Медсестра теглила пари от дебитна карта на починал пациент

Прокуратурата във Варна я даде на съд
16 юни 2020 17:15, Анисия Иванова
14
Медсестра теглила пари от дебитна карта на починал пациент
Снимка: Dnes.bg

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд медицинска сестра, теглила пари от дебитна карта на пациент след смъртта му, съобщиха от прокуратурата.

На 9 януари 2018 г. в клиника на варненска болница постъпил пациент. Там работела и подсъдимата. Два дни по-късно в 21.12 часа, въпреки проведеното лечение, пациентът починал.

48-годишната медицинска сестра застъпила на нощна смята в 19.30 часа. Без знанието и съгласието на пациента, тя взела от личните му вещи дебитната карта заедно с листче, на което бил изписан ПИН-кодът.

Още същата вечер, минути след смъртта на болния, Татяна извършила две трансакции, като успяла да изтегли веднъж 100 лева, а втория път още 200 лева. Тя задържала банковата карта и на 13 януари извършила още една трансакция, като изтеглила още 80 лева. След това изхвърлила картата и листчето с кода.

В хода на образуваното досъдебно производство в качеството й на обвиняема Татяна Ц. признала вината си и изразила съжаление за стореното. Обвинението й се подкрепя и от видеотехническата и лицевоидентификационната експертиза по делото, както и от свидетелски показания.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи делото срещу медицинската сестра за разглеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сестрите са помощен персотал - работата се върши от лекарите!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко и пари да взимат - все ще им е малко!
10
2
 
0
 
! Отговори
Леля преди 3 години
Разбира се сега медицински сестри и акушерки най големите пристъпници!!!!!! . Спокойно не се притеснявайте скоро няма да имаме,тези лоши, и няма да съществува тази професия.!!!!!!!!!Сами ще си слагаме инфузии ,инжекции и т.н .и по време на собствена операция ще асестираме на лекар.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно ще да е била феминистка. И ще е вземала 12% по малко... Та решила да компенсира... Те това сте вие феминистките...
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как са я открили,сигурно е получено оплакване от притежателя на картата.А някой другари дръпнаха от КТБ три милиарда и нищооо!
7
0
 
1
 
! Отговори
Вероятно преди 3 години
До Първа линияИ на задна се бори.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига бе, а някой изтеглиха милиарди от гаранционният фонд преди няколко години.
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На умрелия няма да му трябват, няма оплакване, престъпление в случая няма, а държавата ще заведе дело, за да изкара едни никакви 1500 лв, за да плати заплатките на баш крадците. Ако взимаха по 1500 евро заплатка, както ни обещаваха преди завидната 2007 година, нямаше да се излага, за някакви си кирливи 300 лв., които са една надница на запад. Такива новини трябва да се постват в немските новинарски емисии - задължително!
4
1
 
7
 
! Отговори
4itatel преди 3 години
Bravo na 1.Taka e .Познавам няколко медицински сестри, изобщо не ми е добро мнението за представителките на тази професия..
3
0
 
6
 
! Отговори
Додо преди 3 години
трансакция нещо във връзка с промяна на пола ли е?
2
0
 
6
 
! Отговори
Първа линия преди 3 години
Сестрата от първа линия в борбата срещу корона вируса ли е?
1
18
 
7
 
! Отговори
Пак съм аз преди 3 години
Така е, когато заплатите им са мизерни, какво очаквате? ***, новина голяма.