно щяха да спазват всичко, но нали са се върнали в БГ, защо да спазват каквото и да било. Значи работиш в чужбина и постоянно плюеш по България, обаче като стана напечено се прибираш набързо в родината и започваш да обикаляш да се видиш с този и онзи, щото видиш ли "Аз идвам от чужбина б,е какви сте вие да ми казвате какво да правя?".
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великобритания национализира железопътния транспорт. Пазарна икономика ли?
13
5
 
45
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Като изкарваха пари седяха там сега ми се пребраха тука да заразят всички ... ето това са *** хора!
12
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писах затворете границите спрете полетите за да не дойдат прокажени и да ни запалят. Кои са виновните за това че сме затворени в кошарите. Ние ли които живеем от 30 г. в глад студ и недоимък. Та ние нямаме пари да отидем до границата камо ли по далеч. А едни другарчета избягаха от родината си. Ядоха пиха веселиха и когато видяха дебелия тръгнаха да се прибират и ни донесоха армаган кУрона вирус. А на всичкото отгоре не спазват карантината и сеят Проказата. Кои са за затвора сещате ли се.
11
42
 
7
 
! Отговори
Ало преди 4 години
С тази статия се насажда омраза. Вие какъв вестник сте? Трябва да ви съдят за насаждане на омраза между българите. Тоя Павел да си свали статията.
10
11
 
34
 
! Отговори
Нагъл и тъп шофьор преди 4 години
Съответно, и неграмотен съм. Кредита ми виси над врата като дамоклев меч. А съм пропуснал три вноски и жена ми с двете ми деца отива на улицата! А съм останал две седмици без заплата и оставам трите ми най скъпи същества да живеят без ток, вода, ТВ, интернет, без храна, без лекарства. Да бе, НАГЪЛ и *** съм! Че се боря срещу всичко и всички да оцелеем! п.п. Магистър по микроелектроника съм. От кеф към пътешествията съм избрал да съм далеч от семейството си по пътищата!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VАми поди да живееш в Германия, поне до края на пандемията.
8
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите или български граждани уточнявайте ги тия неща, ако обичате.
7
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам всички нарушили карантината да бъдат върнати в държавите, от които са избягали, или да бъдат въдворявани в затвора, на хляб и вода, за срок минимум 3 месеца + глоба от 3 000 до 5 000 лв.
6
31
 
13
 
! Отговори
V преди 4 години
Пълни простотии .Това което се вижда от Германия е че този вирус има много малка реална смъртност .Това което го прави опасен е че е много по заразен и с голям инкобационнен период. А това означава че рано или късно всички ще го прекараме. Хубавото е че след това ще развием имунитет .Много се пребързва с Германия и Китай .Това е само първата вълна. Не можем вечно да си седим в къщи .
5
9
 
34
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ !!! преди 4 години
А, кой ги пусна в България ?
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите, завърнали се от чужбина, най-съдени за нарушена карантина.....КВО ИЗОБЩО ДА КОМЕНТИРАМЕ ....
3
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предполагам,че повечето от тях са не точно българи,а такива с българско гражданство.Щом не спазват дисциплината,да бъдат наети за санитари в болниците,поне ще има някаква полза от тях.
2
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
fake news.
1
1
 
60
 
! Отговори
Иван преди 4 години
От такива се заразихме. Грубо, егоистично звучи, но в кризисен момент това е недопустимо. "Дреме ми на ..." като кажат, върви ги спирай някак си. Или "Знайш аз кой съм?"