Зам.- министър Живков и братя Бобокови вече са с обвинения

Те са разследвани за участие в организирана престъпна група
Обновена: 29 май 2020 22:27 | 29 май 2020 18:42, Камелия Цветанова
41
Зам.- министър Живков и братя Бобокови вече са с обвинения
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата повдигна обвинения на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков и братя Бобокови, предаде БГНЕС.

Още по темата

Те са разследвани за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци.

Обвинения са повдигнати и на още трима души, сред които и бившия шеф на регионалната Екоинспекция в Плевен.

Шестимата остават в ареста за 72 часа, като в неделя Специализираната прокуратура ще внесе искания в Спецсъда за определяне на най-тежките мерки за неотклонение “задържане под стража”.

Утре прокуратурата ще обяви още какви доказателства са събрани срещу престъпната група. По първоначална информация прокуратурата разполага с доказателства за това, че братята Бобокови са се възползвали от познанството си със Живков и са приемали за преработка опасни отпадъци.

Красимир Живтов пък е оказвал влияние върху свои подчинени да разрешават вноса на отпадъци от Италия на фирми, които не са имали разрешително за преработка на такива отпадъци, както и не са имали разрешителни за преработка на отпадъците, а са разполагали само с площадки за съхранение. Живков е принуждавал и фирми, които са генерирали опасни отпадъци, да ги предават на завод за акумулатори в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 3 години
Хайде в затвора , стига сте дерибействали на гърба на народа !
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много храбро строиха капитализма 30 години, "тъй ще направим господа", "инак ще направим, господа", понеже баницата се услажда.Но всичко има край. Само кренвиршът има два края.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно е какво ще стане с всичките им активи.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко важно гледаха тези двамцата, когато бяха на свобода, какъв размах имаха на действие.А се оказа, че са просто двама крадци, предрешени като богаташи.Заслужават всичко, което им се случва, че и отгоре.
28
3
 
2
 
! Отговори
Леки преди 3 години
Разяснения на петокласниците в сайта!Не разбрахте ли,че Борисов за 10 години успя да укрепи държавата и да позачисти от червен *** органите на реда и на прокуратурата?Който е,бал, е,бал! Който не е ,кака Сийка вече ние к,***!Няма и не може да има почтен бизнес след това разграбване!Но умните разбраха,че Борисов не се майтапи и побързаха да си легализират нещата и да си плащат данъците!Който продължава да се прави на червено дърво,с палката по главата и в кауша!!Анадънму!!Друг е вече филмът!
27
3
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До 4epa: Спонсор на БСП а зам. министър от квотата на ГЕРБ? Хайде де! Мижи да те лажем. ТЕ ТРОЛОВЕТЕ на ГЕРБ ВСЕ ТАКИВА!!!!!
26
1
 
5
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ОЩЕ ЕДИН СПОНСОР НА БСП ЩЕ СИ ЗАМИНЕ !!!!!!!!!!!!!!!! ТЕ СПОНСОРИТЕ НА БСП ВСЕ ТАКИВА !!!!!!!!!!!
25
0
 
5
 
! Отговори
Хранилка от Бойко преди 3 години
До Анонимен 29: Те наистина са минавали за "достойни хора", докато не се разбере, какво всъщност са вършили. Така е с всички гербаджийски калинки.Да ги изброяваме ли? И Цецо Цветанов минаваше за "достоен човек" докато не се видя колко апартамента е имал. И Цецка "майката на нацията" също, докато не се видя за колко си е купила апартамент. И Живко от Добрич също, докато не се разбра, че е искал 4 тона суджук за Бойко (а той суджук не ядял) и Пламен Георгиев с покрива и т.н. Те нямат край.
24
1
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До "Да се знае": "Вуйчо им на Бобокови, Ангел беше член на ЦК на БКП, и преди това секретар на ОК на БКП в Русе".Той и Бойко беше член на БКП и охрана на Тодор Живков, но на кого му пука? В някои посолства му знаят подробности от биографията и си го държат на юздичка.А Красимир Желев е просто поредната гербаджийска калинка, на която Бойко ще подаде оставката.
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хранилка от БойкоТе наистина са били достойни хора и са направили доста неща за хората,културата и страната,аз съм против да ги преследват,против съм и да удрят Златев,защото по този начин те удрят по президента Радев(колко удобно за управляващите на които президента им пречеше).
22
3
 
3
 
! Отговори
Хранилка от Бойко преди 3 години
Министерството на екологията и водите се оказва хранилка за корумпирани "патриоти" и гербаджии, дадена им от Бойко.. Първи изгърмя Нено Димов, а сега и Красимир Живков. Бойко и на него ще подаде оставката, но ще дойде друг по същата схема.Очаквам след това да излезе по телевизията Красимир Каракачанов и да каже, че всъщност Живков бил много достоен човек. В други случаи се казва също, че оставката му била "морален акт", но когато някой я подава от следствения арест, това някак си не звучи добре
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А БайХ.. пак ни чул,ни видял,ни лук ял,ни лук мирисал,невинна душица,непорочна девица,божа кравичка.И разбира се дълбоко потопен в дълбините на банкянския си нужник.Няколко вечери няма да се возим в джипката му,а мисирките ще скучаят в студиата в мрачно настроение.
20
3
 
8
 
! Отговори
От кога преди 3 години
Плевнелиев е забранена дума и се цензурира вече? Той, че си е долен го разбрахме, но децата трябва да зопомнят името на една по.длога!?
19
2
 
8
 
! Отговори
До тях трябва да преди 3 години
се подреди цялата шайка на Боко! Той си ги избира само мошеници като него, затова той е най виновен! Сам каза, че и магаре може да направи за президент и го направи, *** е по долен и от магаре.
18
4
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До ЦРУ отново бъркаОткъде се пръкнахте такива *** бе? Сигурно сте бивши комсомолски секретари или членове на БКП, а сега пенсионери
17
0
 
13
 
! Отговори
Да се знае преди 3 години
Вуйчо им на Бобокови, Ангел беше член на ЦК на БКП, и преди това секретар на ОК на БКП в Русе.
16
11
 
13
 
! Отговори
ЦРУ отново бърка преди 3 години
Най-богатият българин не е Черепа, а ББ, следван от Цеца Секса, Пеевски, Домусчиев и Златев. Но тия са от НЕДОСЕГАЕМИТЕ засега за посолството на САЩ, защото са тяхна креатура, въпреки че на този етап гонят чрез Каскета и външни фактори само забогателите от псевдобизнес с руски олигарси. Всъщност тъпите от Козяк си мислят, че така изкореняват русофилството в РБ. А всъщност ликвидират илюзиите на българите спрямо капиталистическия обществено икономически строй.
15
8
 
13
 
! Отговори
Кога ще Арестуват преди 3 години
*** и другите предатели виновни за карантината !?
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха, като всяко чудо в БГ за три дни. После яли, пили и се веселили :) А разходите за целия тоя цирк, ще ги платим ние - дънакоплатците :) Ашколсун машала, да върви далаверата
13
1
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Продължение на 12.За нещастие, дарението попада в неподходящи и алчни ръце-директора на техникума един следобяд, когато няма никой в училище, предава на вторични суровини дарението, което не е заприходено никъде, а парите потъват незнайно къде. Та такова е отношението на братята към книгите, я е можело да ги предадат и те на отпадъци.Впрочем, грехота е да се изхвърлят книги, учебници или художествена литература, даже и сега-все още чичко Гугъл не знае всичко , или се информира от случайни хора.