Близките на Милен Цветков: Не е време за отмъщение

Може да бъде доказано умишлено убийство, смята адвокат Менков
4 май 2020 11:00, Ния Христова
55
Близките на Милен Цветков: Не е време за отмъщение
Снимка: БГНЕС
"Това е изключително емоционален процес за мен", каза Менко Менков, който е адвокат на близките на Милен Цветков, в ефира на bTV. 
 
Той разкри, че с Милен Цветков са се познавали отдавна и имали една обща страст - къмпингарството. Менков не е могъл да откаже на близките на журналиста и поел случая, защото се чувства морално задължен. 
 
"Това е една морална кауза, която трябва да отстояваме, тъй като човешкият живот е най-голямата ценност. Този казус не трябва да остава, защото е загубил живота си един от най-известните български журналисти, а за да направим така, както казват неговите близки, това да не се случва", каза Менков. 
 
"Това е тяхното желание. В скръбта си те бяха изключително горди, казвайки "Сега не е време за отмъщение, трябва да простим", допълни още адвокатът. 
 
Независимо дали наказанията се увеличат, защото има такъв законопроект внесен в Народното събрание, това няма да се отнесе към извършителя. Причината е, че заради чл. 2 на Наказателния кодекс извършителят се ползва от по-благоприятния закон. адвокат Менков изтъкна, че новият закон ще действа занапред. Той подчерта, че наказанията за този вид престъпления по сега действащите нормативни актове са доста сериозни. 
 
"Искам дапоздравя наблюдаващия прокурор и разследващия за обвинението, което повдигнаха за умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков", каза адвокатът. 
 
Според него обвинението може да бъде доказано в съда. 
 
"Тенденцията на развитие на този тип престъпления е следната - при старата обществено-икономическа система, така наречения социализъм, този текст на НК, чл. 342, ал. 3, буква В, имашешироко приложение и това може да се проследи в съдебната практика. Абсолютно безупречно в правната теория има разработки на проф. Никола Филчев и на полковник Раймундов, които са дългогодишни съдии, включително и във Върховния съд на Република България", обясни Менков. 
 
По думите му "евентуален умисъл" може да се докаже в настоящия случай заради наличието на наркотични вещества в кръвта на Кристиан Николов. Той може да бъде подведен под отговорност и за противозаконно отнемане на МПС, каза Менков, като се позовава на изказванията на адвоката на майката на Кристиан. Кристиан може обаче да стане свидетел в делото срещу майка му. 
 
Менко Менков изтъкна, че дори да бъдат увеличени наказанията това няма да доведе до намаляването на подобни случаи, тъй като те не действат възпиращо.  
Още по темата
 
"Занимаваме се само с увеличаване на репресията, а трабва да се опитваме да предотвратяваме подобни престъпления с възпитателни мерки", допълни Менков. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
10
 
18
 
! Отговори
Бойко уби Милен преди 3 години
Не е тайна ,че ББ мразеше Милен и в червата - много пъти го засичаше с неудобни въпроси и показваше колко е зле. А ББ е злобно и отмъстително човечЕ.Всичките младежи в колата бяха свързани с ГЕРБ - близката приятелка на Порожанов, синчето на Лъчо-без-Мозъка и т.н.Още няма оглед на Аудито - а то е било 'подковано' за такъв удар.Идеята е била Милен да се сплаши преди интервюто при Слави ,ама дрогираните младежчета подкокоросани от великият вожд ББ не са преценили силата на удара.
32
0
 
31
 
! Отговори
- преди 3 години
Наркотици, алкохол над допустимото - никакъв компромис!Консуматорите, разпространителите, покровителите - преследване с всички средства и ограничаване на дейността им!Другото са алабалистики!
31
0
 
13
 
! Отговори
ОМЕРТА преди 3 години
Няма човек,няма проблем.
30
1
 
15
 
! Отговори
Котки преди 3 години
До 27 АнонименДа, естествено, че искам за всички! Писнало ми е да гледам как хората си купуват с власт и пари правото да убиват невинни хора. Всеки живот е ценен, просто някой хора се надяваме когато се случи на публична и обичана личност чашата да прелее напълно и да настъпи някаква промяна. Но уви, не би! Те му прощават.... Аууу, колко благородно...
29
2
 
