Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов

Бащата на убития прикани съдиите да си подадат оставките
Обновена: 3 юни 2020 12:12 | 3 юни 2020 12:12,
104
Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Джок Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов. Това става ясно от молба на адвоката му до главния прокурор, публикувана във Facebook страницата му.

Още по темата

Австралиецът беше осъден на 20 г. затвор за убийството на студента при конфликт в центъра на София на 28 декември. Беше освободен предсрочно, а миналата седмица Върховният касационен съд отказа искане за нова процедура по пускането му от затвора.

В молбата до главния прокурор за нов процес се иска анализ на запис от камера, който бил анализиран погрешно.

Полфрийман не е съгласен, че е убил Андрей Монов умишлено и по хулигански подбуди и твърди, че става дума за неизбежна самоотбрана. Освен това се изказват съмнения, че свидетелите - приятели на Андрей Монов са затаили истина пред съда, а експертизата на записите е манипулирана.

Джок Полфрийман все още е в България и не е отлетял за Австралия. Има заповед за експулсирането му от страната, за която текат процедури. Ако молбата му за възобновяване на делото за убийството на Андрей Монов от първата инстанция бъде уважена вероятно ще остане у нас, за да участва лично.

От своя страна бащата на убития поиска Полфрийман да се върне поне за нощ в затвора, а делото да се възобнови. Христо Монов увери, че ще продължи гражданския натиск. Той за пореден път посъветва съдиите от Софийския апелативен съд, които освободиха австралиеца условно предсрочно, да подадат оставка.

"Ако са добри юристи - да си намерят друга работа", каза бащата. Той припомни, че председателя на състава Калин Калпакчиев два пъти е бил номиниран за човек на годината от Българския хелзински комитет през 2013 и 2016 г., а докладчикът по делото - Весислава Иванова, е писала доклад за организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
9
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
Това ли ти аргументацията-хулиганът бил сънародник. Направо да се впише в НК, ако чужденец убие българин той влиза доживот в затвора. А защитаваме Човек със стоманен гръбнка, който не бяга, а се бори, дори с риск за живота си. Не като онзи с мекотелестия мозък, който дори не може да избере точната обида и с това "мекотело" характеризира не коравия Джок, а страхливото българско общество. Но то трябва четене, не само на свински медии, за да можеш дори да обиждаш интелигентно
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Похвално. Дано този път излезе истината, явно чувства, че е бил осъден несправедливо. Най-лесно би било да си хване самолета за Сидни и да се опита да забрави за България въобще. Обаче явно чувството му за справедливост не му позволява.
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев пак ли ще защитава комунистите?
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде най - после пишман патриотите у нас, които искат такива, като Полфрийман да гният в затвора доживот, а престъпните им синчета, с връзки в съда и прокуратурата, да бият, пребиват и хулиганстват и дори убиват необезпокоявани, сега да видят какъв обрат може да вземе опита на мафията да покрие истината !
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДРУГАРЯ МОНОВ ДА ПРИЗОВЕ НИКОЛА ФИЛЧЕВ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ДЪРЖАВНАТА ПЕНСИЯ И БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червената номенклатура и нейните протежета в съдебната система са в потрес !
33
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 36Абе педроо, ти ако отидеш в Австралия с нож ли ще се разхождаш в Сидни??? *** си
32
1
 
13
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Коя точно съдба? Да се родиш в богато семейство. Баща ти да е от тези били винаги от имащите власт и пари и тогава и сега. И дитьето вместо да се възползва от възможносттие, които има да стане ***-ултрас и расист, което дори няма топки да се бие 1 на 1
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако българин направи убийство в Австралия, щом излезе от затвора веднага го качват на самолета и никога няма да го допуснат повече в страната им! Същото е и в Нова Зеландия!
30
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е, какви са тези писачи по-долу, на които им се иска убиецът на техен сънародник да бъде оправдан чрез ново дело и родината им после да бъде съдена да му плати милиони като компенсация?Освен тези писачи да са от контингента, който БХК по традиция защитава, каквото и да са сторили те.
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скапаният скинар вече е изгнил в гроба
28
16
 
2
 
! Отговори
ДАНО преди 3 години
На всички защитници на yбиеца ПОЖЕЛАВАМ ИСКРЕНО, децата им да ги застигне съдбата на Монов!!!
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 8С други думи, ти даваш съвет, според който, ако някой от нас види нещо, което не му е по вкуса, просто да извади нож и да у.б.ие онзи, който прави това нещо?!
26
1
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До адвокатАДВОКАТ НА ДЯВОЛА :D--------------СЛУЧАЯ Е ПРЕКАЛЕНО ЛЕСЕН!!! СЕЛСКО СБИВАНЕ САМО, ЧЕ ЕДИНЯ Е УМРЯЛ :DНА СЕЛО ПРИ ЕДНО ТАКОВА СВИВАНЕ ЕДИНЯ НАМУШКА МНОГОКРАТНО ОПОНЕНТА СИ НО ОПОНЕНТА НЕ УМРЯ :)УБИЛ ГО Е СПОР НЯМА И ПРИСЪДАТА Е ДОБРА ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА ДОБРО ПОВЕДЕНИЕ ТЕ ПУСКАТ ЩОМ ИЗЛЕЖИШ ПОЛОВИНАТА!
25
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя убиец накрая ще го искарат невинен и ще осъди България, ще вземе един два милиона лева и ще си замине за Австралия! хахаха смешна държава
24
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една тумба Скинари нападат човек който е невинен. В това време Австралиеца минава и се впуска да помогне на човека. Но както всички знаете Скинарите когато са голяма тумба са големи мъже. Започват да ритат и бият Австралиеца а той от своя страна предприема действие за самозащита. Кои от вас ще се оставят да бъдат пребити от едни пееееерасчета. Не познавам такива които ще се оставят да бъдат ритани като футболна топка. Затова Австралиеца вади нож и наръгва един от ритащите го. При самоотбрана.
23
10
 
3
 
! Отговори
адвокат преди 3 години
монов се е самоубил, пол фриман се е опитал да го спаси но поради придружаващи заболявания оня е умрял. държавата да плати милион евра обезщетение на фриман
22
4
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БЕЗСКРУПУЛЕН СЪДИЯ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА САМ, ТАКОВА ЧУДО НЯМА :D ПОНЕ В БЪЛГАРИЯ
21
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом един убиец предизвиква възхищение, не е чудно че сме на това дередже.Ако ги питате тези хорица, даже ще препоръчат всеки да се разхожда с нож по улицата и да мушка наред ако му хрумне, че защитава някого.
20
4
 
9
 
! Отговори
4epa преди 3 години
АКО СЕ ВЪЗОБНОВИ ЩТЕ ТРЯБВА ДРУГИ ДА ВЛЕЗНАТ В ЗАТВОРА - СЛЕД КАТО ИМА БСП У4АСНИЦИ- ВИНАГИ МАНИПОЛАЦИИ !!!!!!!!!!!!!!