След клипа ВСС обсъжда кой да стопанисва Съдебната палата

Вихрят се танци, подбужда се към дрога, възмутиха се кадровиците
17
След клипа ВСС обсъжда кой да стопанисва Съдебната палата
Снимка: БГНЕС

Правосъдният министър Данаил Кирилов предложи друг, а не председателят на ВКС Лозан Панов да стопанисва сградата на Съдебната палата. Причината e заснемането на скандалния клип в нея, който показа деца с оръжие.

Подобна теза застъпи и шефът на Върховния административен съд Георги Чолаков. Той предложи стопанисването да бъде поверено на председателя на Апелативен съд - София, предаде "24 часа".

ВСС обсъжда случая като извънредна точка днес.

Още по темата
От договора по заснемането на клипа, с който Кирилов запозна ВСС, стана ясно, че от страна на съда той е подписан от Маргарита Пазвантова, главен секретар на ВКС и Мария Михайлова, изпълняващ функциите главен счетоводител на съда, и продуцента Пламен Митев. Пазвантова била преупълномощена от Лозан Панов да сключва подобни договори.

Вероника Имова подчерта, че ВСС е изправен пред парадокс. В храма на Темида, в сградата в която има 6 съдилища и 6 прокуратури, се снима клип, който подбужда непълнолетните към наркотици.

"В тази сграда се вихрят танци на дами, това е ниско стойностна и осъдителна за достойнството на всеки човек култура", каза тя.

Боян Магдалинчев изтъкна, че по договор ВКС е нямал никакви права.

Клипът е заснет в средата на февруари в сградата, стопанисвана от Върховния касационен съд по силата на договор с продуцентска компания.

Заради съдържанието на клипа се е самосезирал и Съдебният инспекторат, каза пред кадровиците главният съдебен инспектор Теодора Точкова. Проверката е за уронване престижа на съдебната система. Според Точкова е недопустима Съдебната палата да се ползва като декор за реклама на наркотици и на оръжие.

Родителите на двете деца, участвали в скандалния клип, са присъствали на снимките, съобщи по-рано днес зам.-председателят на държавната агенция за закрила на детето Теодора Иванова по Нова тв.

"Но ние ще установим дали няма колизия между дадената от родителите на децата и тяхното възпитание. След като получим всички документи, ще се произнесем. МВР издирва децата, за да ги оценим какво въздействие има. Чакаме и СЕМ дали няма нарушение за закона за радио и телевизия", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах клипа, деца с оръжие не видях. Честно казано не разбирам какъв е проблема, снимани са филми в съдебната, голяма работа.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преоблякъл се Илйя пак във Тия !!!!!
13
1
 
8
 
! Отговори
+++ преди 3 години
Я направете една агенцийка с 100 човека със солидни заплати и един борд на директорите да не забравите и да видите как се стопанисва държавно имущество. Наглеци нямам думи.
12
1
 
6
 
! Отговори
Бай Коко преди 3 години
При герб управлението много излагации станаха. Все и прощавахме че са млади и ще се научат. Ама колко мандата да чакаме още?
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този, който е отдал под наем Съдебната палата за снимане на рап клип, трябва да бъде дисциплинарно уволнен и съден. Това е тотално безобразие .
10
1
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
НЕОБХОДИМ Е СКЛЮЧЕН ДОГОВОР ЗА НАЕМ /С КЛАУЗИ/ . ТОЗИ ,КОЙТО Е СКЛЮЧИЛ ДОГОВОРА Е С ПРАВОМОЩИЯ ДА РАЗРЕШИ !!! КАКВО РАЗСЛЕДВАНЕ -КАКВИ ЕМОЦИИ ---- БЕЛЕЗНИЦИ И ОБВИНЕНИЕ И ПРИСЪДА / НО ПО ПРИМЕРА НА СЪДА В САЩ, А НЕ БЪЛГАРСКИЯ / !!!!!!!!!!!!!!!!!
9
1
 
10
 
! Отговори
ПЪЛЕН ЦИРК преди 4 години
ПОСМЕШИЩЕ ,ЦИРК ,СРАМОТАДа на това е заприличала мутренската ни държава. И търпиме ,докога ли ?ЖАЛЪК СВЯТ в който срещу пари и душата не е твоя !
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей този Лозан Панов,като камъче в обувката им е ,търсят и под вола теле,само и само да намерят нещо пикантно да го тормозят.Ако разрешението беше дадено от Бойковата маша Магдалинчев,всичко щеше да е точно и проблем нямаше да има.А Барцелона и мис Бикини кога?
7
3
 
6
 
! Отговори
СРАМ И ПОЗОР преди 4 години
СРАМ И ПОЗОРЖИВА ПОДИГРАВКА С ДЪРЖАВНОСТТАКакво следва?Някое училище да си направи бала в Народното Събрание?
6
1
 
9
 
! Отговори
Храчка Ковид-19 преди 4 години
Този клип е храчка Ковид-19 в лицето на българская съд,държава и народ. Някой вярва ли,че такъв съд като ВКС би могъл да въздаде справедлива присъда за убийството на Милен Цветков.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе в една държава щом се чудят кой стопанисва съдебната палата... "мани", дето се вика.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Песен и изпълнител на тази вакханалия?
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли да наема Съдебната палата? С няколко аверчета си търсим място където да разпънем грила и софрата за няколко дни. И прости тутки може поканим ама обещаваме да почистим.
2
8
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Натиснали са двете ,,каки,, да разрешат,та да могат да атакуват Лозан Панов ! Стари ченгеджийски номера !
1
1
 
8
 
! Отговори
Станчо преди 4 години
Дайте я на мен и ще изхвърля всички ненужни, начело със съдиите ...И тогава ще настъпи мир ...Няма да я давам за исторически музей, нито за дискотека. Остава МУЗЕЙ НА МАМУНИТЕ