Започват проверки в съда и прокуратурата в Русе заради Бобоков

Ще се проверява и работата на прокурор Николай Николов
Обновена: 22 юни 2020 15:45 | 22 юни 2020 15:30, Анисия Иванова
19

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Започват проверки във Върховния административен съд и в прокуратурата в Русе заради интернет комуникация на бизнесмена Пламен Бобоков, съобщава БНР.

В петък, по време на заседанието на Специализирания наказателен съд по искането на прокуратурата той да бъде задържан за постоянно в ареста, държавното обвинение огласи данни за негови чатове с президентския съветник Пламен Узунов и с русенския прокурор Николай Николов.

Още по темата

Заради това и самият Пламен Бобоков е призован на разпит в Националното следствие.

С президентския съветник Пламен Узунов е говорил за заличаване на криминалистична регистрация на служител на Бобоков с либийско гражданство и за дело във ВАС, свързано със съдебното освобождаване на задържания миналата година танкер "Бадр", плаващ под либерийски флаг.

По втория сюжет стана ясно, че Пламен Узунов е изпратил проект на решение на съда, дни преди то да бъде подписано и официализирано от съдебния състав.

По този повод председателят на ВАС започна проверка, за да бъдат установени "всички факти и обстоятелства във връзка с изтичането на информацията".

За комуникацията си с бизнесмена Пламен Бобоков на няколкочасов разпит в спецпрокуратурата в петък беше съветникът на президента и бивш служебен вътрешен министър Пламен Узунов. Той беше разпитан като свидетел след като разследващите обискираха негови жилища в Пловдив и в София.

В Русе пък - по разпореждане на главния прокурор, започва цялостна проверка на работата на прокурор Николай Николов. Той, става ясно от чатовете му с Пламен Бобоков, е търсел от него подкрепа в края на миналата година, за да оглави русенската окръжна прокуратура.

Разследваният по аферата с опасния боклук бизнесмен не отрече, че е лобирал за Николов, който по време на гласуването в Прокурорската колегия е получил подкрепата само на Георги Кузманов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специалисираната прокуратура СпП и специализираните съдилища СНС и АСНС да бъдат така добри да си гледат работата, която им е поверена, а не да стават писатели, публикуващи в медиите откъси от незавършено досъдебно производство, реално осъждащи нарочените за жертви хора.Това е недопустимо.Като се пенсионира гл.прокурор да публикува книга Записки на прокурора от СпП Ив.Гешев", но сега такива "публикации" служат за настройване на общественото мнение. Да събори на П.Г. бунгалото и тогава да говори
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От известно време тече някакво преразпределение на бизнеса в България?
11
0
 
1
 
! Отговори
ханонимен преди 3 години
Гешев трябва на първо място да се заеме с независимия бългЪрски съд и с продажните всевъзможни "слуги" на народа и държавата. Там е заровена мастията
10
4
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Абе май се опитват да замажат скандала със шкафчетата с 5-стотачките и Кюлчетата. То няма замазване. Има голямо уси,ране. Щото няма как да излъжеш хората които виждат кой си купува вили, коли, имения, къщи за гости, хотели, футболни отбори...И Главния Прокурор не може да не го вижда, но явно е с тях. Щото има даже законодателна инициатива. Може да подходи неперсонифицирано така да се каже. Може да ограничи законните кражби. А медийните пасквили са за пред чуждестранната публика
9
3
 
3
 
! Отговори
лъжец преди 3 години
В момента Пламен Узунов каканиже пред Божков ТВ. Лъже като дърт... и си въобразява , че някой му вярва. Страхбивец, няма смелост да си признае.
8
0
 
2
 
! Отговори
Народен артист преди 3 години
До САМО ТАКА ....Къде си вярна ти любов народна....
7
5
 
7
 
! Отговори
САМО ТАКА .... преди 3 години
ПРОВЕРКИ , ДО ДУПКА....ХА,ХА,ХАААААААААА...НА ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ КУФАРЧЕТА!!!Айде сега......"Пейте ко.му.ниги , тез тъжни песни...."
6
4
 
5
 
! Отговори
сс преди 3 години
чудно ми е що пък определени хора не ги проверяват, да речем чучопеев, параходов и тем подобни....
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В центъра е Боко, по периферията са разни Бобоковци
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така стават нещата в боковия кръг.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са аверите на герб,тоя си пил ял с сегашната власт ,да е е само тоя прокурор )който и да е арестуван или съден уж са нашите хора от последните 10 г. А именно герб за БСП са други по стари авери които не дават власта на сегашните )
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се заблуждавай който не плаща данък спокойствие почват такива кампания срещу него много бизнесмени имат доказателства че лично премиера ги е рекитирал но се струват
1
3
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Да да да са, точно така един по един...до последния