Бобоков остава на свобода под гаранция от 1 млн. лева

Бизнесменът смята, че атаката е към президента
Обновена: 25 юни 2020 11:31 | 25 юни 2020 11:31,
43

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бизнесменът Пламен Бобоков остава на свобода под гаранция от 1 млн. лева. Това определи Апелативният специализиран наказателен съд като потвърди определението на предходната инстанция.

Всичко, което виждам в последните няколко дни е една груба манипулация, която цели моето дискредитиране, дискредитирането на Пламен Узунов и дискредитирането на президента Радев. Това каза бизнесменът Пламен Бобоков, предаде БГНЕС.

Още по темата

Всичко е извадено от контекст, всичко е само с цел моята дискредитация. Аз просто съм ужасен. Не съм аз целта, целта е президентът, заяви той.

Специализираната прокуратура провежда действия по разследването по образувано досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. Случаят е свързан с разменената кореспонденция между бизнесмена Пламен Бобоков и Пламен Узунов, секретар на президента по правни въпроси и антикорупция.

Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов беше уличен в търговия с влияние. На 27 декември 2018 г. е изпратил на Пламен Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става публично достояние.

Специализираната прокуратура разкри още, че Пламен Бобоков е лобирал пред членове на ВСС за избирането на прокурор от Русе за административен ръководител на Окръжната прокуратура в града. Натискът на Бобоков се е провалил, избран е друг кандидат. Прокуратурата извърши обиски в кабинета и в дома на русенския прокурор Николай Николов, контактувал с бизнесмена Пламен Бобоков. Впоследствие Николай Николов подаде оставка. Разследването на прокуратурата продължава, няколко дни прокуратурата оповестява скрийншотове на кореспонденция между лице, обозначено като “Prezident-Pl. Uzunov“ и Пламен Бобоков, при която е установено, че е разменена информация за неподписано от съдиите и необявено съдебно решение на ВАС. Оповестена беше и кореспонденция и по други теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
7
 
! Отговори
прав в човекът преди 3 години
колкото ББ да не иска да признае - прав е . а за Божков ??? дори и да не съм съгласен подсъдни за данъците трябва да бъдат държавните служители които толкова години са приемали отчетите - а тях кой ги зназначава
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми що Каскетурата не докара грабителя Василев от Сърбия!? Ако не може-Тиквата и Свинечовека са тука,беееееееее.....Божков обира държавата от 30 години с осигурен съпорт, но най-големите си печалби е реализирал от 1914г. със съдействието на ГЕПИ.. и Влатко Бездомника...
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен"Василев обра КТБ и се скри в Сърбия"ААХХААХАХХААХАХАХАХАХАХАХХАХ
14
5
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Недоразумението от Дондуков 2 достатъчно се е дискредитирало с непрекъснатата демонстрация на морален дефицит и силна зависимост от Москва.
13
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Айде сега, атаките били срещу президента?! Василев обра КТБ и се скри в Сърбия, Баневи и Арабаджиеви съсипаха сума ти предприятия и гушнаха милиони, и сега са в обвиняеми! Васил Божков 6 г. обираше парите на народа и не плащаше печалби, като не плащаше и данъци, и щом прокуратурата го погна избяга в Дубай! Бобокови търгували с отпадъци от чужбина и ги докаравали в България! И така всички са невинни, виновен е главният прокурор, даже и за това, че носи каскет!
12
9
 
7
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Борисов и подлотата МУ Гешев се оляха пак!Спрете се бре , не може да се измие срамното петно от спалнята Борисова !Колкото и да действува лайномета Гешев , няма какво да измисли защото е копие на премиера , а той беше *** , нали?
11
10
 
14
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Оказва се , че свинските черва , за които прецедента изсъска в интервю, са именно в президентството ! Радеф , като свинско черво се е разпрострял по етажите на властта и уговаря всичко ! Наглец първа категория !
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе,тоя е ял и пил с управляващите,сега си плаща милиончета и продължава ла краде ,а съдът свикнаха с милионче и на свобода
9
2
 
17
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Наивните *** да попитат или директно прочетат закона- посланици се назначават от Министерски съвет не от президента. Такава некомпетентност цари и такова малодушие, че който не са поискали него не са опраскали с жълти тъпотии
8
4
 
7
 
! Отговори
Лещоков преди 3 години
Винаги съм се чудил какво става с парите от гаранцията?- Остават в прокуратурата - палец нагоре- Връщат се на човека - палец надолуМоля Отговорете ми с гласуване, СЕГА!
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спонсорите на Радев на път към кауша.....
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато бг бизнесмените се ползват от мафиотските схеми, които съществуват в държавата от 30 години, проблем няма. Когато същите тези схеми се обърнат срещу тях са ужасени.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една приказка: болен на креват се ... Няма такова измислено правосъдие!!!???
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 млн. лв = 10 пачки от шкафа.1 Бобоков = 10 Боко
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Аз просто съм ужасен"========================================Хайде да сложите по едно ударение на думите, които могат да се приемат като омографи.
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Външната министърка каза ,че е имало натиск от Бобоков относно назначаване на посланици, вкл. за тия страни ,които бяха обявени. Имала е среща с Бобоков. Интересно защо не е обявила навремето за натиска и е укривател на информация за прест. дейност. Нека Калинката да отговори...
1
9
 
27
 
! Отговори
Лошо преди 3 години
Хунтата се опитва да отнеме бизнеса на бизнесмени който не се подчиняват на мафията, страната затъва в мутренски времена невиждани досега...