Коктейл от дрога при Кристиан, обвинението към него стана по-тежко

Законът предвижда за престъплението от 15 г. до доживотен затвор
Обновена: 22 апр 2020 23:34 | 22 апр 2020 17:19, Веселина Йорданова
277
Коктейл от дрога при Кристиан, обвинението към него стана по-тежко
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ново по-тежко обвинение е предявено на Кристиан Николов от Софийската градска прокуратура за извършено от него умишлено престъпление.

Още по темата
Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място, съобщиха от държавното обвинение. При тежкия инцидент загина журналистът Милен Цветков.

Съгласно разпоредбата на чл. 342, ал. 3, б. "в" от Наказателния кодекс за особено тежки случаи наказанието е от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

На 19 април около 18.00 ч. в района на кръстовището на ул. "Хенрик Ибсен" с бул. "Черни връх" в столицата, обвиняемият Николов, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил Audi Q7, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара на Милен Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийската градска прокуратура е внесла в Софийския градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението - "задържане под стража".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Били са дрогирани и тримата а, кристиян най-много. Имало е скандал и оживен спор в колата. Под влияние на наркотика и агресията е натиснал яко газта и е връхлетял в Субаруто.Направил го е нарочно.Чувствал се е безсмъртен и недосегаем.
238
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Бащата не прегази, а едно камикадзе без инстинкт за самосъхранение се блъсна съвсем нарочно и предумишлено. Целия фарс е да има сензация, документирана от няколко камери. Скоростта на тротинетката не позволява да има някакви трайни последици за камикадзето, но е важен шума.
237
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Хайде не давайте пример точно със САЩ, там е хубаво да ни дадеш примера на Дюпон, как пред цяла спортна зала застреля един и накрая го вкараха в дом за стари хора.
236
0
 
7
 
! Отговори
??? преди 4 години
......."да се отнеме регистрацията на автомобила за 5 години. "ПИТАМ: Г-да заседаващи - защо НАКАЗАНИЕТО ЗА ПИЯН СЕ НАЛАГА НА автомобила ?Нали тоя ще подкара друг и убие още няколко пъти ?!!!!!!!!Защо ,ако утре пиян водач се вреже в спирка и убие 20 човека ПАК ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ЗАСЕДАВАТЕ ?????!Каква е разликата според вас за дрогиран ,пиян ВОДАЧ ?
235
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е гербова България не сащ
234
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ има и други присъди... колкото и да мразите Америка.
233
3
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До вчера бях оптимист за максимално 3 години условно, от вчерашната врътка на прокуратурата юнака ще излезе от това дело НЕОСЪЖДАН. Ако случайно го осъдят в България, Европейския съд ще го оневини и това прокуратурата го знае прекрасно. Реалната присъда ще бъде на живота, родителите и на двамата юнака един ще ги погребат.
232
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само вдигат шум, ще му дадат няколко години и той ще ги изкара в отпуски, новината ще е като го пуснат за малко и направи нова катастрофа и утрепе някой друг човек.
231
0
 
12
 
! Отговори
! преди 4 години
Тоя докато е бил в Германия дали не е обработен от ИДИЛ,да извършва терористични актове, чрез превозно средство ?Чиста случайност е че жертвите не са повече.
230
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Наркоман -нямя да се спасиш от отрицателната енергия която се излива от целия български народ върху теб във форумите Какъвто и адвокат да си намериш
229
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На бас, че всичко което пишете, за да го изисквате от съда , няма да стане!В най лошия случай условно, защото с дрогата е бил невменяем и с това не е знаел какво е вършил! Ако не това ще има друго обяснение - адвоката каза накъде, в каква посока иска той да се разследва!Ле лее не искам да съм на мястото на Каскета, не може да го пропусне, ама не може и да го осъди както трябва!
228
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убиец до доказване че е касапин
227
3
 
1
 
! Отговори
Дежурния психиатър преди 4 години
Гасете и лягайте да спите !
226
0
 
28
 
! Отговори
дааааааааааааааааааа преди 4 години
Скоро такава погнуса към чонек като този наркоман който е извъшил убииство и то умишлено убииство не съм имал Това е *** на държавата Която обаче се вози на най скъпи коли има милиони крадени от народа незаслужени с нищо Докога Докато ги търпим все така ще бъде Ако този НАРКОМАН не бъде осъден ефектвно вече няма да вярвам че тази държава някога ще се оправи Пътя по който е тръгнал този убиец рано или късно ще го доведе в пропастта
225
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убиват си журналистите по списък !Кой е следващият ?Въобще тук словото е забранено !
224
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли журналист дето да не се мазни на ГЕРБ ?Няма защото ги чака катастрофа с самосвал или джибка с надрусани .
223
0
 
32
 
! Отговори
А-Я преди 4 години
На кое място сме по свобода на словото в света ??? 108!!!Малко преди..Бангладеш ( то там сме вече и по образование).. този зоблив лум пен искал да учи?? То се вижда че за 22 г нито е научил нещо нито е възпитан!!.. житейска тотал щета!!.тоя не струва и петак..,а на наглият му адвокат да му вземат правата за словоблудство!! Все пак и в говоренето има граници( в моралрн план е по сложно)..
222
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е никой не разбра че тоя е платен убиец .За килограм дрога убива всеки .Зависимите са така трепят за дрога .
221
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя давам бас че е следил тая кола !
220
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То в тая държава освен да трепят неудобни за кво друго става ?А да да гепим милиони от ЕС по програми на ГЕРБ .