Служител на НСО приел поръчката за убийството на Станка Марангозова

Трима са арестувани за ръководене на бандата, която разпространявала и дрога
Обновена: 21 май 2020 12:42 | 21 май 2020 12:00, Камелия Цветанова
280

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Установена е организирана престъпна група за разпространения на наркотици и поръчкови убийства. За ръководене и участие в групата са привлечени три лица. Те са задържани са за 72 часа.
Още по темата

Ръководител на групата е дългогодишен служител на НСО, който има специални умения за взривове. Охранявал е масови мероприятия и лица. Това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

От прокуратурата дават повече информация за нови разкрития по случая с убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Тя бе застреляна в началото на октомври миналата година. Тялото ѝ бе открито с три куршума в главата, а до него имаше поставена бяла роза.

Въпросният служител от НСО е с чин подполковник и е лицето, което е приело поръчката за убийството.

Имал е активна комуникация с магистрати, бивши министри вероятно от една масонка ложа.

Обменяли се доклади, лични документи на българи и чужденци, постановления на софийската районна прокуратура, имена на преписки и досъдебни производства.

Ще се разследват съдии и прокурори от ложата за уреждане на дела, уточниха от прокуратурата.

При претърсването и изземването на личния автомобил на служителя на НСО са намерени и иззети специално техническо средство за проследяване и подслушване.

Той е разпределял задачите между останалите членове на бандата.

Взел е поръчката от поръчителя, организирал е срещата с другите участници.

Поръчител е лице, което е имало неуредени финансови отношения със Станка Марангозова. Обещал е 50 хил. лв.

На автомобила й е било монтирано проследяващо устройство. По обява в интернет е купен мотор, който е бил променен, за да не се проследява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
1
 
5
 
! Отговори
Значи преди 3 години
Значи комунистите виновни за всичко а? Ама сте прави без да го знаете. ГЕРБ са си чисто БКП - все хора дето не са си върнали партийните книжки и потомствени комунисти.
181
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента да си подаде оставката защото е допуснал негов подчинен да организира криминални убийства. Гешев да разследва има ли пръст президента в тази завера? Вземал ли е процент "спокойствие" от подполковника на НСО?
180
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НСО е на подчинение на Президента. Значи ако той бил управлявал държавата няма да ни крадът - направо ще ни убиват.
179
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партизанска работа - червената Мафия винаги е убивала българите
178
7
 
3
 
! Отговори
Опеп преди 3 години
Още по-наистина комунистите построиха държавата, държаха poмите по трудовите поделения за контрол на раждаемостта и поведението, а народната милиция пазеше реда чрез методи, които прекършваха гръбнака на всяка престъпна дейност още в зародиш. Няма да забравим! Искаме пак!
177
5
 
7
 
! Отговори
Пепо преди 3 години
Наистина комунистите създадоха престъпността, развъдиха "ромите" и съсипаха държавата. Никога вече! Няма да забравим. Няма да простим!
176
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прах в очите на плебса.
175
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някъв по долу пише ,че президента бил виновен щото не упражнявал?? контрол и пр простотии....ами по същата логика Боко трябваше да лежи в затвора с Нено Димов щото като негов началник в мин.съвет не е знаел какви ги върши подчинения му министър.
174
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 205Това кой на кого е подчинен е пълна каша!Лично за мен НСО е подчинена на този който дава парите Парламента и Правителството които определят кой има нужда от охрана!40млн.лева годишен бюджет не е никак малко и е хубаво да се види къде потъват тези пари.Кой се охранява и защо се охранява?
173
5
 
9
 
! Отговори
До този с фактите преди 3 години
Абе Матросов,прочети сайта на НСО на кого е подчинена и престани да лъжиш хората.НСО е военизирана служба към президентството.Според твоите лъжи тя е подчинена на Борисов,е, той ли управлява президентството?
172
1
 
14
 
! Отговори
Жaлкa държавица сме! преди 3 години
Както и да го въртиш, както и да го cyчеш,в дъното на всяка мpъcoтия стои кoмyниcт или нереализирал се някога кандидат кoмyниcт!
171
5
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Президентът не е началник на НСО, както лъжат тpoловете на ГЕРБ. По закон президента след съгласуване с Министерския съвет назначава шефа на НСО и заместниците, утвърждава струкурата на НСО и дава висши офицерски звания. Толкова. Останалото е в ръцете на Борисов.
170
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ние тази власт с кръв сме я взели и с кръв ще я защитаваме.."И парите също...
169
4
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До Анонимен 198 А и президента е такъв проформа.
168
8
 
6
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
До панчоПанчо - ...обвързаните с него...По обвързан със него от началника му т.е. президента, мисля, че няма. Сега радев трябва да отговори като началник на НСО, знаел ли е кък какво се занимава подчиненият му? Ако е знаел - да си подава оставката. Ако не е знаел, какъв началник е като не знае със какво се занимават подчинените нему служители? В такъв случай да си подава оставката. Нали така казваше за Бойко борисов по повод подслушания разговор където искаше да осуети проверката срещу себе си
167
2
 
14
 
! Отговори
искам да знам преди 3 години
какво е мнението по въпроса на тройната коалиция Борисов+Нинова+Каракачанов???НСО - отряд за мокри поръчки.Браво !!! Нема такава държава просто !!!
166
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре им дойде на ГЕРбавите,да могат да плюят президента. Той е шеф на НСО само проформа. Реалния шеф и назначавщ хората е тоя дето сам си кара джипа и вози хората от НСО.
165
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подполковникът е човек на тракториста, който отговаря за тази клетка от убийци.Тракториста има любимо занимание - взривовете.Навремето взриви своя човек - Пилето, който се занимаваше с контрабанден внос на пилешко, после си самовзриви вестник Галерия, колата на Диков, нотариус Тютюнджиев и куп други.
164
0
 
12
 
! Отговори
панчо преди 3 години
човека за мръсни поръчки на властта изгоряинтересното е тук дали някой ще задълбае обвързаните с него магистратисъмнявам се да се стигне до край което за пореден път ще докаже липсата на правосъдие и влияние у нас
163
14
 
8
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
До Анонимен....Този от НСО има ли нещо общо с Маджо и компания?....По скоро има нещо общо със началника си Румен Радев. Ама "Безделника" може да ви осветли по въпроса. Ако ви отговори въобще щото по принцип на отговаря на въпроси ако не са му предварително написани и ако ченгетата около него не му дадат написани отговорите.