Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета

Правят промени в дирекцията след разговор с премиера
Обновена: 26 юни 2020 11:44 | 26 юни 2020 11:23, Веселина Йорданова
282
Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета
Снимка: БГНЕС

От най-високо място е имало чадър над наркоразпространението у нас, това обяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг.

Арестуван е началникът на Отдела за противодействие на наркотрафика в ГДБОП след получен подкуп. Той е дългогодишен служител в системата. Задържан е и началникът на сектора в същата дирекция и още един служител на МВР за 24 часа. Арестите са предприети вчера вечерта, към момента продължават претърсвания на множество обекти и жилища.

Разработката е дело на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и Специализираната прокуратура.

Разследването е на дейност на организирана престъпна група, занимаваща се основно с подкупи и упражняване на логистика, помощ, "чадър" върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици не само на наша територия.

Гешев определи случилото се като срамно, притеснително, грозно. По думите му това е безпрецедентен резултат в най-новата ни история.

"Тези длъжностни лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците, както и хората, които са основните точки на контакт с нашите международни партньори по линията на противодействие на трафика на наркотици", съобщи главният прокурор.

Той увери категорично, че МВР и Прокуратурата ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на нарушения, независимо от кого са извършени. В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и го правим, заяви главният прокурор, като посочи още, че "във всяко стадо има мърша".

Промени в ГДБОП ще бъдат направени след разговор с премиера Бойко Борисов.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е разпоредил на главния секретар на МВР по най-бързия начин да се направи анализ на ГДБОП и основно на дейността по противодействието на трафика и разпространението на наркотици. Целта е да се "изчисти името" на дирекцията и да се запази доверието в международен план.

Гешев каза, че познава задържания ръководител на отдела от 90-те години, когато е работел в софийско районно управление по линия на противодействие на наркотиците. Потресен и изключително разочарован съм, призна главният прокурор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
6
 
! Отговори
Нео преди 3 години
До Бай ИванВярвам в теб!
192
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То къде ли няма чадъри в тая държава, всеки властимащ използва властта си да прави пари, защото властта е до време а парите до гроб и парите са най-голямата власт впрочем. Това е така защото няма контрол в държавата и никой няма интерес да направи нужните реформи. Това са средните векове на България, дано все някога се роди някой да направи нужното за народа, това със сигурност няма да е Гешев.
191
0
 
30
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Изненадан и шокиран съм!Аз до сега си мислех, че съвпадението на районите на наркодилърите с районите на полицейските управления е само от куртоазия и желанието на наркодилърите да улеснят документалната работа на полицайте.
190
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоА кога Гешев ще направи разследване на снимките и записте?
189
14
 
15
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Оттърсим ли се от Русия, и нещата започват да се случват!Не на мафията!
188
2
 
13
 
! Отговори
11111111111111111 преди 3 години
До aaaaЯсно тия превземат всички структори само с кръв ще се управим отиваме си на гражданска война край на пенсийте по 100 евро и на заплати по----------------Ей, неграмотнико можеш ли да си преброиш правописните и пунктуални грешки. Трудно постижимо е за теб явно. Не ми се мисли, ако трябва да съставиш по-сложно изречение просто. Тези, които ти диктуват и те са като теб явно. Срамота.
187
0
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Имам готовност да поема стуктурата !!!
186
9
 
29
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Главната групировка занимаваща се с наркотрафик в България се нарича ПП ГЕРБ!
185
2
 
19
 
! Отговори
Клеции II преди 3 години
Хахахаах хора, в този сайт цензурират фразата "осемте джуджета"?! Смятайте за какъв страх става въпрос ...
184
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
това е позор които не става за нищо идва в мвр с това усещане оставаме какъвкадрови подход има в мвр някои се обади и хаиде да го назначим ама че не ставаняма значение това че цели поколения вече са осакатени това няма никакво значениесега е топло и наркоманите викат по цяла нощ в междублоковите пространства и нипречат
183
3
 
10
 
! Отговори
Люба Кулезич преди 3 години
Като братовчедка на Банев, трябва да започна да вия 3 пъти повече срещу Гешев.
182
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чадъра над наркоразпространението в България го държи борисофф, по простата причина че БИВШ ПЛАСЬОР НЯМА!!!!
181
7
 
25
 
! Отговори
Един преди 3 години
В момента, в който се разсмърди около Цацаров и прокуратурата, и веднага измислят някакъв бушон, който да изгърми и да отвлече вниманието. Гешев, кажи защо Петьо Еврото ракетира бизнесмени от името на държавата? Защо хора, които подкрепяха Цацаров на някакви контра-протести, взимат милиони от рекет с участието на Петьо Еврото? Каква е връзката с този рекет на Цацаров и с теб лично, Гешев? Отговаряйте!
180
7
 
14
 
! Отговори
Bлк преди 3 години
Това ми намирисва на активно мероприятие за разбиване на ГДБОП. Вече не слушат началството и имат разработки за шкафчетата на Тиквата. Трябва превантивно да ги натиснат. А 5000 лева, подхвърлени, това е смешно на сумите, които се разиграват.
179
1
 
9
 
! Отговори
АХЕ преди 3 години
А ГЕШЕВ беше ЗАМ.ГЛАВЕН ПРОКУРОР и то 7 /СЕДЕМ/Години!!!!!!!!!!!!!!!!!! И все още има само СМОРАЗУМИТЕЛНИ ПРОЦЕДУРИ!!!! Койтъ разбира, ДА КОМЕНТИРА. Който не разбира да се ДООБРАЗОВА!!! ЛЕПЛАТЕНИТЕЛЕТРОЛОВЕ да си мълчат, щото за пийсе кинта да ден ще са под "общ работник". На Когото плащат повече, МОЛЯ да се легитимира:):):)
178
3
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Сега ли го разбрахте чак !?
177
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 30 години,най после имаме двама работещи прокурори- Цацаров и Гешев.Бойко и той върви по правилният път- борба с мафията на всички нива.Скоро ще има още компромати,но делата показват кой,кой е!
176
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата не отиват на добре. Може ли някой амуджа да ми обясни защо всеки ден в 1.30 трябва да слушам воя на ходжата? Или по-скоро някой от тези *** дет са се потурчили в депесето и демократите които ги ги защитават. Нямам нищо против която и да е религия стига да не ти я набиват в главата и да не парадират с нея.
175
13
 
25
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 3 години
Чудесна работа на Вътрешната сигурност и Гешев!Адмирации за тях и пожелание все такива успехи да ни радват и в бъдеще!
174
5
 
17
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Чадъра над Наркотрафикантите е Осигуряван от ЦАЦАРОВ .Ще има ли Топки Гешев да го Арестува >?