Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета

Правят промени в дирекцията след разговор с премиера
Обновена: 26 юни 2020 11:44 | 26 юни 2020 11:23, Веселина Йорданова
282
Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета
Снимка: БГНЕС

От най-високо място е имало чадър над наркоразпространението у нас, това обяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг.

Арестуван е началникът на Отдела за противодействие на наркотрафика в ГДБОП след получен подкуп. Той е дългогодишен служител в системата. Задържан е и началникът на сектора в същата дирекция и още един служител на МВР за 24 часа. Арестите са предприети вчера вечерта, към момента продължават претърсвания на множество обекти и жилища.

Разработката е дело на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и Специализираната прокуратура.

Разследването е на дейност на организирана престъпна група, занимаваща се основно с подкупи и упражняване на логистика, помощ, "чадър" върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици не само на наша територия.

Гешев определи случилото се като срамно, притеснително, грозно. По думите му това е безпрецедентен резултат в най-новата ни история.

"Тези длъжностни лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците, както и хората, които са основните точки на контакт с нашите международни партньори по линията на противодействие на трафика на наркотици", съобщи главният прокурор.

Той увери категорично, че МВР и Прокуратурата ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на нарушения, независимо от кого са извършени. В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и го правим, заяви главният прокурор, като посочи още, че "във всяко стадо има мърша".

Промени в ГДБОП ще бъдат направени след разговор с премиера Бойко Борисов.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е разпоредил на главния секретар на МВР по най-бързия начин да се направи анализ на ГДБОП и основно на дейността по противодействието на трафика и разпространението на наркотици. Целта е да се "изчисти името" на дирекцията и да се запази доверието в международен план.

Гешев каза, че познава задържания ръководител на отдела от 90-те години, когато е работел в софийско районно управление по линия на противодействие на наркотиците. Потресен и изключително разочарован съм, призна главният прокурор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
2
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
От момента, в който разбрах, че Боко е бил комсомолски секретар, ми е ясно, че всичко в тая държава е фалш и измама. Един ден цялата комсомолска *** ще виси по дърветата.
212
5
 
16
 
! Отговори
СИСТЕМАТА-БУШОН преди 3 години
ГЪРМЯТ БУШОНИ И ГИ СМЕНЯМЕ С ПО УДОБНИ ПЪК УЖ СМЕ ХВАНАЛИ НЯКОЙ СИ.ВИЖДА СЕ ПО ПОВЕДЕНИЕТО ИМ.
211
4
 
5
 
! Отговори
тоти преди 3 години
Спокооооооооо...сигорация ,запаваме доверието в Европрейските партнйори....гладни нема да останат !!!
210
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е показно във връзка с покриване на изискванията за ERM2.. наколко бушона след това всичко ще е по-старому ..
209
8
 
7
 
! Отговори
ей мисирки, преди 3 години
изоставате бе! Слънцетоима изявление на нмски към Германия!!!Бързо копвайте, че конкуренцията на свирките ви изпревари!
208
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е от много години...нищо ново на хоризонта
207
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИСТИНСКИТЕ НОВИНИ: ПИШЕТЕ "Авиокомпаниите отмениха стотици полети до София "
206
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и затова е такова отношението към полиция и служби. Кражби, подкупи, наши и ваши хора. Е как да им вярвам на тия.... няма как да стане.
205
3
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ГЕШЕВ АКО СИ МИСЛИ, ЧЕ САМО В СОФИЯ МВР ОСИГУРЯВА ЧАДЪР НА НАРКОБАРОНИТЕ СЕ ЛЪЖЕ. ВЪВ ВСЕКИ ГРАД СИ ИМА ТАКИВА КОИТО ОСИГУРЯВАТ БЕЗПРЕПЯТСВЕНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ. ТЕ В ЕДИН ГРАД СЕ ЗНАЯТ ОТ ПОЛИЦИЯТА КОИ СА НО НЕ ГИ ПИПАТ. ЗАЩО ЛИ?????
204
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бесепарmpoл смотан - нещо да кажеш за Героги Гергов ,Домусчиев или Ковачки? Или те са ок защото освен в канчето на БСП сипват и на ГЕРБ? Нещо така да ти стигна до едната мозъчна гънка ,че Божков дал на ръка 60млн евро на Говнанов и Борисов? След СМСите за които Бойко си призна и след банковите извлечения за теглене на пари...Феновете на ГЕРБ са някаква интелектуална уmaйka която даже смислено изречение не може да напише.
203
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЯ Е СЛЕДВАЩИЯ БАТМАН! И БОКО ПОМНИТЕ ЛИ КАК ГО ДАВАХА ПОСТОЯННО В ЕКШЪНИ В НАЧАЛОТО НА ВЕКА?НО БАБИЧКИТЕ МУ СЕ ВРЪЗВАТ ДЕ.
202
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пък аз си мислех, че МВР си има ръководство и прокуратурата ни е независима.Идва Бако с големия мях, дъртия амфетаджия и рекетьор и казва кво ще става в МВР и ГДБОП.
201
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте ся..Този ....не е от вчера гушил нали??Колко год е в Мвр??Никой не видял и не знаел ли , какво има, къде ходил( той и или семейството му)..А сега да върне всички заплати и да бъде занулен!!Все не знаят..ми да питат нас аджеба
200
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВР си има ръководство - министър, главен секретар. Тоя мазен *** от Банкя не спря да дава акъл навсякъде.Ако МВР работеше, тоя щеше да е първия разследван и за каталунските далавери и за кюлчетата и пачките в слапнята му.
199
6
 
28
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-143,бойко да не е началник на гешефтов,че щял да разговаря с него,нали уж ким прокуратурата е независима,защо трябва да разговаря с него.
198
0
 
8
 
! Отговори
Всичко преди 3 години
Над 50 г.малко или много е било обвързано ,иска или не!Въпрос не само на физическо оцеляване ,ами и на професионално,образователно,адресно и всякакво за което се сещате!Някои се осъзнаха,но какво от това,клеймото е за всички!Колкото и да не си признаваме!Октоподът не пуска!
197
17
 
8
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Вече не сме часна сопственос на Русия и флизането у България е забранено
196
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега тези служители на мвр ги пенсионирайте предсрочно и им дайте по 20 заплата - нали това е стандартната награда.....
195
5
 
13
 
! Отговори
Гешев Концлагериста преди 3 години
ТВО Белене е името на концлагер в България, функционирал на територията на остров Персин (Беленски остров), в периода 1949 до днес.Построен е по поръчка на Българската демократическа партия и Отечествения фронтовак. Там са депортирани много от противниците на демократичния / капиталистическия режим в Република България: селяни противници на ТКЗС, полицаи, офицери, предвоенни министри, индустриалци и банкери, народни представители от разтурената опозиция, николапетковисти, соц
194
3
 
18
 
! Отговори
Алоо, преди 3 години
защо няма публикации за Инспектор Борисов, аа ?