Прокуратурата: Бобоков и Узунов обсъждали 6 месеца ход на дело

Двамата провеждали и лични срещи, твърди спецпрокуратурата
23 юни 2020 12:43, Анисия Иванова
32

Снимка: Прокуратурата

Специализираната прокуратура публикува нова кореспонденция между секретаря на президента Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков.

От нея става ясно, че двамата са водили активна комуникация по хода на административно дело, която е започнала непосредствено след неговото образуване във Върховния административен съд, уточняват от институцията.

Узунов и Бобоков са обсъждали делото в продължение на 6 месеца.

Още по темата

Анализът на информацията от изготвената компютърно-техническа експертиза на мобилни устройства, ползвани от Пламен Бобоков установи, че активната комуникация с Пламен Узунов, секретар по правните въпроси и антикорупция на президента, по хода на адм. дело №11413/2018, започва непосредствено след неговото образуване във Върховния административен съд.

В разменена писмена кореспонденция чрез мобилно приложение на 27.09.2018 г. "Prezident-Pl. Uzunov” пише до Бобоков: "Чакам номерчето".

Отговорът на Бобоков до „Prezident-Pl. Uzunov” съдържа снимка, която предоставя информация за образуваното две седмици по-рано (на 13.09.2018 г.) административно дело по протест срещу предхождащо решение на Административен съд-Бургас. Самото заседание на ВАС по конкретното административно дело е насрочено за 27.11.2018 г.

На 27.12.2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov” уведомява Пламен Бобоков за съдебното решение, преди то да е подписано от членовете на съдебния състав. Самото решение става публично шест дни по-късно – на 02.01.2019 г., уточняват от прокуратурата.

Анализът на разменените съобщения между Бобоков и Узунов показва, че двамата са обсъждали предмета на делото в продължение на шест месеца.

Експертизата на мобилните устройства, ползвани от Пламен Бобоков, установява, че с „Prezident-Pl. Uzunov” са разменени общо 61 файла, част от които съдържат и горецитираната информация за съдебни дела и решения по тях.

Във връзка с отправени от Узунов в телевизионно интервю твърдения, че отношенията му с Пламен Бобоков са имали единствено делови характер и се свеждали до проучване на представителите на бизнеса, част от официални делегации, мобилната комуникация между двамата сочи за проведени множество лични срещи, категорични са от прокуратурата.
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
13
 
9
 
! Отговори
геШЕФтурата гиОСВЕТИ преди 3 години
Ето я ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА....Резидента да не се обажда,че ще настъпи и той мачарока!
9
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавната бухалка в помощ на Тулупии. Мутрите в днешно време са на държавна заплата, вижте Плешев, като прокурор няма едно внесено обвинение, само споразумения с престъпници.
8
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лов на вещици.За да се потулят едни просташки записи и едни престъпни снимки с много пари.Една вила в Барселона,един корупционен проект за една "подпорна" стена,изготвен от съпруга на външната министърка.Една корупционна схема за "усвоени" евросредства от контрагенти на замеделското м-во.Един италиански ***,замърсил околната среда.Да продължавам ли още?
7
4
 
11
 
! Отговори
защо преди 3 години
Ами, ако прокуратурата не докаже твърденията си пред съда, какво правим? Пак ли ще плащаме стотици хиляди след решение на съда в Хага??? И обясненията ще са като на Ц. Ц. " напълно съм убеден, че бях прав"
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко е решил да размаже неудобните/израза "размаже" е негов/.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво като са обсъждали? Какъв извод прави прокуратурата от това? Ако счита, че е престъпление и може да го докаже, да им предяви обвинение!Какво го развява в медиите?
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А когато Цацаров отиде на крака при Гергов в ЦУМ,това какво беше?Или той е наш човек,няма да го пипаме.А пък цацата сега е шеф на КОМПИ и щял да бори корупцията.Ха,ха,ха!Смешници!
3
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не те ли е срам,бе Гешев?Как може секретаря на президента да влияе на когото и да било и това да не се разбере?Нали всички служби са подчинени на Бокич?Той пръв щеше да разбере.Търсите под вола теле,за да изложите президента,ама всичко е съшито с бели конци и няма да хване дикиш.
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дийп фейк. Какви технологии има днес, могат всичко да дийпфейкнат. Вече всичко е оптическа измама и виртуална реалност.
1
4
 
15
 
! Отговори
колчо слепеца преди 3 години
Пак двоен аршин мерят за едни майки, за други мащеха.