Завърнал се от Швеция мъж е в ареста за 72 часа

Не спазил задължителната 14-дневна карантина
29 мар 2020 12:03,
172
Завърнал се от Швеция мъж е в ареста за 72 часа
Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратура е задържала за 72 часа лице, завърнало се от чужбина, което не е спазило задължителната 14-дневна карантина в условията на обявеното извънредно положение заради новия коронавирус, съобщават от прокуратурата.

Още по темата

При извършване на проверките, полицията е установила, че Г.Н.Б., прибрал се от Швеция с полет през Франкфурт, не се намира на постоянния си адрес.

"Установено е, че след пристигането си на летище "София", Г.Н.Б. е отказал да подпише предоставените му формуляри за карантина, като незабавно след отдалечаването си от гишето е провел демонстративно телефонен разговор, в който е изразил задоволство от поведението си, отнасяйки се подигравателно с опитите на служителите на летището да изпълнят служебните си задължения", се посочва в съобщението.

След като е установено, че пробата му за COVID-19 е отрицателна, той е задържан с прокурорско постановление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5 бона за някои е като 5 милиарда за всички нас никои не е в състояние да плати!Така са и тия които не спазват все тая колко е глобата щом няма и 2 лв. в джобаНАП заличи 20 милиарда на фирми на клошари какво остава за някакви си 5 бона
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен... не е наказуемо деяние. Да довърша. Наказуемо е неспазването на задължителната 14-дневна карантина. Проверено е на постоянния адрес на лицето дали това се изпълнява и е установено, че не се спазват законовите изисквания. След това е издирен и задържан.
60
1
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До АТАКИСТМразя да разчитам на други, в случая съдбата. Късмет ти желая, и само не се страхувай и не се съпротивлявай, че е зле99995
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПижоПри извършване на проверките, полицията е установила, че Г.Н.Б., прибрал се от Швеция с полет през Франкфурт, не се намира на постоянния си адрес." - цитат от статията. Ако е арестуван на летището, защо да го търсят на постоянния му адрес? Нали вече е арестуван.Обида, насочена към лице, което в момента изпълнява служебните си задължения, е наказуемо деяние. Няма как да го арестуват на летището, защото там той е отказал да попълни декларация, което не е наказуемо деяние.
58
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От глоби не се притесняват хора без 1 ден трудов стаж
57
1
 
3
 
! Отговори
До 47 преди 4 години
Абе още ли има такива като теб с увреден мозък бе разбирачо? Аман от такива ,,титани на мисълта" всичко знаещи,всичко разбиращи , а в същност 0 !!!
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До MaйMyнaтa 52Верваш ли, че някой ще бъде подминат от новия грип? Недей, наивно е.........Абсолютно си прав! Шансът е едно на милион! Учените го бяха разбрали още преди половин година. Общочовешкият имунитет е единствената алтернатива занапред като карантината се поставя единствено за забавяне на разпространението, колкото повече се забавя толкова повече организми ще се приспособят постепенно към новия вирус.
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БауНе е толкова сложно със затвора. Осъждат го, като му налагат глоба и някакви години затвор, като при необходимост отлагат изпълнението. Получава забрана да напуска страната. Но обективно не е проблем да се привеждат за изпълнение нови лица, защото затворите са своеобразно карантинирани обекти. Първоначално при режим на индивидуална карантина, а след 14 дена при останалите на обща карантина.Трябва да го осъдят, за да се появи респект в многознайковците.
54
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много глоям го вади нещо тази циклама, тихичко го вкарвате в бус-а със затъмнените стъкла и към Сибир. Там да си провежда разговорите с който иска..Аман от надути пуяци дето се мислят за нещо спец като има 20 евро в джоба.
53
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе в Япония всички носят маски 80 милиона са и имат 2000 болни и десетина умрели.В БГ щото всичките са много умни от 6 милиона има 1000 болни и десет умрели...После ама защо ама как.Ето защо ето как. Дано не гръмне някой реактор наблизо че от 6 милиона железни безсмъртни ще останат 200к болни от рак.
52
2
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
до 53 Monkey, има много хора, които са преболедували короната, но са си мислили, че са преболедували най- обикновен грип. А дали ще имаме ти, аз такъв късмет или ще е по- сложно- съдбата решава!
51
8
 
7
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Анонимен 32Не знам в закона да пише "арестува се всеки, който не е достатъчно любезен". Това, че не е попълнил декларация, а му е позволено да напусне летището, означава, че служителите би трябвало да бъдат уволнени! Летището разполага с охрана и с всички възможности, лицето да бъде задържано! Очевидно някой не си е свършил работата!Т.3 - не става ясно къде е арестуван. От статията се разбира, че това е станало пред летището. Не е бил на постоянния си адрес, а на летището.
50
1
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Бау, според закона глобичката си е по закон направо солена глоба- 50 000 лева.
49
5
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До АТАКИСТВерваш ли, че някой ще бъде подминат от новия грип? Недей, наивно е
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"а глобите са по 150 или 135 евро."Откровена лъжа. В Германия глобата е до 25 000 евро.
47
1
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Мonkey, той един ей такъв нарушил каранмтината да зарази някой твой близък и близкият ти да умре, да видим пак ли ще плямпаш, че 5 години са много. Само че няма как да разбереш от кой е заразен твоя близък.
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 37Всички пристигащи от чужбина да се затварят в арена армеец и да се тестват преди да ги пуснат сред населението на БГ........Кел-Файда, вируса вече го има в изобилие по цялата страна и свят! :)))))))))))))))))
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този от цветните които са пред всеки магазин и чакат за kr.Явно дръпнал ... със самолет се прибрал
44
1
 
17
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Да го тикат в затвора е сложно в момента, за това глобичка. Всичките пари, които е събрал от миенето на чинии да му ги вземат.
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Яд ги е че ги е накарал да му направят проба! Тъй като парите от фондовете отдавна са разграбени и разделени между техни хора като комисионни, а сега се оказа, че от тях трябва да се борим с ковид. Купува се минимално от всичко за да се отчете на хартия, после карат хората да правят дарения!. В други държави раздават минимален доход на всички, опростяват данъци и кредити, а глобите са по 150 или 135 евро. Тук за хората нищо освен заплахи и репресия, Тик ток clock is ticking!