Кристиан ще получи присъда, обвинението ще издържи, смята адв. Марковски

Спътниците му вероятно ще кажат истината за случилото се
23 апр 2020 22:30,
90
Кристиан ще получи присъда, обвинението ще издържи, смята адв. Марковски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Обвинението срещу Кристиан Николов ще издържи и той ще получи присъда. Точната правна квалификация предстои да бъде сериозно обмисляна. Участието на обвиняемия е абсолютно доказано, независимо от позицията на колегите, защото има видеокамери, свидетели", каза за "Денят ON AIR" адвокат Марин Марковски.

Според него останалите пътували в колата ще кажат истината, тъй като ще започнат да ги привличат за укриване на истината.

"Във всички случаи ще се оспорва квалификацията, че не е умишлено убийство, а е по непредпазливост. Употребата на наркотиците е нещо, което се прави съзнателно. Той е взимал амфетамин, марихуана, лексотан, говори се за четвърти наркотик. Шефът на токсигологията прави коментар, че търсят в кръвта на Кристиан така наречения "дяволски наркотик", допълни адв. Марковски.

Още по темата

По думите му сериозен аргумент за това, че престъплението е изключително тежко е скоростта, с която е карал.

"Експертите ще докажат това по математически път. Когато една кола се снима на камера, нейната скорост се изчислява от точката, в която камерата я хваща, до точката, в която удря колата", отбеляза адв. Марин Марковски в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че има много сериозни факти, които правят това деяние изключително опасно. Той коментира и защитата на Кристиан, според която действията на очевидците по оказване на първа помощ на Милен Цветков били неадекватни.

"След като се прочете присъдата, смея да прогнозирам, че не може да бъде прието такова оспорване. Травмите в резултат на удара са толкова тежки. В аутопсионния протокол се споменава за скъсана аорта, няма експерт, който да каже, че той ще оживее при тези травми. Причината за смъртта е този удар", категоричен бе юристът.

Според адвоката на Кристиан - Любомир Таков - материалите не били достатъчни да се докаже авторството на престъплението.

"Когато има несъмнени доказателства, не е разумно да се оспорва авторство. Докато присъдата не влезе в сила, той е невинен и може да избере каквато иска линия на защита", смята адв. Марин Марковски.

Той обаче посочи, че срещу спътниците на Кристиан - Георги Иванов и Симона Цанкова няма да има повдигнато обвинение за съпричастност към ПТП-то.

"Срещу тях не може да има обвинения за участие в ПТП-то. Доколкото разбрах, в първоначалните си разпити те не са били особено точни и са прикрили някои факти. Ако притискането е в рамките на криминалистиката, то е в рамките на закона", изтъкна Марковски.

По-рано днес при спецакция на прокуратурата и столичната полиция бяха задържаха лица, за които се предполага, че са свързани с побоя на журналиста Слави Ангелов на 17 март.

"Побойниците на Слави Ангелов са с обвинения за организирана престъпна група. Те нямат обвинения за побоя на Слави Ангелов, те събират доказателства, имат подозрения, но нямат конкретни доказателства, за да повдигнат обвинения на конкретни извършители", подчерта адв. Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
6
 
! Отговори
... преди 3 години
Колкото до тоя, дето избяга и се скри - разбира се че ще каже че не помни. И знаете ли защо? Въпроса не е да помни катастрофата или кой как карал, с колко, дали минал на червено и дали завил вдясно - затраховка е. След време, като го питат - къде е торбата с наркотици и той спокойно може да каже - "Аз още началото казах че не помня нищо". Най-удобното нещо, за някой извършил престъпление е да каже "Не помня". Това е.Бил в ШОК? Верно ли? Човек в ШОК, не знае какво става, да не говорим че ще бяга
68
0
 
3
 
! Отговори
... преди 3 години
Между другото - юриста е прав. Хора, вие наистина не познавате законите :)
67
0
 
6
 
! Отговори
... преди 3 години
По ЗАКОН не е провинение че си ползвал наркотици. По ЗАКОН могат да те съдят че притежаваш, че пренасяш, че продаваш, че имаш в себе си. Но че си ползвал - по ЗАКОН не си виновен. Вижте законите. Ще го оправдаят - не е виновен че е ползвал наркотици. Нито са открити в него, нито е дилър, нито нищо. Че е ползвал - по ЗАКОН не е наказуемо. Точно с това ще мине метър.Що мислите оня избяга, сина на депутатчето? Ми да изхвърли торбата, не за друго. Това че са ползвали - НЕ Е НАКАЗУЕМО. По закон.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе стига с този колан! Казаха сто пъти, че е имал колан Милен! Това с колана стана като с бащата на Симона, дето уж бил прокурор. Някой някъде споменава нещо и всички почват да препредават като развален телефон.
65
0
 
0
 
! Отговори
Франко преди 3 години
До 70 дано не си юрист наистина, това да ти е само псевдонима, защото иначе всички имаме голям проблем ако има такива "юристи" щъкащи наоколо.
64
0
 
8
 
! Отговори
Опс преди 3 години
Да ви предложа една малко конспиративна теория - Компания празнува рожден ден. Вдигат шум и са посетени от полицията и купона е разтурен. До тук това са факти, поне от медийни публикации. След това тримата се надрусват, като убиеца, може би най-сериозно и потеглят към София. Шпорят си по улиците и наближавайки кръстовището със скорост 100-120 км/ч виждат спряла кола на червен светофар и някой/я казва не можеш да я избуташ и да минеш през кръстовището. Следва отговор - Кой аз ли? И резултата е?
63
1
 
