Прокуратурата: Бобоков и Узунов обсъждали 6 месеца ход на дело

Двамата провеждали и лични срещи, твърди спецпрокуратурата
23 юни 2020 12:43, Анисия Иванова
32

Снимка: Прокуратурата

Специализираната прокуратура публикува нова кореспонденция между секретаря на президента Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков.

От нея става ясно, че двамата са водили активна комуникация по хода на административно дело, която е започнала непосредствено след неговото образуване във Върховния административен съд, уточняват от институцията.

Узунов и Бобоков са обсъждали делото в продължение на 6 месеца.

Още по темата

Анализът на информацията от изготвената компютърно-техническа експертиза на мобилни устройства, ползвани от Пламен Бобоков установи, че активната комуникация с Пламен Узунов, секретар по правните въпроси и антикорупция на президента, по хода на адм. дело №11413/2018, започва непосредствено след неговото образуване във Върховния административен съд.

В разменена писмена кореспонденция чрез мобилно приложение на 27.09.2018 г. "Prezident-Pl. Uzunov” пише до Бобоков: "Чакам номерчето".

Отговорът на Бобоков до „Prezident-Pl. Uzunov” съдържа снимка, която предоставя информация за образуваното две седмици по-рано (на 13.09.2018 г.) административно дело по протест срещу предхождащо решение на Административен съд-Бургас. Самото заседание на ВАС по конкретното административно дело е насрочено за 27.11.2018 г.

На 27.12.2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov” уведомява Пламен Бобоков за съдебното решение, преди то да е подписано от членовете на съдебния състав. Самото решение става публично шест дни по-късно – на 02.01.2019 г., уточняват от прокуратурата.

Анализът на разменените съобщения между Бобоков и Узунов показва, че двамата са обсъждали предмета на делото в продължение на шест месеца.

Експертизата на мобилните устройства, ползвани от Пламен Бобоков, установява, че с „Prezident-Pl. Uzunov” са разменени общо 61 файла, част от които съдържат и горецитираната информация за съдебни дела и решения по тях.

Във връзка с отправени от Узунов в телевизионно интервю твърдения, че отношенията му с Пламен Бобоков са имали единствено делови характер и се свеждали до проучване на представителите на бизнеса, част от официални делегации, мобилната комуникация между двамата сочи за проведени множество лични срещи, категорични са от прокуратурата.
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
към к.29 преди 3 години
Извинете, УЗунов, не Урумов. Много се извинявам за печатната грешка..
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега, вече като гл.прокурор, погна Урумов, братя Бобокови, В.Б., Вал.Зл., а наблюдаващите прокурори се оказха любители на антични вещи и нумизматика. Прокурори като Кънев и Брезашка се опиват от издевателствата над посочените от ББ и гл.прокурор. Не зная държава, която е била обект на полицейско-прокурорската власт, да е процъфтяла. Надявам се, че и БГ в скоро време ще скъса този хомот. Иначе ще загинем като държава, а ромите и турците след 25-30 години ще основат държава с друго име.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това си е кандидат на БиБи за гл.прокурор и премиерът нарочно го избра заради това, че е роден в семейство на старшина от НМ и образованието му е милиционерско: Полицейската академия, иначе казано Магнаурската школа - Симеоново. На ББ му трябваха хора, които да смачкват тези, които не са съгласни с политиката на Падишаха и по-важното - да всяват страх сред населението. И.Г. се изяви като реален шеф на спецзвеното - СпП и спецсъдилища . Негова е заслугата за Иванчева,Петрова,Баневи, Арабаджийски,
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... И ЗА ПРИСТАНИЩЕТО В ЛИБЕРИЯ РАЗКАЖЕТЕ.. ОТ ТАМ ВЪРВИ КОНТРАБАНДАТА!
26
3
 
1
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
Я, КАЖЕТЕ КАК БОБОКОВИ СА ИСКАЛИ БЪЛГАРСКО ПОДАНСТВО ОТ ПРЕЗИДЕНТА ЗА ОНАЯ РУСКА БАНДЮГА... ХАХАХААА
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тулупа Радев смърди отвсякъде
24
2
 
