Осъдиха баба, скрила 625 л алкохол в мазе

78-годишната жена трябва да плати 1162 лева разноски по делото
16 юни 2020 17:30,
39
Осъдиха баба, скрила 625 л алкохол в мазе
Снимка: БГНЕС

78-годишна жена от Дупница е получила условна присъда заради държане на 625 литра алкохолна напика в мазето си. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил.

Още по темата

Районен съд – Дупница е одобрил споразумение и е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, за 78 – годишна жена, държала 625 литра алкохол, без български акцизен бандерол.

Жената се е признала за виновна в това, че в края на миналата година, в мазе на къща в село Джерман, е държала акцизни стоки без бандерол, какъвто се изисква по закон, а именно 625 литра спиртна напитка– алкохолен продукт, съдържащ пречистен етилов алкохол. Случаят е немаловажен с оглед количеството и пазарната стойност на предмета на престъплението – 4 375 лева и размера на невнесения акциз – 3363 лева.

Жената е пенсионер, неосъждана. Тя следва да плати направените разноски по делото,в размер на 1162 лева по сметка на Областна дирекция на МВР - Кюстендил. Алкохолът е отнет в полза на държавата и ще се изпрати на Митница „Югозападна“ за унищожаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавната Машина е Силна за Слабите и е Слаба за Силните !!!!!
37
0
 
7
 
! Отговори
Rrvv преди 3 години
Вие Луди ли сте? До там ли стигнахме Боже!! Убийци на хора и деца ги пускаме на свобода, а тук става въпрос за някакъв алкохол!! Докъде стиганхме Боже!!!
36
0
 
5
 
! Отговори
НУША преди 3 години
ДО НОРМАЛЕНА В ДЪРЖАВАТА НИ ПРАВОСЪДИЕ НЯМА. ВЪЗРАСТНА БАБА ОСЪДЕНА ЗА НЯКАКВИ СИ 600 КИЛА РАКИЯ , ЗА ЧЕТЪРИ БОНА, ИФИОТИТЕ ОГРАБИЛИ БЪЛГАРИЯ, ОТ ПРЕХОДА ДО СЕГА, НС СВОБОДА. ВЯРНА Е ПРИКАЗКАТА '' ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА, ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ.
35
0
 
3
 
! Отговори
НУША преди 3 години
ДО НОРМАЛЕН. АКО ВЗЕМАХА ПО- НОРМАЛНИ ПЕНСИИ ОТ 600 ЛЕВА ПОНЕ, МОЖЕ БИ ЩЯХА ДА СИ КУПЯТ ОТ МАГАЗИНА БОЛКУЦИТЕ С АКЦИЗ. И ТОВА С МЛАДИТЕ ХОРА ОТ ВАШЕ СЕЛО Е НАПРАВО ТЪПОТИЯ. КАТО ВЛЕЗЕШ В ЗАВЕДЕНИЕ, ВИНАГИ Е ПЪЛНО С МЛАДИ ХОРА, ЧЕ И ТИНЕЙДЖЪРЧЕТА ЖУЛЕЩИ РАКИЯ СЪС САЛАТКА. БАБАТА ЕДВА ЛИ ЗА СЕБЕ СИ КЪТА ТАЯ РАКИЯ. ЩЕ ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ ПО ТРИ ШИШЕТА НА ДЕН ТРЕБВА ДА КОНСУМИРА. СИГУРНА СЪМ, ЧЕ Е Я ЗА СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ, Я ЗА МЛАДИТЕ СИ ВНУЦИ. А ДЪРЖАВАТА НИ СКАПАНА, ПРАВОСЪДИЕ НЯМА. *** ОГРАБВАТ ОТ ГОДИНИ
34
0
 
2
 
! Отговори
Нуша преди 3 години
ДО НОРМАЛЕН. НОРМАЛЕН СИ АМА ДРУГ ПЪТ. ПО МИ МЯЗА, ЧЕ СИ НЕНОРМАЛЕН. РАКИЯ ВАРЯТ НЕ САМО "ДЪРТАЦИТЕ" ", КАКТО ГИ НАРИЧАШ, А И МНОГО ХОРА КОИТО ИМАТ КАЗАНИ., ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ, ПО ОНОВА ВРЕМЕ, РАКИЯ СЕ ВАРЕШЕ САМО НА ЛИЦЕНЗИРАНИЯ СЕЛСКИ КАЗАН. А ТАМ АКЦИЗА И ВСИЧКО ОСТАНАЛО ВЛИЗАШЕ В ЦЕНАТА. АЛКОХОЛИЦИТЕ ГИ СЪЗДАДЕ ДЕМОКРАЦИЯТА.,ТАКА КАКТО СЪЗДАДЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ. И НЕ ЗНАМ, ТИ НЯМАШ ЛИ ДЪРТИ РОДИТЕЛИ ИЛИ БАБИ И ДЯДОВЦИ, ЧЕ ТАКА МРАЗИШ СТАРИТЕ ХОРА. АКО ВЗЕМАХА ПЕНСИИ ОТ 600 ЛЕВА ПОНЕ, МОЖЕ БИ НЯ
33
6
 
