Обвинение за организатори на фиктивни бракове с македонци

Жените били неграмотни, не знаели какво подписват
4
Обвинение за организатори на фиктивни бракове с македонци
Снимка: Pixabay

Софийска районна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу гражданина на Северна Македония Рами Б. и българката Магдалена К. за извършени от тях редица престъпления, свързани с държане на жени против волята им, трафик, принуждаването им да сключват брак и принуждаване да подписват документи, чието съдържание не разбират.

През периода 2016 – 2019 г. във Видин обвиняемите набирали и транспортирали български гражданки от областта с цел същите да бъдат държани в принудително подчинение, независимо от съгласието им, чрез въвеждане в заблуждение, обещаване, даване и получаване на облаги.

Рами Б. и Магдалена К. превеждали през държавната граница през ГКПП „Гюешево“ и ГКПП „Аерогара София“ българските гражданки с цел сключване на граждански брак с граждани на Република Северна Македония.

Обещаваната им сума най-често била около 4000 лева.

Първоначално на жените било обещавано, че само ще сключат брак, срещу което ще получат определена сума.

Впоследствие се оказало, че освен това трябва на посочена от обвиняемите дата, след сключване на брака, да пътуват и до страна от ЕС, където в съответните учреждения са подписвали редица документи, без изобщо да знаят и разбират тяхното съдържание. Повечето от жертвите на трафик са били неграмотни.

По време на разследването всички жени, сключили граждански брак с македонски граждани, категорично заявяват, че именно обвиняемите Рами Б. и Магдалена К. са лицата, които са уредили сключването на фиктивните им бракове.
Предстои наказателното производство срещу обвиняемите да продължи в съда.
 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фиктивна държаваФиктивен езикФиктивна историяФиктивни бракове
2
1
 
39
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Та нали Каракачанов и Плевнелиев ги Уреждаха тези Бракове - като Подпис за Гражданство . Защо Не са Привлечени като Обвиняеми - тези двамата си купиха Острови в Хавай .
1
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че какво лошо са правили? Намирали са млади, здрави, работливи македонски левенти на нещастните, самотни, ромски невести от Видин.