6
 
! Отговори
Цурето Ризкина до 22 преди 3 години
А бе ГЛАВАНАК...че този Узунката си е баш престъпник ,я го питай как направи кариера в Пловдивската по0лиция и как стана генерал-майор от резерва,па после хоп и съветник на РЕЗИДЕНТА...ИМА НЕЩО ГНИЛО в Дания!!!Нищо не чул,нищо не видял,нищо не разбрал,нищо не знае,не попзнавал Бобочкови,невинна душица...с две думи:МОМИНА СЪЛЗИЦА!!!
23
4
 
3
 
! Отговори
г-н преди 3 години
Борисов, вие работете а тези момчета си веят байрака-отвръщават ни,чистете гнилите ябълки
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък Цветанка КИризова,обслужваща властта,разпитваше като престъпник Узунов,но за грозните записи и снимки на премиера нито дума.Колко е лесно да си купиш мисирка.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАЗБУТАХА РАХАТА НА ЕДРИТЕ ЧЕРВЕНИ СПОНСОРИ- ОБРАЛИ НАРОДА ЧРЕЗ ФАЛИТА НА 16 БАНКИ/ РУМЕН ГЕЧЕВ КАЗВА БСП НЯМА ВИНА ЗА ТОВА 1995Г/1997Г/ ОКРАЛИ СПЕСТЯВАНИЯТА НА ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ СПЕСТЯВАЛИ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ ЗА ДЕЦА И ВНУЦИ- ДАВАЙ ГЕШЕВ, НАРОДЪТ Е ЗАД ТЕБ И ТЕ ПОДКРЕПЯ- ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ, ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ КАК ЕДНИ ХОРА ЗАВЪРШИЛИ ПУЦ И ЦУРК СЕ СЪБУДИХА МИЛИОНЕРИ И РЕШАВАТ СЪДБАТА НА ХОРАТА, КОИТО С ТРУД ИЗКАРВАТ ПРЕХРАНАТА СИ. БЪЛГАРИТЕ МРАЗИМ НЕ БОГАТИТЕ, А ТИЯ ДЕТО ЗАБОГАТЯХА ЗА 1 НОЩ.
20
2
 
2
 
! Отговори
защо преди 3 години
Допуснал съм грешка. Съдът в Страсбург, не в Хага. За сложилите ми минуси - "...и имаше навика да осъжда хората пред медиите, преди произнасянето на съда"Платихме 109 000 евро.
19
7
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
И какво ако са обсъждали някакво дело преди да е завършило? По телевизионните студия това се прави всеки ден.Единствената смислена причина е тази, че Пламен Узунов е секретар на президента. Това е гербаджийско-каскетската опорна точка. И върти се латерната всеки ден за да забравим записите аудиозаписа и снимнките за Бойко. Плоско, но милионерката-пиарка Севдалина Арнаудова си върши работата.
18
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А СМС-ите между Черепа и Горанов и между черепа и Борисов няма ли да ги обсъжда така наречената прокуратура?
17
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвличат ви вниманието с незначителни неща,за да потулят грандиозните скандали със записи и снимки на премиера -срам за всяка нация.
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз също обсъждам разни дела... Особено тези, които Каскета упорито отказва да образува, по точно да разследва. Като разпространява безсмислени СМС-и, то кога ще пусне по медиите разпечатка от разпитите на Тулупа, на Горанов? Ако изобщо е имало такива разпити или просто са си пили кафене, някъде близо до нощното шкафче с еврото
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз искам да се провери имотното състояние на Лиляна Павлова,която я скриха в Брюксел,за да не и освети някой далаверите със санирането и магистралите,където потънаха милиарди,за които никой нищо не говори.
14
13
 
7
 
! Отговори
www преди 3 години
Давай Гешев! Хората те подкрепят! Червенушките нека реват, това е песен за нормалните българи, които с труд си изкарваме хляба!
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе що така няма по три статии за вожда наведнъж?Какво бил казал,за какво бил зовял,какво бил открил,какво бил инспектирал.Ама вземете се в ръце.Вече ми липсва снимката на поднебесния.
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, и?Джоб парата на мутрата е по милион евро, и в добавка златни кюлчета, тука с обсъждане на дело ни забълбукват от прислужната на мутрите прокуратура.
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паралелната държава я видяхме в пълните с пачки чекмеджета.