Каролев с две обвинения, освободен е срещу 50 000 лв. гаранция

Обвинен е за нарушаване на карантината и заблуждаваща публикация
Обновена: 25 мар 2020 23:12 | 25 мар 2020 23:04, Анисия Иванова
125
Каролев с две обвинения, освободен е срещу 50 000 лв. гаранция
Снимка: БГНЕС

Повдигнати са две обвинения ни икономиста Владимир Каролев – за нарушаване на карантината и за заблуждаваща публикация в социалните мрежи, съобщиха от прокуратурата за bTV.

Той ще бъде освободен срещу парична гаранция от 50 000 лв., трябва да я внесе до две седмици.

Каролев беше задържан вчера в Разлог, а за това се разбра снощи от негов пост във „Фейсбук“. На обяд със столичен автомобил на МВР Владимир Каролев беше преместен от Благоевград в столичната полиция.

Още по темата

Преди дни на фейсбук страницата си икономистът съобщил, че е отишъл в Разлог и Банско.

Той е представил декларация на временните КПП-та, с която сам се е командировал в хотелски комплекс в Разлог, „с цел консервиране на хотела и комплекса, осигуряване на охрана, помощ на служителите“.

От близо седмица целият град Банско е под карантина за 14 дни, след като бяха установени няколко случая на заразени с COVID-19.

Във връзка с извънредното положение от 21 март беше въведена и забрана да се пътува между областните градове, освен ако не е по неотложна необходимост.

Държавното обвинение се самосезира след публикациите на икономиста в социалните мрежи и  образува досъдебно производство.

Още снощи Каролев обяви, че не е нарушил нито един закон и ще съди България в Страстбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
и това го канят непрекъснато по медиите да бръщолеви глупости аз никога не съм гогледала и слушала защото е въздух под налягане
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от надути балони, *** и позьори! Вместо да се замисли как може да помогне на хора в риск, той се хвали колко е умен, богат и красив!
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя нямаше ли бая хотели в разлог?
89
0
 
9
 
! Отговори
Естет преди 4 години
Очаквам на следващата му фото-сесия да си е направил прорези в главата, не за друго, за просветление... само... пък и да обнови прическата си
88
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, Каролев. Тъпо парче си по принцип, но тук им го сложи хубаво на каскетчиците. Адмирации!
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да накажат полицаите, които са го пуснали, след като бележката от работодателя е невалидна. Правоохраняващите органи са допуснали неговото пътуване, следователно отговорност за това трябва да носят органите, а не приносителят на законната в момента на предявяването й командировка.
86
0
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Демек му правят платена реклама, на тоя Коралев
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заповедта за поставяне под карантина на пристигащите от Великобритания е с дата 17 март. Няма как да бъде приложена ректоактивно към Каролев. Да опитат други хватки.
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рупайте я с Анисия. В Страстбург. ;-)
83
0
 
6
 
! Отговори
80 е прав преди 4 години
Ако наистина това са обвиненията, уйде коня у реката. Доста нескопосани. Не могат да го съдят за това, че има фирма и се е командировал. Не е необходимо да е неотложна работа, защото командировката е достатъчно основание.Мисклех, че основното обвинение ще бъде за това, че е нарушил 14-дневната карантина, след като се е прибрал от Лондон.Гешев ще рупа марулята... А ние ще му я доставим. От Страсбург.
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Алекс76Това с нацията от хилядолетия е смешно, защото само 300 години назад да те върна и няма да разпознае ниши в нацията ни, а хиляди година преди това сме имали роби и сме клали и бесели. Нациите не оцеляват, а се променят. И общо взето, да се говори з хилядолетна нация е смешно, защото е имало хилядолетия, в които хората са били поданици на нектф васалл и не зюса знаели, какво става отвъд хълма на селото си.
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПепиМлъкни, *** Пено. Много ги разбираш ти, вмирисана на зеле селянке.
80
1
 
18
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Едно време така са подстригвали хората с ментални отклонения да се познават по улиците. Останалите да имат едно на ум
79
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО за главния прокурор г-н Гешев. Шапка ти свалям. Такива провокатори и подстрекатели за обществено недоволство срещу карантината само това заслужават. Защото ако изпуснете този, който е обществено разпознаваема личност, ще се окуражат да не се подчиняват и други безотговорти хора. БРАВО!
78
0
 
17
 
! Отговори
nina преди 4 години
Мда,един пример че и мъжете като ги удари менопаузата-изтрещяват..Не знам колко добър икономист е Каролев,но определено не е умен човек.
77
2
 
38
 
! Отговори
истина преди 4 години
Абе папурко къде си тръгнал и то целенасочено след като знаеш че има забрана да се шляеш насам натам?че и ще съдел България и той като *** все ще съдят ще ощетятват и без това бедната Бг.
76
4
 
12
 
! Отговори
До 86 преди 4 години
Много си прав. Не е време да се подиграваш на машината. Но индивидуално не виждам никакъв проблем да наричам тиквеника ***. Те го доказаха. В разгара на кризата си мерят РЕЙТИНГИТЕ.
75
1
 
23
 
! Отговори
Мутафчията преди 4 години
Да бе мирно седяло, не би чудо видяло!
74
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тия дъpти години в затвор да се влиза ... Бива ли така бе, Каролев?!?
73
1
 
29
 
! Отговори
ss преди 4 години
следващия циркаджия ! за 5 минути слава ....