Бобоков и Узунов си писали за помилване на осъден, процедура няма

Прокуратурата обяви нови чатове, спряганият Петър Ненов не е подал молба
50
Бобоков и Узунов си писали за помилване на осъден, процедура няма
Снимка: БГНЕС

Българин, осъден в Румъния, е търсил съдействие за помилването си от бизнесмена Пламен Бобоков, става ясно от поредица чатове, разпространени от спецпрокуратурата.

Още по темата
Според държавното обвинение на различни дати през април и май 2020 г. Бобоков обменя текстови съобщения с лице, записано като "Pepi- Ro", както и с "Prezident-Pl. Uzunov", касаещи правомощията на Комисията по помилване към президента на Република България.

След анализ на хронологията и съдържанието на кореспонденцията се стига до извода, че вероятно инициалите "Pepi- Ro" се отнасят до лицето П.З.Н., български гражданин, осъден за данъчни престъпления от румънски съд на 6 г. лишаване от свобода, понастоящем изтърпяващ присъдата в затвора в София, пише в съобщението.

Мъжът е задържан в България през ноември 2018 г.

В едно от съобщенията има снимка на писмо, адресирано до президента Румен Радев от Демократичен съюз на българите в Румъния, в което се иска помилването му.  Освен размяна на документи, има и гласова комуникация между Пламен Бобоков и президентския секретар Пламен Узунов.

По-късно от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че в президентската институция няма и не се е провеждала процедура за помилване на лицето Петър Ненов, информация за когото разпространява прокуратурата.

В Администрацията на президента не е постъпвала молба за помилване от Петър Ненов, в резултат на което процедура за помилване не е стартирана.

На два пъти – през март 2015 г. и през април 2020 г. в президентската институция са постъпвали писма от Българския демократичен съюз в Румъния (БДС), с които се застъпват по различни поводи за почетния си председател Петър Ненов. Тези писма не могат да бъдат основание за начало на процедура по помилване, за което с официално писмо е уведомена и БДС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
12
 
! Отговори
ДОЙЧЕ ВЕЛЕ преди 3 години
С публикуване на материали по текущи разследвания и неприключили производства, прокуратурата, както това вече стана патент на г-н Гешев, фактически захвърли в кофата, като ненужно юридическо украшение, презумпцията за невиновност. За лица, за които съдът още не се е произнесъл, които не са осъдени с влязла в сила присъда, в обществото чрез медийните изяви на г-н Гешев и неговите подчинени се насажда убеждението, че са нарушили закона, вменява им се вина и така, по същество, се изземва функцията на съда. Няма значение, че после обвиненията могат да бъдат опровергани важното е определе
21
5
 
9
 
! Отговори
ДОЙЧЕ ВЕЛЕ преди 3 години
Когато става дума за обвиненията на странно-как-избягалия от закона олигарх Божков, в които се говори за корупция по най-високите етажи на властта, и в които са замесени имената на г-н Борисов и г-н Горанов, главният прокурор и неговите колеги показват прелюбопитна незаинтересованост, мудност и нерешителност.
20
4
 
9
 
! Отговори
ДОЙЧЕ ВЕЛЕ преди 3 години
През май 2010 г., когато не бе минала и година от първия мандат на Борисов, медии и главни редактори, един по един, отрекоха публично да има натиск на властта върху тях, след като премиерът им прати официални запитвания. Сега, дори и някои да го направят, няма как да им се повярва - нали всички гледаме вечерните новини.
19
5
 
8
 
! Отговори
izh преди 3 години
Пак ги плъзнаха по надолнището. Цялото комуномаймунско войнство беше мобилизирано / е, не безплатно, разбира се/ да спасява имиджа на Дрон Фуражков и сие. Ей, малограмотни съветолизачи, пазете парите, изборите не са утре !!!
18
3
 
