6 месеца затвор за шофьор, карал два дни пиян с над 4,5 промила

Дрегерът отчитал 4,5 промила алкохол
11 юни 2020 15:16,
14
6 месеца затвор за шофьор, карал два дни пиян с над 4,5 промила
Снимка: БГНЕС

Шест месеца затвор получи мъж, обвинен за шофиране с над 4,5 промила алкохол в кръвта от Районна прокуратура – Елин Пелин. Престъплението е било извършено в срока за изтърпяване на друго наказание, информираха от прокуратурата.

Още по темата

На 16 май мъжът управлявал лекия си автомобил и бил спрян за проверка от служители на реда. След направен тест с техническо средство е установено, че шофирал под влияние на 4,52 промила. Бил му съставен акт за установяване на административно нарушение. В резултат на това са му отнети шофьорската книжка, контролният талон към нея и регистрационните табели на колата.

На следващия ден полицаите от града отново спрели автомобила му за проверка. При направения тест за алкохол е било установено, че той е шофирал с 4,56 промила алкохол в кръвта.

В хода на разследването станало ясно, че той е бил осъждан за шофиране в нетрезвено състояние. Престъпните деяния, за които е бил привлечен в качеството на обвиняем, мъжът е извършил в изпитателния срок по наказание, наложено по предходно дело.

Подсъдимият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Елин Пелин, което съдът е одобрил. Приведено е в изпълнение и наказанието „лишаване от свобода“ от 2018 г. за срок от шест месеца, което е било отложено. Решението има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Освен ефективната присъда, обвиняемият ще трябва да плати и 1000 лева глоба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
33
 
! Отговори
ЕЕМ преди 3 години
Лауреат!!!
9
1
 
33
 
! Отговори
Оня преди 3 години
До Коста МарковПо-скоро 16 ще ти показва
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поддържа форма със спортно пиене.
7
0
 
38
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Това му е нормалното състояние! Като му падне алхохолът и му става лошо, може да умре. Ако не му работи добре ферментатоларингса, не произвежда достатъчно хормона алкохол и припада. Затова пък може да дотира тази липса с Флирт или одеколон.
6
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната измишльотина за 4.5 промила алкохол! Преди няколко дни имаше друга с 4.7 промила. А бе, вие за *** ли ни взимате?
5
0
 
36
 
! Отговори
Лост преди 3 години
Ами той си няма спомени от предния ден. Може и цяла седмица да е бил така.Можеше и месец да изкара така, докато не помисли, че си е изгубил документите и отиде за нови.
4
0
 
43
 
! Отговори
Трипонеца преди 3 години
Шампион! След години ще разправя случката на близки, роднини и познати и всички ще му се възхищават. Блазе на родителите му, че са отгледали такъв син - 2 дни да кара кола с 5 промила алкохол в кръвта. Това не се случва всеки ден и не всеки го може..Това момче е номер едно!
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Под "влияние на промили" всичко се постига! Човек е човек, когато е на път!
2
0
 
40
 
! Отговори
Бахмааму преди 3 години
Ето на това се ние адвокатите му казваме "поощрителна присъда". Три престъпления и една минамална присъда. След 3 месеца ще излезе условно предсрочно и отнаво подхваща бутилката. Браво на прокурора, браво на съдията!
1
2
 
40
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
2-рия път е за да подобри рекорда!!Ей все да ви обяснявам значи. ФАРОВЕТЕ бяха ли му включени?