Премълчаната истина ще спаси ли спътниците на Кристиан Николов?

Адвокат се съмнява, че те могат да бъдат осъдени
22 апр 2020 09:54,
202

Ще има ли промяна в закона за пияните и дрогираните шофьори след смъртта на журналиста Милен Цветков в кошмарната катастрофа? На 22-годишния шофьор Кристиан Николов бе повдигнато обвинение в причиняване на смърт след употреба на наркотици.
Още по темата

Очевидец разказа как Милен Цветков излиза от автомобила и се е движил сам. Бившият съдия Румяна Ченалова посочи, че подобни показания разкъсват пряката причинна връзка за настъпване на смъртта и така Кристиан може би ще отговаря за причиняване на тежка телесна повреда.

"Всички приказки на този свидетел няма да окажат влияние на извода, че непосредствена причина за смъртта на Цветков е именно ПТП-то. Това ще бъде установено със съдебномедицинска и автотехническа експертиза. Предлага се невъзможна правна конструкция", заяви пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на висшия адвокатски съвет Людмил Рангелов.

По закон Кристиан Николов е заплашен от 3 до 15 години лишаване от свобода. Според адв. Рангелов съществува вероятност той да получи наказание до 20 години, но тази вероятност е много малка. Това ще стане, ако се прецени, че случаят е особено тежък.

Майката на Кристиан Николов - с обвинение и 100 000 лв гаранция

"Достатъчно сериозни са наказанията за тези престъпления по непредпазливост. Предложенията да се стигне до възможна доживотна присъда не са в принципите на наказателното право, защото все пак това остава деяние по непредпазливост. Няма как да бъдат изравнени с умишлените деяния", коментира адв. Рангелов в "България сутрин".

Спътниците на Кристиан
- приятелката му Симона Цветкова и Георги Иванов, ще бъдат обвинени за "затаяване на истината". По думите на адв. Рангелов те може да получат максимална присъда до 5 години затвор.

"Но това е много трудно доказуемо лъжесвидетелстване - чрез "затаяване на истина". Дано доказателствата за това да са достатъчно сериозни и подобно обвинение да издържи в съда, но имам съмнение", посочи юристът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
2
 
10
 
! Отговори
Мале преди 4 години
Тая, Чаталова наистина ли е стояла на съдийското място, добре че това е минало?! Явно при нея е било практика ненаучната фантастика да "разкъсва" дела.
163
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има момиче с раница до светофара горе в дясно.Тя е в шок, не може да помръдне и е също свидетел.
162
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази връзка се сещам да запитам какво стана с делото на убитото с нож момче в Борисовата градина?До едно време имаше медиен шум, а на финала - нищо.
161
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
видяхме ви.. и децата на елита .дрогирани самозабравили се презадоволени убийци и родителите-депутати законотворци - неморални индивиди
160
1
 
4
 
! Отговори
;) преди 4 години
До АзКак какво: когато цялото ти житие и битие е сведено до нищоправене (но не заради кризата, това винаги си е било така), е изключително важно да си намериш някой, който да ти е "виновен" за положението.
159
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До ПроСоТоКаквото и да пише в статията - ти си знаеш твоето: ББ е виновенНе съм привърженик на ГЕРБ - но какво общо има между статията и твоите коментари?!
158
1
 
34
 
! Отговори
Елате в Реалноста преди 4 години
Маминия ще отърве пандиза ...... а спътниците му ще се отърват само с уплахата дето са я получили при удара . А всички ние ще си останем със заканите и юнашките приказки дето ги редиме тук из под статиите .
157
1
 
3
 
! Отговори
@ преди 4 години
До менНяма такова нещо. Дай линк да го прочетем.
156
2
 
21
 
! Отговори
мен преди 4 години
Абе не знам как няма как. Ама в Германия преди година на един гонкаджия му дадоха доживотна, защото утрепа един старец с колата си докато са правили гонка. И той уж нямаше умисъл. От тогава гонките спряха в Германия.
155
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Т. е. истината вече е известна и оповестена от министерството на истината. Тогава следствието и съда, чието предназначение е да стигнат до истината, стават безмислени и ненужни.
154
3
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
впрочем,нашата трагедия В МОМЕНТА се състои в това,че неусетно ни се втълпи,че Б. Тиквата РЕШАВА ЗА ВСИЧКО в Територията.Дори не се и замисляме,че сме Парламентарна Република,а МС е САМО ИЗПЪЛНИТЕЛ на решенията на НС!!!!Но мутрягата така успя да се окопае във властта ,вкл. и посредством ограждането си с незначителни,безидейни ,но жадни за власт и пари индивиди,че направо УНИЩОЖИ конституционния ред в "държавата".
153
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен159дай Боже да греша!..Но ако се вгледаме по-внимателно сигурно ще усетим,че тая шумотевица ще отзвучи доста бързо,така че Оня едва ли ще заложи на нея.Виж,перспективата да "ОТМЕНИ извънредното положение",за което да му е "благодарен целия народ",поне на мен ми се вижда по-привлекателна за него.Разбира се,болния му мозък може да щъкне и да измисли нови,по-тежки ограничения,"мотивирайки се" с тая трагедия...Но ще поживеем,ще видим..
152
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Очевидец разказа как Милен Цветков излиза от автомобила и се е движил сам. Бившият съдия Румяна Ченалова посочи, че подобни показания разкъсват пряката причинна връзка за настъпване на смъртта и така Кристиан може би ще отговаря за причиняване на тежка телесна повреда."Т. е. ако те бутна от 16-я етаж и се размажеш на тротоара, моите действия нямат отношение към смъртта. От бутването най-много да съм причинил синина, истинската причина за смъртта е удара в тротоара.
151
0
 
7
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Маминкия дале вече го натегнаха веднаж дваж у ареста, че нещо мноо се е олабил?
150
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоВ случая грешиш! ББ колкото е ***, толкова е интуитивен и много ясно усеща каква ще е реакцията на хората, докарани до ръба в момента. По-скоро очаквам близка до максималната присъда, за да използва случая като клапан за натрупаното напрежение и така да поотложи предизвестения си край.Оттам насетне е задача на 4-тата власт да продължава да бди след година-две да не изведат копeлeто в чужбина.
149
0
 
18
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
Ако случаят, не е тежък какъв да е. Катастрофира,надрусан,убива човек, потенционална опасност за още 5 човека, бяга от местопрестъплението има доста обвинения да се повдигат.
148
0
 
4
 
! Отговори
@ преди 4 години
До до 146/152Само дето останалите СА се притекли на помощ на пострадалия и НЕ СА избягали от местопроизшествието, КАТО УЧАСТНИЦИ.
147
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се знае дали премълчаната истина (ако е такава каквато ни внушават) ще ги спаси, но се знае, че казаната истина ще им донесе присъда.
146
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
какви сте наивници!..Очаквате някаква справедливост?Е,кога сте видяли такава по нашите земи?.."Това,което е,вече е билоа това,което има да стававече се е случило.И нищо ново под слънцето".....А щом самия гешеф сай зафанал с делото,пишете работата "бегала"!Ще пооскубят тоя-оня,ще се правят "експертизи","вещи лица" ще бъдат вкарани в играта,разтропани адвокати ще си мерят езиците, и..така докато се забрави..."Всяко чудо-за три дни"........"Тенекето бакър не става"..
145
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по същата причина, поради която няма обвинения и срещу още 20 'кибици' на спирката и булеварда"Кибиците" няма как да окажат първа помощ, ако не знаят как.