1
 
! Отговори
Нормален преди 3 години
До 25 Именно гадния комунизъм създаде огромно количество алкохолици.В наше село не познавам нито един човек под 40 години да е алкохолик.Пияниците и алкохолиците са все раждани през комунизма.
32
6
 
1
 
! Отговори
Нормален преди 3 години
Дъртаците са свикнали така цял живот.Да крадат от ТКЗС-то, от завода, от ДАП-а ... да лъжат, да крият данъци, да вършат незаконни неща от всякакъв характер и накрая държавата да им е виновна.Комунизма ги е накарал да деградират до най-ниски ниво.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Гешев, справя се много добре с бабите. Сега остава да докара в клетка Васил Божков от Дубай за да получи отлична оценка. Така де, човека има работа да върши тука по Българското лято.
30
3
 
9
 
! Отговори
мхм преди 3 години
и аз държа какво ли не, обвиняем ли съм? нали трябва да го продава, тя не го е. в какво я обвиняват? направила си е спирт за хигиена за нея, кой ще ти каже какво да правиш и какво не??
29
4
 
8
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Такива количества имат хора които продават на пиянките и все някой ги издава. Ето аз имам една туба (към 50-60лтр) някъде из претъпкания гараж, но нито съм продавал, нито я пия и даже не съм много сигурен дали не е в мазето и не ме търсят. Трудно е да си представя домакинство без поне 10-20л, освен ако не са любители на чашката и им свършва бързо. Сигурно има и количество над която да се декларира- т.е. ако се плати акциз, може да свариш и 100000лтр. Бабата е била наясно какво прави-10ки туби са
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази Баба ,си е КупилаКремиковци и още 7-8 работещи завода ! Нарязала ги е за Скрап и с парите си е купила ..алкохол !!Те ,за ,това има толкова Пияндурници /шофьори / по пътищата !И ,за рова ,измират по 1000 на година по пътя !Бабата е виновна !За това са е осъдили !
27
2
 
17
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Е какво да направи жената? Да я изпие ли? Много ясно,че ще е в мазата а не на улицата!Те по селата с години си варят ракия И си имат!Какво толкова е станало?
26
3
 
8
 
! Отговори
Хлъц преди 3 години
То това за лична консумация.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Savsem praktichno i predvidlivo...sabirala si e jenata alkohol za epohata na korvirusa ...ot vseka pencia si kupuvala 10 litra za dezinfekcia na mebelite, doma, vratite, prozorcite....a v kakvi sadove si e slagala i sahraniavala alkohola si e pravo na lichen izbor...ami evripeski Bog Dionisii v kakav li evripeski sad si e darjal grozdovite alkoholi i koi li Bog go e sadil?!
24
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на гадния комунизъм дядо ми гледаше голямо лозе и правеше вино и ракия. Стигаше за него и баба ми + даваше на баща ми + на свако ми.Не си спомням някога да е имал проблем с властите, да не говорим, че по това време беше спокойно и в нашето село даже нямаше и милиционер. Така беше в гадния соц.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конфискуваната ракиика ще се изпие от конфискаторите,а после пак ще се появи запис за кърдалииската п....а!
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе честно да си кажем не тя е скрила алкохола а някой роднина кръчмар е използвал мазата!Гешефта да не се занимава с бабата а да разследва откъде идват количествата...само че ще се окаже пак от тяхните хора!
21
2
 
7
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 години
"Комунизмът" преди 90те ми взимаше всичко и не ми даваше нищо...."Свободния"пазар след 90те ми взе всичко и не ми даде нищо....Изводът: Някаква друга система с по човешко лице!
20
1
 
22
 
! Отговори
Юрист преди 3 години
Алкохолът, който е заловен ще бъде предаден за унищожаване. Дали?
19
1
 
25
 
! Отговори
ГОРЕТЕ В АДА преди 3 години
ДА ГОРИТЕ В АДА ВСИЧКИ СВЪРЗАНИ С ТОВА БЕЗЧИНСТВО