Шофьорът на джипа-убиец Кристиан няма да обжалва ареста си

Ще съдействат на разследващите, заяви адвокатът му
Обновена: 27 апр 2020 13:20 | 27 апр 2020 13:20, Елка Василева
73
Шофьорът на джипа-убиец Кристиан няма да обжалва ареста си
Снимка: БГНЕС

22-годишният Кристиан Николов, обвинен за тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков, няма да обжалва постоянния си арест. Преди 5 дни градският съд отказа да го пусне на свобода.

Адвокатът на Николов заяви за БТА, че няма да обжалват и ще съдействат на разследващите по процеса.

Още по темата

Съдия Мина Мумджиева записа в мотивите към решението си, че може да се направи обосновано предположение, че Николов е предизвикал катастрофата. До това предположение се стига на база доказателствата - собствеността на автомобила и показанията на очевидците.

Съдът се позова на показанията на няколко свидетели. Един от тях - Денислав Бодичев е описал подробно травмите по тялото на Цветков и разказал, че журналистът е бил с колан. В колата му след удара се е активирал и еърбег.

Съдът сметна, че Николов е съзнавал риска, който поема след приема на четирите вида упойващи вещества. Но няма данни той да има психични проблеми.

Когато деецът не желае общественоопасни последици или не би искал да настъпят, но нарушава правилата за движение, се счита, че съзнателно ги допуска, т.е. има евентуален умисъл, записа тогава в мотивите си съдия Мина Мумджиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
12
 
! Отговори
До Горкото момче преди 3 години
Според теб, "горкото момче" не е ли знаело какви разпоредби има във връзка с извънредното положение? Чий го е търсило с цяла тълпа на Витоша? Това е само едно от нарушенията му.22-годишен човек, студент, възпитаник на една от най-елитните столични гимназии не знае ли, според теб, че дрогиран на кормилото е по-опасен и от пиян?Направил ли си е изводи преди 5 години, след не по-малко нагъл и опасен зулум с мощна кола, летейки в насрещното платно, връхлитайки по-слаба кола и осакатявайки човек?
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излиза тройна или петорна /зависи как го стъкмят/ авто техническа експертиза на джипа ,и се оказва че е възникнала внезапнаТехническа повреда / примерно -блокирал е п..ала на газта /И хоп готовооооо
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако загиналият беше някой неизвестен човек, а не Милен Цветков, Кристианчо вече щеше да е в Германия, а дело нямаше да има...Но понеже жертвата този път не е случаен човек, сега ще има някакво бутафорно дело, ще го осъдят на 3-4 години и ще го пуснат след 1 година...
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момент... Те само за убийството на Цветков ли го съдят? А за притежание на наркотични вещества, алкохол, шофиране след употреба на наркотични вещества и алкохол, опасно поведение за участници в движението? Едва ли само Цветков е бил на тоя път, нали? А това как ви звучи - "Зам.-председателят на СГС Мина Мумджиева пусна от ареста обвинения за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина Йоан Матев." Явно й е хоби да пуска убийци срещу заплащане.
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафиотското му адвокатче видя, че няма какво да се направи, защото има записи от камери, свидетели и положителен тест за наркотици и присъдата е в кърпа вързана, и сега реши да съдейства на разследването, за да посмексчи поне малко присъдата, която ще е 4-5 години, а за добро поведение ще го пуснат на втората.
57
0
 
12
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Тази катастрофа сигурно я има заснета от повече ъгли отколкото гол на световно първенство. Не знам какви още доказателства са нужни, ама аз не разбирам от право, така че..
56
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
та по-простичко:-Ако имаш ДОКАЗАТЕЛСТВА,няма защо да правиш "предположения"!!!!!Доказателството има "императивен" характер,за това е и ДОКАЗАТЕЛСТВО!..А ПРЕДПОЛОЖЕНИЯТА са основани на СЪМНЕНИЯ,ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ,ДОПУСКАНИЯ и неясни ВЪЗМОЖНОСТИ...Но от мен-толкова по "правото" и неговия лексикон..
55
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ако некой иска да потренира логиката си,нека обърне внимание на това:-"Съдия Мина Мумджиева записа в мотивите към решението си, че може да се направи обосновано предположение, че Николов е предизвикал катастрофата.".."Обосновано ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ"!..така..По-надолу четем:-"До това предположение се стига на база доказателствата.."На база ДОКАЗАТЕЛСТВА,НЕ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ!!!!!!..Не стреляйте по редактора,той няма вина!..Шизофренията е в така наречените "Закони" в Територията..
54
0
 
2
 
! Отговори
ТИ ГЛУПАВ ЛИ СИ? преди 3 години
До Горкото момче
53
0
 
2
 
! Отговори
мак преди 3 години
Защо ми изтрихте коментара? Без цинизми и вулгаризми е.
52
0
 
5
 
! Отговори
Котки преди 3 години
До 54 Горкото МомчеТази реч тролене, или сатира е, или е комбинация от двете?
51
18
 
2
 
! Отговори
Горкото момче преди 3 години
въпрос на късмет е експериментите на тази възраст да приключат без подобни трагедии. На него му се е случило най- най- ужасното. Вероятно е умен и старателен младеж, щом е студент в Германия. Когато се връща в БГ решава да му отпусне края и изглежда няма много опит в дрогирането, та така да ги омеси. Вероятно е бил с компания "приятели" и "съветници" които веднага са избягали и са го оставили да "опере пешкира". Дано разкрие дилърите и покриващите ги, защото те са истинските убийци на Милен.
50
0
 
7
 
! Отговори
банкински комунист преди 3 години
До Анонимен (47),Такива като теб не е необходимо да бъдат преследвани,сами и набързо ще измрете от глупост и злоба.
49
0
 
15
 
! Отговори
ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР!!! преди 3 години
За този и крадливата му майка! До кога ще им се разминава на такива *** да убиват невинни хора по улиците???? А тези дето го защитават ще кажа.... Замислете се! Ами ако ви беше прегазил детето??? Тогава нямаше да го защитавате нали?
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Случи ми се да видяТрупало е стаж момичето!Май само в България като започваш шофьорски курс те питат карал ли си преди :)
47
0
 
14
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
При положение, че му има снимката навсякъде, какво се е омотал кат пашкул? И сега като стане 30 градуса, юняма ли да се вмирише с тези якета, суитшърти и качулки? Ако го е срам, просто да ходи с наведена глава, какво се крие като мишок, като държавен служител посетен от журналисти, като подла душица-мръсен чорап
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българкаВсъщност само харчат парите на данъкоплатците с някакво измислено дело. На всички ни е ясно какво ще стане накрая...
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пуснете момчетоЗащото на джипа му е втора катастрофа, накрая той ще излезе виновен. Ама в нашата мила родина няма нищо невъзможно
44
4
 
10
 
! Отговори
Пуснете момчето преди 3 години
Навсякъде пишат джип-убиец. Ми съдете джипа тогава, шофьора какво е виновен.
43
1
 
8
 
! Отговори
Котки преди 3 години
До 40Пиянката от Пловдив лежа само на документ, чат пат ходеше да спи там, тва му беше "лежането"