Бобоков остава на свобода под гаранция от 1 млн. лева

Бизнесменът смята, че атаката е към президента
Обновена: 25 юни 2020 11:31 | 25 юни 2020 11:31,
43

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бизнесменът Пламен Бобоков остава на свобода под гаранция от 1 млн. лева. Това определи Апелативният специализиран наказателен съд като потвърди определението на предходната инстанция.

Всичко, което виждам в последните няколко дни е една груба манипулация, която цели моето дискредитиране, дискредитирането на Пламен Узунов и дискредитирането на президента Радев. Това каза бизнесменът Пламен Бобоков, предаде БГНЕС.

Още по темата

Всичко е извадено от контекст, всичко е само с цел моята дискредитация. Аз просто съм ужасен. Не съм аз целта, целта е президентът, заяви той.

Специализираната прокуратура провежда действия по разследването по образувано досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. Случаят е свързан с разменената кореспонденция между бизнесмена Пламен Бобоков и Пламен Узунов, секретар на президента по правни въпроси и антикорупция.

Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов беше уличен в търговия с влияние. На 27 декември 2018 г. е изпратил на Пламен Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става публично достояние.

Специализираната прокуратура разкри още, че Пламен Бобоков е лобирал пред членове на ВСС за избирането на прокурор от Русе за административен ръководител на Окръжната прокуратура в града. Натискът на Бобоков се е провалил, избран е друг кандидат. Прокуратурата извърши обиски в кабинета и в дома на русенския прокурор Николай Николов, контактувал с бизнесмена Пламен Бобоков. Впоследствие Николай Николов подаде оставка. Разследването на прокуратурата продължава, няколко дни прокуратурата оповестява скрийншотове на кореспонденция между лице, обозначено като “Prezident-Pl. Uzunov“ и Пламен Бобоков, при която е установено, че е разменена информация за неподписано от съдиите и необявено съдебно решение на ВАС. Оповестена беше и кореспонденция и по други теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Коментатор 37. Може да му направиш предложение. Изискан, елегантен далавераджия, атлетично защитава президента, както се казва : " Гузен, негонен бяга! ". Как мислиш, коментатор 37, дали президента не е знаел нищо, и дали без негово знание са се вършили някои неща, съмнителни работи ?!
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е дал на Тиквата пари
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Указатела на телефона му бил пълен с номера от сегашното правителство ,ми прокуратурата да ги арестува ,имал е протекция от високо ниво,всички в затвора у кримиковци
34
1
 
1
 
! Отговори
ист преди 3 години
под ..... разбирай бок лук. Интересна цензура.
33
9
 
6
 
! Отговори
ист преди 3 години
Барамбоков не е прав. Той отдавна е дискредитиран. А що се отнася до Радев, още щом си отвори устата , и сам се дискредитира.От сагата Барамбокови разбрах, че мръсния *** е сладко нещо. След като години са си подслажвали живота с ***, сега ще пият оцет.Пламен е обиден че гаранцията му е само един милион.Явно прокуратурата го е подценила. А той се мисли за голямата работа.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнесменът Пламен Бобоков остава на свобода под гаранция от 1 млн. левана червените крадци вече бизнесмени ли им викат?
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПоплавскиСоциологическа агенция "Галъп" казва:Галъп все казват, че бсп води с 5% на герб, а после пак сълзи и сополи!
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е възможно нека прокуратурата да разследва само ГЕРБ и ВМРО. А когато става дума за ветковци, вълчовци, баневци, бенчовци, минювци, галевци, цветан василевци, божковци, бобоковци, президентски съветници и цялата червена гмеж, прокуратурата да замълчи и толкоз.
29
1
 
7
 
! Отговори
Бобо преди 3 години
Я па тия че ме уплашат с един милион. При моите 200 милиона с един милион си купуам семки и боМбоМки бе.
28
7
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До БЪЛГАРИН,позора е тиквата,с празните чекмеджета,за кюлчетата нищо.
27
8
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-20,*** ти не разбра ли,че Президента,няма право да назначава посланици,само подписва указа,даже при отказ,втория път е длъжен да подпише,по конституцията,а твоето обичано слънце ги предлага и назначава,спомни си как беше назначен пацо-терасата,след като първия път,му беше отказано ,от Президента.
26
6
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Поплавски,след кюлчетата и празните чекмеджета,и 30% са му много.
25
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-25 ще мачка,дъртите дисаги на слънцето ти.
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай Гешев!Скоро Корни и Радеф ще останат без вътрешни спонсори!Външните ние ги знаем!
23
1
 
6
 
! Отговори
Симпатяги преди 3 години
За милиони. Няма закони от 1996г.!!! ВАЖИ!
22
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президенството гнездо от оси!!!
21
12
 
8
 
! Отговори
987 преди 3 години
Този е с двата крака в батака. Нека да каже колко пари даде на Радев чрез Узунов, за да изпълняват желанията му. А сега се прави "света вода венапита", айде моля ви! А Радев е крайно време да си ходи. Все сме имали президенти, но такъв случаен човек и некомпетентен, не сме имали.
20
8
 
13
 
! Отговори
Поплавски преди 3 години
Социологическа агенция "Галъп" казва:Българите гласуват доверие на президента Радев изразено в проценти: 50% за Румен Радев,с тенденция процентите да растат нагоре.Едва 30 измъчени проценти за Б.Борисов,с тенденция да растат надолу! Паниката в УП е бясна,затова са задействани всички възможни средства свързани с най важните институции в правораздаването,да "громят" президента Радев и всичко пряко и косвено свързано с него.Вървят разговори по тлф.от сорта:Назначил съм те,влез си в ролята.Няма АМА!
19
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Външната Калинка Захариева казваше, че съгласуват кандидатите за посланици с президента и съветниците му.Ето го съгласуването. Не каза, че търгуват с влияние и търгуват с президента и съветниците му.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2014 де