Прокуратурата поиска до 10 години затвор за Прокопиев, Дянков и Трайков

Делото се води по сагата с приватизацията на EVN
Обновена: 20 юни 2020 19:44 | 20 юни 2020 19:36,
69
Прокуратурата поиска до 10 години затвор за Прокопиев, Дянков и Трайков
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура поиска затвор от 3 до 10 г. и 5000 лв. глоба за бизнесмена Иво Прокопиев заради сагата с приватизацията на EVN, съобщава bTV.

Още по темата

От 3 до 10 г. затвор и граждански иск от 21 млн. лв беше поискан и за бившия енергиен министър и настоящ кмет на район „Средец“ Трайчо Трайков.

Държавното обвинение поиска и от 3 до 10 г. затвор и глоба от 5000 лв. за бившия финансов министър Симеон Дянков. Те са подсъдими за продажбата на държавния дял в EVN на занижени цени, като за държавата са настъпили щети за 21 млн. лв.

Пред съда Прокопиев заяви, че не разбира в какво е обвинен.

КПКОНПИ внесе иск срещу Прокопиеви за над 450 хил. лв.

„Как може да има обвинение в криминално престъпление при изразяване на мнение на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, чиито решения не са задължителни, а консултативни?“, попита бизнесменът.

Трайков заяви, че е невинен и подчерта, че никога не е нарушавал законите в държавата.

Прокуратурата поиска и до 3 години затвор и глоба от 300 лв. за още трима от фирмата на Прокопиев. Току що започна изслушването на петимата защитници. Все още не е ясно какви ще са присъдите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виновни пак няма да има с тази съдебна система толкова. Кредитните милионери ги имат на списък около 1500 човека са до днес няма нито един осъден.
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя прокуратурата иска но ,на върба петък,кой от тия милионери е затвора с ефективна присъда!!!
55
0
 
11
 
! Отговори
тя преди 3 години
Крайно време е да лежат в затвора министри- крадци , та белким се озаптят и другите!
54
1
 
9
 
! Отговори
Колко прокурора преди 3 години
са осъдени за нанесени щети на държавата поради скалъпени обвинения и дела? Кога държавата ще започне да държи сметка на прокуратурата за некачествено и некомпетентно свършена работа?
53
0
 
1
 
! Отговори
Може преди 3 години
Другия път на тристранния съвет да не си отваряш устата.
52
1
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
До Анонимен36"А за финансиране на държавен преврат няма ли да съдят някого?"---Баце се ослушва сега, как ще реагират началниците на записа и фотосесията от спалнята му, но, бъди сигурен, ще се намери обвиняем, даже са го осъдили предварително, преди да са го намерили. Трябва да се имитира борба с престъпносттта, за пред началниците, а вътрешно-ние си знаем.Къде дремаха 10 години?А сега се размърдаха? Пълна демагогия!!!
51
4
 
6
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 3 години
Поръчкова прокуратура! Милиционерска прокуратура! Обвиняват по комунистически, с измислени обвинения, но нали са ***, белите конци се виждат!И при Иванчева, и при Божков...
50
7
 
7
 
! Отговори
тодор преди 3 години
Защо ДЯНКОВ по-добър от него не е имало и няма да има.Умните знаещите ,можещите с практични умения винаги са вън защото са неудобни за ПОЖАРНИКАРИТЕ!!!
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо не разбирам. Този Прокопиев не е бил министър и нищо държавно не може да продаде. Събират се една тумба на 'консултации' и всеки казва някаква цена. После си има министерски съвет, комисии и т.н , все държавни хрантутници, които подписват и продават. Този Прокопиев ли е купил дяловете?
48
0
 
2
 
! Отговори
Иска, ама няма, преди 3 години
гарга на гарга око не вади!? Кой ги хвалеше и боготвореше, той ли сега да ги осъди, нали и много други ще повлекат, а нямаме толкова затвори, къде да ги затварят? Затова трудовите лагери трябва отновода се отворят и всички мутри и шайки там, да бачкат и да усетят как живее народа в мизерия!
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
51 юристе да не би да се казваш Йонко Грозев от БХК назначен от христо иванов? Няма да ти помогне, цялата мафия се прочухте.
46
6
 
13
 
! Отговори
Юрист преди 3 години
На всеки юрист е ясно,че това е скалъпено с бели конци обвинение.Ясно е,че ще падне или...след Страсбург пак ние ще плащаме лудориите на каскета.
45
5
 
9
 
! Отговори
Прокопи Траьо Дянков преди 3 години
Не разбирам за какво говорят и всъщност защо съм в тази съдебна палата и как съм се озовал тук...всичко е толкова ш и . а н о несправедливо! Шефа държи дяла си в нощното шкафче а нас ... що държим инкяр да ни пита човек...
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1234Глупости,не чу ли какво каза една от поддръжничките на ГЕРБ и изброи партиите,които ще влязат в следващия парламент,изброи кои партии ще влязат и каза,че в следващото управление ще влязат и ДСБ,така че никой няма да осъдят.
43
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Корнелия Нинова с приватизацията на техноимпекс - цялата работа е кокошкарска. Тя е имала 34 % от акциите, което е далеч от слуховете, че е спечелила 3 млн лева. Много ясно е ,че нейният случай беше изваден от ГЕРБ, за да бъде дискредитирана, но такива като нея са хиляди приватизатори и нейната приватизация изобщо не влиза в списъка на приватизационните сделки с далавери за десетки милиони левове
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв скалъпен процес? Навремето Лидия Шулева декларираше, че в договорите с ЧЕЗ, EVN и Енерго Про е уговорено, че остатъчните дялове ще могат да се изкупят само на максимални цени, а не на "пазарни", т.е. на безценица
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси далаверата. Гепиш 21 милиона, върнеш 5000 лева
40
6
 
6
 
! Отговори
иван преди 3 години
За импексоване става и дума,тя е възкачила белия кон,а и развява байряка на Райна Княгия за срам и позор за трудолюбивия българи.
39
3
 
14
 
! Отговори
иван преди 3 години
О,Трайчо,Иво,Симеончо не само ,че са за затвора,но всеки от тях се е окопал,кой кмет,олигарс ще е още по-интересно всички са "невини",а пият от народната кръв,оправия няма.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бандата, целата, хайде у паделата