След 8 часа заседание: Бобоков и Живков остават в ареста

Какви са аргументите за решението на апелативните магистрати?
Обновена: 9 юни 2020 21:53 | 9 юни 2020 21:42, Веселина Йорданова
22
След 8 часа заседание: Бобоков и Живков остават в ареста
Атанас Бобоков. Снимка: БГНЕС

Апелативният съд остави в ареста четирима от петимата задържани за аферата с опасни отпадъци от Италия.

Сред тях са бившият заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков и бизнесменът Атанас Бобоков.

Още по темата
Двамата проговориха за първи път пред медиите след арестите, предаде Bulgaria ON AIR.

Живков заяви, че няма общо с аферата с боклука и не познава никого от задържаните, а Атанас Бобоков беше категоричен - никога не е имал общо с италианските отпадъци, разследвани у нас от януари.

Според свидетелски показания, част от които разпространени от прокуратурата, Бобокови са съхранявали тонове опасни отпадъци на площадки в Лом и Плевен.

Държавното обвинение твърди, че Живков е част от престъпната група за трафик на боклук от създаването й в началото на 2014 година.

Според документи, с които Bulgaria ON AIR разполага обаче, той е назначен в ековедомството месеци по-късно - едва през ноември.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе е ли по-правилно да се пише: "Прокуратурата погна картинната сбирка и сбирката с няколко хиляди антични предмети на Черепа и нумизматичната сбирка на А.Бобоков"? Изходът е неясен засега . Тя използва правото си да мълчи "в интерес на разследването" и ще мълчи, докато управляващите са тези. Спомням си за една сбирка на Батето, която прибраха и сетне беше разграбена. А оръжията бяха от турско робство. Сега замълчаха за ритон с козел. Сигурно е бил гладен и жаден и е избягал.Откъде?
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМисля, че това с прокуратурата погна този или онзи започна да се изтърква. Защо прокуратурата не погна Плкамен Георгиев - Пацо Терасата за незаконни постройки над 40 м2 и не издаде определение те да се съборят? Защо не погна Цв.Цв за над 2 пъти по-ниска цена на 1м2 на апартамента му и не провери как така човекът доскоро имаше 7 апартаменти? Защо продължава да увеличава безсмислено броя на провиненията на Черепа въз основа на показанията на само един свидетел - Цеката?
17
2
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Бобоков каза следното :"Аз ХРАНЯ 1500 души". Подобно нещо може да изрече единствено комунист превърнал се в строител на капитализма! И именно заради това че 90% от големите капиталисти в България са подобни на него сме на последните места по доходи в ЕС.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16 Ами и за Божков така казват някои:бил много умен,бил много изобретателен а аз пък посредствената българка се питам как с толкова умни и кадърни българи на върха ние 30 г.копаем дъното? Моят извод е умни са,изобретателни са щом разполагат с парите от народната хазна,най-кадърните ни бизнесмени са,защото властта е решила да работят заедно за СВОЕТО си благополучие,но как никой не мисли че в България много хора гладуват точно ,защото такива хитреци властта ги изкарва НАЙ-УМНИТЕ защо
15
0
 
5
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
До 14: ръководството на тази фирма и ти става ясно: Управители/СъдружнициУправител: ФЕРУХ САКАЛЛЪ (свързан с 13 фирми)Управител: АЛИ ОСМАН АВДЖЪОГЛУ (свързан с 2 фирми)Управител: КАБА ЮДЖЕЛ МУРАТ (свързан с 20 фирми)Управител: ШАБАН КУРТ (свързан с 17 фирми)Управител: МЕХМЕТ ГЮНЮЧ (свързан с 9 фирми)Управител: ХЮСЕИН ЙЪЛМАЗ (свързан с 19 фирми)Управител: ДЕМИР МЕХМЕТ ШЕВКИ (свързан с 19 ф. и т.н...
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като най-големият враг на г-н Пеевски г-н Цветан Василев каза: На Пеевски никой не може да му отрече, че има изключителни качества, то значи този човек заслужава внимание и трябва да се обсъдят неговите качества. Лично за мен г-н Пеевски е показал през годините , че има изключителна сила и изключителна воля и няма нищо по-хубаво за народа на България!
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Адв. Илиян Василев: Делян Пеевски има изключителна сила и воля, и заслужава адмирацииЛично за мен г-н Пеевски е показал през годините,че има изключителна сила и изключителна воля,и няма нищо по-хубаво за народа на България,ако тази сила и воля бъдат използвани за доброто на българския народ.Това заяви в студиото на 120 минути по bTV адвокат Илиян Василев.Според мен за качествата на един човек най-добре може да се съди по това как за него говорят враговете му. След като най-големият враг на г-н Пеевски г-н Цветан Василев каза: На Пеевски никой не може да му отрече, че има изключ
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задържаха 137 тона отпадъци на ГКПП "Капитан Андреево"Шест тира с турска регистрация,превозващи 137 тона отпадъци от пластмаса иметал,представляващи листове от пластмаса,едностранно ламинирани с алуминиево фолио и изрезки от същия материал,са задържали митническитеслужители в района на ГКПП Капитан Андреево.При извършената проверка,не са били представени задължителните документи договор между двете фирмитоварът е бил предназначен за пловдивска фирма (ДЕПА- ИМПОРТ- ЕКСПОРТ ООД - с. Марково, общ. Пловдив)
11
2
 
1
 
! Отговори
Приятел преди 3 години
До 12Илиян Василев е супер адвокат.Намерил е сто дупки в обвинението.Винаги скача на калпави прокурори ,защото им знае умствените възможности.Все пак не всички са слепи слуги на Султана на Герберистан.Има и хора с достойнство и чест ,макар и малко.Самият Василев е бивш председател на СГС и гледа на гешефтарите-милиционери, като на ***.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Илиян Василев е станал много слаб адвокат, вече е по-скоро за цирк Балкански, как ще се подиграваш с прокуратурата, като във ВСС мнозинството са поддръжници на Гешев. Бобоков с този адвокат, като нищо може и да влезе в панделата
9
3
 
8
 
! Отговори
неразбрал преди 3 години
Арнаудова-Шехерезада ,онази със замъка в Бистрица ,кога?МисиркаЗахариева ,министър на всичко ,чийто съпруг строи в Алепу кога?-Ей ,Каскет спиш ли?Извинявай ,забравих че Тиквун те сложи за да спиш когато му е удобно на него.Бегай да обикаляш селата и да обещаваш справедлив съд на старците.
8
4
 
7
 
! Отговори
Харабейшио преди 3 години
Поредната кражба на бизнес от SHAIKA!
7
3
 
3
 
! Отговори
magistrati преди 3 години
smeshnici. shte im se vyrne...
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
затвора!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ни лук яли, ни лук мирисали.
4
0
 
1
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Ако стане някакъв конфликт ,Турция ще има територия само в Азия !
3
8
 
10
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Спряха да плащат на шайката и си получиха заслуженото от нея !! Мафията държи цялата територия !
2
4
 
0
 
! Отговори
Wc преди 3 години
ЩЕ ГИ ЗАЩИТИМ. ДА ДАДЬТ ПО ДВЕ ЖЬЛТИЦИ НА ВСЕКИ ОТ ОБЛАСТ РУСЕ
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало, Гешев! Нескопосаната работа на прокуратурата си личи от километри. Има ли нещо под каскета?