Съдът отказа да намали гаранцията от 100 000 лв. на Десислава Николова

Според магистратите мярката е в съответствие с високата степен на опасност
29 апр 2020 09:50, Красимир Ангелов
60
Съдът отказа да намали гаранцията от 100 000 лв. на Десислава Николова
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд остави без уважение жалбата на Десислава Николова срещу наложена спрямо нея парична гаранция от 100 000 лева.

Николова е майка на 22-годишния Кристиан Николов, който на Великден предизвика катастрофа при която загина журналиста Милен Цветков. За майката обвинението е, че е предоставила автомобил на дрогирания си син.

От съда уточняват, че в жалбата си Николова настоява гаранцията ѝ да бъде намалена, защото размерът не бил съобразен със здравословното и имущественото ѝ състояние, възрастта, професията, както и това, че сама се грижи за трите си деца, племенниците и родителите си, съобщава БГНЕС.

Още по темата
След като обсъди данните по делото, съдът прецени, че жалбата е неоснователна и при взимането на гаранцията са съобразени всички законови изисквания. Съдът приема, че размерът на гаранцията е в съответствие с високата степен на обществена опасност на деянието, в което е обвинена Николова.

По делото не са налице данни за влошеното ѝ здравословно състояние. В жалбата си тя също не посочва доказателства за това. При задържането ѝ за 24 часа от полицията дори е отказала да ѝ бъде извършен медицински преглед.

Съдът не приема за основателен и довода, че Николова трябва да се грижи за трите си деца, тъй като те са пълнолетни и тя не им дължи издръжка. По делото няма данни, който да подкрепят и твърденията ѝ, че тя плаща частните училища и детски градини на четиримата си племенници, както ѝ че се грижи за родителите си.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
27
 
! Отговори
4060 преди 6 месеца
Колк от децата и племенниците й са непълнолетни? Пълнолетните са отговорни и за постпъките си, и за прехраната си.
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Егати наглата kyмyнистka
3
5
 
40
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 6 месеца
госпожо вашия син е наркоман убиец
2
5
 
20
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 6 месеца
а дали ще осъдят КРИСТИАН убиеца а бащата къде е
1
5
 
39
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 6 месеца
КРИСТИАН Е убиец