3
 
! Отговори
Юрист преди 3 години
Предумишлено и умишлено са различни неща. Предумисъл означава пряк предварителен умисъл, т.е. знаел е, че ще убие и е искал/целял това. Медиите пишат, че последното обвинение е причиняване на смърт при неспазване на пътните правила по чл. 342, ал. 3 НК, което е евентуален умисъл. Т.е. съзнавал е, че нарушава правилата, както и последиците, до които може да доведе това, и въпреки че не е искал да причини смърт/тежка телесна повреда, е допускал или се е съгласявал с настъпването на тези последици.
62
0
 
5
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Е вьпроса е колко ще получат сьучастниците му - качили са се в колата избягали са от проишествието вероятно и те са били дрогирани - иначе едва ли биха се качили доброволно с човек които не вижда пьтя , не бива да се прехвьрля всичко на един а останалите да се скатаят - както става често в бьлгария
61
0
 
6
 
! Отговори
до 71 преди 3 години
Пораженията от удара са безпорни. Дали е бил с колан или без колан, той си спазваше закона и си изчакваше светофара. Оня *** е употребил наркотици и не знае какво прави, така че не виждам какво има да се коментира бил или не бил с колан, при положение че се забиваш като камикадзе в спрял автомобил. И кво Милен ли е виновен бе . Абе вие сте изкривени хора по рождение от много нисък клас.
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не забравяйте, че тези хора - адвокатите говорят всичко нужно за да постигнат целта си. Тук не е ясно каква е играта на Марковски
59
0
 
7
 
! Отговори
ха преди 3 години
"Кристиан ще получи присъда". Някой на друго ли се надяват?
58
0
 
9
 
! Отговори
i'm преди 3 години
До АнонименСпоред мен имено медицинските експерти би трябвало да докажат, че с помощ или без от хората Милен е бил пътник на практика. Това, че е бил в съзнание, контактен и е можел да се движи и ходи, не гарантира липсата на несъвместими с живота травми. Физиката на процеса(катастрофата) е предопределила фаталния край. За това не би трябвало да бъде оспорено каквото и да било и помоща на хорта не би трябало да има значение.
57
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво предумишлено убийство няма да докажат. На Гешев PR акциите са ясни на всички. Максимум условна присъда. Медиите мълчат дали Милен е носил колан ясно на всички защо. За да не дразнят масата с истината. Една дузина лекари се изредиха да обясняват за травмите, 2 думи казахме за аутопсията и се покрихме. Отново да не дразним масата, че Милен е убит от "помагачи". Непредумишлено се надявам, но има шанс и за тежка телесна. Сложно е с тия "помагачи", направили огромна услуга на убиеца.
56
3
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Марковски говори глупости, сигурно иска да го ангажират със защитата !!!"Независимият" Български съд ще издаде присъда съобразно финансите и заповедите, които ще получи !!!И делото ще се точи най-малко ТРИ години, а дотогава много вода ще изтече !!!
55
1
 
8
 
! Отговори
ГЛУППОСТИ ! преди 3 години
предумишлено е абсурд да докажат непредумишлено също едва ли ще излезе ако го обвинят в по непредпазливост с отежняващи и му дадат максимума като криминално проявен то тогава ще гепи 8-мицатано тук плана е друг:съда го правдава по това очевидно абсурдно и недоказуемо обвинение в предумишлено понеже не може да те съдят 2 пъти за едно и също го пускат и му дават 3-4 месеца принудително на Суходолтакъв е плана за отмазване на маминия
54
10
 
3
 
! Отговори
ГЛУППОСТИ ! преди 3 години
плана е друг:съда ще го оправдае по това очевидно абсурдно обвинение и понеже не могат да те съдят 2 пъти за едно престъпление - ще си го пуснат по живо по здраво, най-много 3-4 месеца да иде в клиника в България вече е законно да се изтръгват показания с мъчения и тормоз - ако каскета е изтръгнал показания от спътниците му че умишлено е блуснат оная глобалистка ккучка Милен Цветков - тогава може и да го осъдят за умишленоно едва ли са си дали толкова зор от посолството на САЩ
53
1
 
37
 
! Отговори
ККК преди 3 години
А някой спомена ли,че наглото синче на депутата от герб избяга от катастрофата за да скрие останалата дрога
52
1
 
24
 
! Отговори
Иван Гешев преди 3 години
Ако Марковски беше нает да защитава дрогираният убиец , щеше да говори точно обратното ! На всички е ясно , че ефективна присъда няма да има , защото тук ще играят много големи суми...
51
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветков имаше кopoнaвиpyc, който така или иначе щеше да го погуби до няколко седмици.
50
2
 
54
 
! Отговори
НЕ-модерен Младеж преди 4 години
Моята майка не ми дава Q7-ца да карам, а ми дава пиле с картофи и ориз с моркови. Джобни вече нямам - навремето ми даваха по лев-два за закускиУспях да събера за велосипед за около 8 месеца от стотинки, защото искрено го желаех. Не блъснах никого.Не ми подариха кола, все още събирам за кола, но имам по-важни дела пред себе си. Обаче скоро взех книжка сам, със собствени средства и усилияНенавиждах родителите си, за това че са бедни, но напоследък започнвам да чувствам благодарност към тях.