Пробация и 200 часа безвъзмезден труд за нарушаване на карантина

Осъденият е 19-годишен младеж от Шумен
15 май 2020 21:46, Красимир Ангелов
7
Пробация и 200 часа безвъзмезден труд за нарушаване на карантина
Снимка: Pixabay

"Пробация" и 200 часа безвъзмезден труд е наказанието на 19-годишен младеж, нарушил карантинните мерки. Това е станало след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Младежът се признал за виновен и се отказал от разглеждане на делото срещу него за престъпление по член 355, ал. 2 от НК по общия ред - отклоняване от задължителната карантина след завръщане от чужбина.

Той е приел да изтърпи наказание "пробация", с две пробационни мерки, за срок от половин година и да положи 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на година.

Споразумението е одобрено от състав на Районния съд в Нови пазар и е влязло в сила веднага, уточняват от пресцентъра на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както всяка година, селянчетата крещят по улиците от 1 до 12 сякаш са постигнали нещо. От утре ще са слуги. За мерки няма какво да се говори. Два месеца изтекоха в канала, жалко...
6
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само от камшик разбира балканецът наш.И от шут в зъбите.Другото са приказки за лека нощ.
5
3
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
Разгеле, най-после една адекватна, смислена мярка. То не бяха 5000 лева глоби, то не беше чудо!Да бяха налагали глоби от по 5 милиона евро тогава, а? Като ще е гарга, рошава да бъде!Все едно ще ги намерят тези пари извън виртуалната си реалност!Труд и пробация - никой не може да се измъкне от тях.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие какво искате, да не си празнуват абитуриентската ли?
3
7
 
7
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Мдааа, поредното момче, които ще започне живота си със съдебно досие и ще бъде роб на държавата, на която народът е зад граница. Ще яде мечти. И ще чисти хотела, в който ще се настанят англичани, германци и всякакви други чужденци, повечето от които заразени! За тях карантина и затвор няма да има! Но момчето е имало нещастието да се роди българин, така че за разлика от германеца, който ще се чипка на плажа, то ще мие ***, в който ще повръщат пияните англичани!
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какви мерки говорим въобще? София е пълна с вилнещи тумби от абитуриенти, крещят прегръщат се и пиянстват по улиците. Няма жив полицай. Хайде стига глупости. Властта абдикира тотално и няма да се учудя ако наистина пламне зараза.
1
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за отричане на пандемия и откровени лъжи в коментарите?