23
 
! Отговори
интересно преди 3 години
Българинът се сеща за петиции, "справедливост" и "правосъдие" единствено в 2 случая - когато пострадалия е известно лице и когато извършителят е известно лице. Във всички други случаи хич не го интересува, просто цъка с език на статистиката.
28
0
 
10
 
! Отговори
Емил Странжев преди 3 години
Този адвокат говори не като юрист ЕВЕНТУАЛЕН УМИСЪЛ "при старата обществено-икономическа система, така наречения социализъм, този текст на НК, чл. 342, ал. 3, буква В, имашешироко приложение и това може да се проследи в съдебната практика. Абсолютно безупречно в правната теория има разработки на проф. Никола Филчев и на полковник Раймундов,....." Е НАЛИ ДОЛУ КОМУНИИЗМА , а Филчев кой ще го съди Къде е това правосъдие еднакво за всички , популисти пред избори ГЕРБ
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КоткиА ще искаш ли справедливост за десетките други минали и бъдещи жертви на безразсъдни шофьори, които не са известни лица, или само за известните ви е мъчно?
26
1
 
28
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 3 години
До кога нарко-трафиканти,дилъри и др.подобни криминални престъпници ще живеят безнаказано в БГ.... И кои имат интереси и печалби от това и защо не заловят подобни отровители на нашите деца???
25
6
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Колега #17, не тролея. Въпросът ми е съвсем сериозен. Спрете да ползвате Гугъл само за пopнo и ще разберете как Кирчо уби човек, бидейки пиян и дрогиран едновременно. И за това му деяние биде наказан с въпросния орден от Румката.
24
2
 
16
 
! Отговори
Котки преди 3 години
На близките като толкова много им харесва това "хубаво момче" да отидат и да му извуртят по една бибипка, аз искам справедливост.
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калоянчев уби човек.нищо! Кирил Маричков уби човек-нищо! Зам председателя на НС/бивш, една мишка не и помня името-нищо! И още много властимащи или известни и си кютат.Разберете, че пред закона накои са по-равни от другите...
22
4
 
4
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Това е тяхното желание. В скръбта си те бяха изключително горди, казвайки "Сега не е време за отмъщение, трябва да простим", допълни още адвокатът.
21
2
 
16
 
! Отговори
Lex vobiscum преди 3 години
Няма да издържи. Умисълът е изсмукан от пръстите. Умишлено убийство, но без пряк умисъл. *** че го квалифицирай тоя умисъл какъв е точно - косвен, несъзнателен, спонтанен, ситуативен, медикаментозен. От mъno към по-mъno. Видяхме, че аудито се натресе пряко и недвусмислено в колата на Милен, без да направи опит да го заобиколи.
20
1
 
18
 
! Отговори
До Надя преди 3 години
Майката предложи на опечалените 500 000 да си защити синчето, не че и пука за децата на Милен, но при доказана наказателна вина се плаща и тъй наречената кръвнина, която със сигурност ще плаща..
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кое ти е ясно пък на теб бе....
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше Милен Цветков-наямаше и обвинение да му повдигнат. Пияни келемета с кола убиха по двама човека и условна присъда. За това говоря, коне с капаци....
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До House M.D.На теб преведоха ли ти заработения хонорар за тролене по всички теми?
16
12
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Къде се бави Румката, та още не е дал орден "Стара планина" на извършителя, както даде на Кирчо от "Скакалците" за същото престъпление?
15
8
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Няма такова нещо, и смъртна присъда да наложиш, това няма да намали пътните произшествия, както и случаите на пияни/надрусани седнали зад волана. Смъртността в момента е такава, каквато е във всички развиващи се страни. Хората стават по-богати, купуват си автомобили и смятат, че са повече от другите. Когато държавата стане развита страна и хората станат отговорни към себе си и останалите, тогава такива случаи намаляват драстично. Другото е освен ранна превенция и високи глоби за малки нарушения.
14
2
 
7
 
! Отговори
Надя преди 3 години
До ВаняМаиката нали предложи по 500000 хиляди на .........опечалените .......,какво не е ясно .....