Домашен арест за мъжа, прострелял конкурент дюнерджия

Инцидентът стана на 23 април на оживен булевард във Варна
15
Домашен арест за мъжа, прострелял конкурент дюнерджия
Снимка: Pixabay

Варненският апелативен съд пусна под "домашен арест" мъжа, който простреля свой бизнес конкурент на оживен булевард в морската столица. Айдън А. беше с мярка "задържане под стража" от 25 април по силата на определение на Варненския окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на съда.

На 23 април вечерта на бул. "Ген. Колев" 40-годишният мъж простреля 29-годишен мъж. По данни на обвинението автомобилите на Айдън и конкурента му в бизнеса с дюнери Мехмед М. се засекли на пътя, а пострадалият мъж бил в трета кола. След пререкания Айдън стрелял със законно притежаван пистолет първо във въздуха, а след това в опонента си.

Още по темата
Пострадалият бе приет в болница в животозастрашаващо състояние, като му бе извършена спешна операция.

Прокуратурата повдигна на извършителя на стрелбата обвинение в опит за убийство по начин и със средства, опасни за живота на мнозина. Той обжалва ареста си пред Апелативния съд.

Според защитата, няма доказателства за извършен опит за умишлено убийство. Мъжът е действал при неизбежна отбрана, тъй като бил принудително спрян в автомобила си и нападнат от двама души, единият от които с мачете, се посочва в жалбата.

Според Апелативната прокуратура обаче, няма данни, които да поставят под съмнение авторството на деянието и основанията за повдигане на най-тежкото обвинение. За него законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна.

Деянието е с изключителна обществена опасност – използвано е огнестрелно оръжие на обществено място, в центъра на града. С дръзкото си поведение обвиняемият е изложил на риск живота и здравето на случайно преминаващи хора, са аргументите на прокуратурата.

Чрез видеовръзка от ареста, Айдън А. каза, че оказва съдействие на разследващите и няма намерение да се укрива.

Апелативната инстанция прецени, че жалбата му е основателна. В хода на досъдебното производство е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление.

Събраните доказателства, с които съдът се е запознал, обосновават подозрението, че мъжът е произвел изстрелите. В резултат е застрашил живота и е увредил здравето на пострадалия. Съдебният състав счита, че прокуратурата има основания да разследва престъпление против личността. Липсват обаче доказателства, включително медицински документи, които да посочват при какви обстоятелства е произведен изстрелът и къде е попаднал.

Не са налице данни за реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление. Той е семеен, с постоянен адрес, с добри характеристични данни и чисто съдебно минало. Затова въззивният състав счита, че най-тежката мярка за принуда не е законосъобразна. С оглед тежестта на обвинението я заменя със следващата по степен – домашен арест. Контрол по спазването на наложените ограничения в придвижването ще се прилага с електронно наблюдение.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се изменя съдебният акт на Окръжен съд – Варна и се взима мярка за неотклонение "домашен арест" на обвинения в убийство Айдън А., е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
US men преди 3 години
Да бе да! В US на найси е така! Това там е мечтата на всеки долнопробен престъпник и психясал изверг да коля всичко живо с най достъпното оръжие и да бъде пощаден от хората и оправдан в съда за безчинствата си! :)
12
3
 
3
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Подобна изцепка в Америка води до многогодишенефективен затвор. Ама в Джедеристан присъдата щ е домашен арест..
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом е дал предепредителен изстрел, не е искал да убива
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормален турски ден
9
1
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
АМА ТО СЕГА ЩЕ СТАНЕ СЪЩОТО И С КРЪЧМИТЕ ЗА КЛИЕНТЕЛАТА...!АКО ИМАШ 5-6 ПОВЕЧЕ КЛИЕНТИ ОТ КОНКУРЕНЦИЯТА .....ШЕ ТЕ ГРЪМНАТ!
8
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Законите са ни писани от хора които не могат да мислят.И ето ходите си по улицата и някой ви атакува с брадва или меч.Ако имате брадва или меч имате право да се отбраняване.Ако сте с пистолет автоматично ставате убиец.И какво излиза,че за да спазвате законът трябва да си носите меч,брадва,нож,пистолет,огнехвъргачка,лопата,кирка,верига,моторна резачка и още куп сечива.Атакува ви някой и вие му казвате :"спри сега и кажи какво носиш за да си извадя същото и да имам право да се защитавам по закон?
7
1
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Я пак ,но включи мозъка и не бързай с отговора.
6
1
 
27
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
А,така! Сега нека всеки психясал да тръгле да сече с мачете,ръга с нож ,или млати с бокс където му падне, защото според МВР той действа според закона,а защитаващият се,който дори произвеждайки предупредителен изстрел ,се е защитил от заколение трябва да лежи в затвора! Правосъдие! Къде е???
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хубава работа ама
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Браво!Добре ли сте?
3
0
 
14
 
! Отговори
До Браво преди 3 години
Като животните се разбрали -браво !
2
14
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Разбрали са се като мъже,а не само да се псуват и пишат жалби до полицията.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турска любовна драма.