Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета

Правят промени в дирекцията след разговор с премиера
Обновена: 26 юни 2020 11:44 | 26 юни 2020 11:23, Веселина Йорданова
282
Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета
Снимка: БГНЕС

От най-високо място е имало чадър над наркоразпространението у нас, това обяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг.

Арестуван е началникът на Отдела за противодействие на наркотрафика в ГДБОП след получен подкуп. Той е дългогодишен служител в системата. Задържан е и началникът на сектора в същата дирекция и още един служител на МВР за 24 часа. Арестите са предприети вчера вечерта, към момента продължават претърсвания на множество обекти и жилища.

Разработката е дело на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и Специализираната прокуратура.

Разследването е на дейност на организирана престъпна група, занимаваща се основно с подкупи и упражняване на логистика, помощ, "чадър" върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици не само на наша територия.

Гешев определи случилото се като срамно, притеснително, грозно. По думите му това е безпрецедентен резултат в най-новата ни история.

"Тези длъжностни лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците, както и хората, които са основните точки на контакт с нашите международни партньори по линията на противодействие на трафика на наркотици", съобщи главният прокурор.

Той увери категорично, че МВР и Прокуратурата ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на нарушения, независимо от кого са извършени. В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и го правим, заяви главният прокурор, като посочи още, че "във всяко стадо има мърша".

Промени в ГДБОП ще бъдат направени след разговор с премиера Бойко Борисов.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е разпоредил на главния секретар на МВР по най-бързия начин да се направи анализ на ГДБОП и основно на дейността по противодействието на трафика и разпространението на наркотици. Целта е да се "изчисти името" на дирекцията и да се запази доверието в международен план.

Гешев каза, че познава задържания ръководител на отдела от 90-те години, когато е работел в софийско районно управление по линия на противодействие на наркотиците. Потресен и изключително разочарован съм, призна главният прокурор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
18
 
10
 
! Отговори
До 188 преди 3 години
Бойко си има държава,а държавата си няма народ.
172
11
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Не може така, наркодилърите и пласьорите също са хора и имат граждански прави ... От "Позитано 20" и "Дондуков 2" пак ще обвинят Главния прокурор в тенденциозност и изпълняване на политически поръчки ... Другарете и товарищите бдят зорко в защита на правата на гражданите, особено на такива, като Божков, Бобиков и тези на РеМеДе приватизаторите от Прехода, които ще бъдат следващите клиенти на Гешев ... !!!
171
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главният Каскет не може да му се отрече че няма никаква фантазия. Всичките ги лови с подхвърлени банкноти и ги обвинява за подкуп - от кварталната кметица на Младост до най-висшето ченге. Няма ли да измисли нов сценарий?
170
12
 
9
 
! Отговори
Sabonim преди 3 години
Само аз знам поне 1 човек, за който имам информация , че разпространява н.., но поради факта, че дори обикновения гражданин знае , че нищо не се продава без позволението на шефовете в полицията си траем! По скоро това хващане е разчистване на неудобните чужди продавачи!
169
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега разбирам откъде са пачките в чекмеджето.
168
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да метем къщичката,червените *** отново замърсяват интериора.
167
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко май вече си има паралелни структури.Следствие - спецследствиепрокуратура - спецпрокуратурасъд - спецсъдИ сега НСО даже вече е дублирана от МВР по отношение на охранителната дейност.
166
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължава разчистването на неудобни на властта лица с цел пълно овладяване на държавата от групировката ГЕРБ
165
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и го правим, заяви главният прокурор, като посочи още, че "във всяко стадо има ***".Според мен новата погворка е: "всяка *** си има стадо";))), щот то щом върхът на МВР е в дивият, какво да говорим надолу. А и тази приказка "Чистим си къщичката" е още от началото на демокрацията, Гешев, оттогава я слушаме! 30 години все я чистите тая "къщичка", а тя все по-*** става. Защо не започнеш чистенето от Бойко М. Борисов?
164
17
 
15
 
! Отговори
Доволен преди 3 години
Браво на Гешев!Най-добрият главен прокурор, който България е имала в скоро време. Вече успя да се докаже.
163
0
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
нека да броим само тези завършващи с присъдищото накрая много пищовене и праскане но подобни арестувани служители са с прекалено много връзки във системата за да бъдат осъденисега ще се започнат едни пропуски в доказателствата и едни смешни цирка.джиийски оправдателни дела
162
0
 
12
 
! Отговори
Тоягов преди 3 години
Мдааа.Що си мисля,че бившото ДС на милицията,още шета из полицията?
161
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В 90-та година как първа от новото време на най-новата ни история на промени първият министър-председател Д.Попов рече-За Бога,не купувайте братя-едно щом е непотребно и второ да не трупат пачки избрани разни щастливци за нещастие на избора народен.
160
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
a кой ще арестува братът на младен маринов ??? петьо еврото ? борисов ? менда ? влади ?
159
3
 
15
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 години
Типичен комунистически прийом - повсеместна чистка на неудобните стари кадри. Нещо се е променило! Явно чак сега Борисов е успял да се окопае и да си извоюва независимост от предишните структури и водещите олигарси. Или всичко е ала-бала за пред обществото, че нещо се върши. Ще гръмнат 2-3 бушона, а ключовите ще "успеят" да избягат на места, където никой не може да ги пипне. Театърът продължава...
158
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Mopcku_ти вероятно знаеш факти И СИ ГИ ИЗПРАТИЛ ДО ПРОКУРАТУРА, ИНТЕРПОЛ, ЕВРОПОЛ, ЕВРОПЕЙСКА ПРОКУРАТУРА, ОЛАФ- АКО НЕ СИ ЗАЩО НЕ СИ- АКО САМО ПИШЕШ ТУК ЗНАЧИ СИ КЛЕВЕТНИК И В ЕДИНИЯ И В ДРУГИЯ СЛУЧАЙ АКО НЯКОЙ РЕШИ МОЖЕ ДА ТЕ ОСЪДИ.
157
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова ли уж затягат мерките по границите,уж залавят големи количества дрога,а по улиците непрекъснато вилнеят дрогирани джигити,по дискотеките масово се смърка ,затова у нас май всичко е на уж.
156
2
 
8
 
! Отговори
aaaa преди 3 години
Ясно тия превземат всички структори само с кръв ще се управим отиваме си на гражданска война край на пенсийте по 100 евро и на заплати по 800
155
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ти е работата бе прокуроре, не е нужно да ми пресконферентваш и тръбиш постоянно, за това ти плащаме!
154
0
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
Те каналите за наркотрафик са от Тошово време.Комунистите пропускаха наркотиците безпрепятствено през България,а наркотрафикантите се отчитаха за услугата.Турския наркотрафикант Челенк често отсядал в наши хотели за оперативка! Е,па за това има някои " бизнесмени" с милиони от оно социалистическо време!