Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета

Правят промени в дирекцията след разговор с премиера
Обновена: 26 юни 2020 11:44 | 26 юни 2020 11:23, Веселина Йорданова
282
Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета
Снимка: БГНЕС

От най-високо място е имало чадър над наркоразпространението у нас, това обяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг.

Арестуван е началникът на Отдела за противодействие на наркотрафика в ГДБОП след получен подкуп. Той е дългогодишен служител в системата. Задържан е и началникът на сектора в същата дирекция и още един служител на МВР за 24 часа. Арестите са предприети вчера вечерта, към момента продължават претърсвания на множество обекти и жилища.

Разработката е дело на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и Специализираната прокуратура.

Разследването е на дейност на организирана престъпна група, занимаваща се основно с подкупи и упражняване на логистика, помощ, "чадър" върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици не само на наша територия.

Гешев определи случилото се като срамно, притеснително, грозно. По думите му това е безпрецедентен резултат в най-новата ни история.

"Тези длъжностни лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците, както и хората, които са основните точки на контакт с нашите международни партньори по линията на противодействие на трафика на наркотици", съобщи главният прокурор.

Той увери категорично, че МВР и Прокуратурата ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на нарушения, независимо от кого са извършени. В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и го правим, заяви главният прокурор, като посочи още, че "във всяко стадо има мърша".

Промени в ГДБОП ще бъдат направени след разговор с премиера Бойко Борисов.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е разпоредил на главния секретар на МВР по най-бързия начин да се направи анализ на ГДБОП и основно на дейността по противодействието на трафика и разпространението на наркотици. Целта е да се "изчисти името" на дирекцията и да се запази доверието в международен план.

Гешев каза, че познава задържания ръководител на отдела от 90-те години, когато е работел в софийско районно управление по линия на противодействие на наркотиците. Потресен и изключително разочарован съм, призна главният прокурор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
0
 
4
 
! Отговори
dd преди 3 години
А дали не ги сготвиха за отмъщение по поръчка? Заради загубата от милиони на някои бабаити? Такива случаи много в системата на МВР. После защо не работели полицаите...
232
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега обвиниха в прикриване на наркопрестъпления шефовете на ОНПр, но ако СпП се разрови в престъпленията по укриване на суми от едрите купувачи на земя ще има доста висши чиновници от МЗХГ, ДФЗ и земевладелци с по стотици хиляди и може би двама с над 1 млн.дка земи, които много ще пишат. Покрай тях ще излезат имената на шефове на ИП и БОП към РДМВР, на РП, РС,едни от които са си премълчали, а други закриляли алъш-вериша. Ако гл.прокурор се наеме,това ще бъде богато поле за разследване
231
0
 
3
 
! Отговори
СпП да се намеси, преди 3 години
Смятам, че "хляб" за прокуратурата има и по продажбата на наследствени земи на крупни земевладелци. Оценката на земята е по ДО, като 1 дка земя се оценява на 115-125 лв при официална търговска оценка от МЗ 800-1100 лв/дка.Разликата в цените е огромна. МВР знае това и си мълчи, но определени лица от МЗ и ТК на ВКС отдавна е време да си понесат отговорността за това умишлено престъпление, за което не са виновни продавачите.Един екземпляр от Отдела за ППвИ дори набеди продавач за прикриване на сума
230
0
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
От нй-високо място....каза "юристът Гешев"---кое е това място - най-високо?!
229
0
 
1
 
! Отговори
кво да коментираш преди 3 години
249 го е казал изчерпателно!Останалото са празни приказки!
228
0
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Най-високото място,от което се дирижира наркоразпространението и контрабандата е Банкя.Както и всичко друго,де...
227
1
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 3 години
Добрутро!
226
1
 
14
 
! Отговори
Този филм го знаем преди 3 години
Всяко чудо за 3 дни. Ще ги преназначат на други службички и всичко ще си продължи.
225
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата система на МВР, съда и прокуратурата е прогнила...............достъпът до наркотици за децата е много лесен...............факт!
224
6
 
16
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Оня спящия *** с пачките кога ще го задържиш, каскет? Или целуваш меча на Делян и мълчиш?
223
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога ли да запитам защо са на работа в звената на МВР за откриване на престъпления в икономиката инспектори на възраст 57 г. и повече? Та те са се клели в червеното знаме със сърпа и ***! А началници на служби в РДМВР - също! И защо не разследвате по какъе начин собствениците на земя са придобили 1000 и повече дка обработваема земя.Та 1 дка такава земя струва 800-1000 лв, което означава,че този земевладелец трябва да има 800хил-1млн.лв за закупуване. А собственик на 20хил.дка - 16-20 млн.лв
222
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лица на средно и висше ниво на МВР не закрилят само наркотрафика. Икономиката вижте, г-н гл.прокурор, икономикатааа. А за престъпленията в икономиката отговаря икономическата полиция ИП. Там играят големите пари. Нали не смятате, че десетки и стотици хиляди дка се придобиват по честен начин? Това предполага, че зад тях има яка закрила от ИП от РДВР. Това лесно се установява стига да има желание и да няма ОПГ Окръжна/Районна прокуратура /МВР.
221
1
 
20
 
! Отговори
Свидетел на Йехова преди 3 години
По БМВ тата ще ги познаете, по погледа ще ги изпратите....
220
16
 
10
 
! Отговори
ЕВАЛЛА ГЕШЕВ! преди 3 години
ТИ ЕДИНСТВЕН СЕ ОСМЕЛИ ДА ЗАПОЧНЕШ ИЗЧИСТВАНЕТО НА КОМУНИСТИЧСКИТЕ ОБОРИ НА БКП/бсп!ОБИЧАМЕ ТЕ!!!БЪЛГАРИТЕ ВЯРВАТ В ТЕБ!
219
0
 
25
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Тия мафиоти са само върхът на айсберга !!! Средно ниво са !!!!
218
1
 
20
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Във всяко стадо имало мършa....Така е.Проблемът тука е,че всяка институцийка,овластена по някакъв начин,е пълна на 90-99 % с мършa...Останалите до 100% са чистачки и обслужващ персонал...
217
2
 
19
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
Явно този чадър вече се е компрометирал и е време да се замени с нов чадър.
216
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде е пълно с хора без морал и съвест...Затова България не може да изплува. Ако един прави нещо полезно има поне пет лeкета, които искат той да се провали...Във властта и навсякъде е пълно със саботьори и пoдлеци.
215
12
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Щитът и мечът на Партията - ДС създаде наркоканалите, за да разлага западните държави, а след преврата от 10 /11 /1989генералите от ДС, до един членове на БСП ги приватизираха!С парите от наркотрафика БСП изкупи предприятията и спонсорира президентската кампания на Льотчика и Йотова!
214
3
 
15
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Това е един от малкото случаи в България!!!!Но познавайки "еднооката прокуратура" ми е пределно ясно,че няма да има последствия и и при този случай няма да се случи нищо,което е "нормално" за българското "обвинение" !!!"МНОГО ШУМ ЗА НИЩО"