4
 
! Отговори
ОТ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ преди 3 години
Тoвa иcкaм дa гo чуя във вeчeрнитe нoвини!...Трeбвa дa му ce пoдигрaвaмe, дa изглeждa cмeшeн!, казва гласът от втората порция записи. (Евентуално за отпор, който да се даде на президента след изявлението му, и разпореждания за медийното отразяване. Бел.авт.)
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимка тук, записче и СМС - че там, но нищо не се променя, водата си тече ЧЕЗ и топлоФъкация кожите ни междувременно тихо дере.
16
4
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Много е трудно да се различи лъжата от истината, но който иска може. Хем виновни хем плювате ГЕРБ и Борисов. Във футбола тази тактика се казва:"нападението е най - добрата защита.". Като им се разровиха в далаверите и те моментално почнаха да плюват.
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха, ха,ха,хаааааааааДали си толкова некомпетентен, или се правиш на ЛУ Д като гербавия елит който аналЛИЗИРАШ, абре ганьовец, искам да те попитам, дали знаеш че икономиката се движи и ръководи от министъра на икономиката и премиера а президента НЯМА ПРАВОМОЩИЯ БРЕ ГАНКООЛУ. кОЛКО ВИ ПЛАЩАТ ЗА НАПРАЗНАТА КАМПАНИЯ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА ОТ ДЕНЯ НА ИЗБИРАНЕТО МУ. СВЕЩИ ДА СИ КУПИТЕ ЗА НАЙ-МИЛОТО С ПАРИТЕ ЗА ОКЛЕВЕТЯВАНЕ
14
5
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
"ЛИЧНИЯ ЖИВОТ НА ВСЕКИ Е НЕПРИКОСНОВЕН".....ДОКАТО НЕ ИЗЛЯЗАТ ФАКТИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЗА "ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕНИЕ"..!И АЗ МОГА ДА БЪДА СТРАХОТЕН "БИЗНЕСМЕН" ---АКО МЕ ПОКРОВИТЕЛСТВАТ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ИЛИ ОТ НЕГОВИЯ КАБИНЕТ!/.. не се иска много акъл ...а ПАРИ -КЕШ ../ЗАЩО ЛИ ,НЕ СЪМ УЧУДЕН ...ХА,ХА,ХАААААААААА
13
10
 
11
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 3 години
Той президента а не Фандъкова е крив за ремонта на граф Игнатиев, президента е и крив че в записите гербавите говорят глупости, крив е и за апартаментгейт на гербавите и за кумгейт на гербастите, абе човека направо е виновен за цялото тотал провалено управление на герб хахаха
12
8
 
9
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Когато Божков показва чатове прокуратурата казва , че не са доказателство и, че Горанов е невинен, но тук имаме вина от чатове. Поръчковият прокурвор в действие
11
9
 
9
 
! Отговори
Iozeff преди 3 години
Пред разговорите и снимките на борисоффф,всичко бледнее!
10
4
 
3
 
! Отговори
Неадекватно,нагласен преди 3 години
Народната мафия ни праща поздрави от парламента със участието на полиция и прокоратура. То се видя в България как са нещата а полицията эащо окрадна дрогата. Имам предвид защо се разбра не уведумяваите народа за иэвращенията на властта. Ясно е че сте ЗЛИ и БОЛНИ моэъци.
9
5
 
5
 
! Отговори
СВОБОДАТА ИМА ЦЕНА преди 3 години
пО КОНСТИТУЦИЯ НА СТРАНАТА - личният живот на хората е неприкосновен, комуникациите им също. Разпространяването по ИЗБИРАТЕЛЕН политически подход на чатове на опозиционери и УКРИВАНЕТО НА ЧАТОВЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ЗАМИТАНЕТО ИМ ПОД КИЛИМА ОСВЕН ЧЕ ПОКАЗВА ДВОЙНИ СТАНДАРТИ Е И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ЗАЩОТО СПЕЦИАЛНИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СРЕДСТВА СЕ ПОЛЗВАТ САМО ЗА СЪБИРАНЕ НА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ДЕЛА А НЕ И ЗА НЕПРЕСТЪПНИ ЧАТОВЕ. ГРОБЛЕКЕТА - ВИЕ СЪВСЕМ УДАРИХТЕ ДЪНОТО НА ВАШАТА ПОЛИТИЧЕСКА НЕХИГИЕНИЧНОСТ.
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проправителствените ***-ЛИЗАТОРИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ПРЕЗИДЕНТА. и ЗАЩО - ЗАРАДИ НЯКАКВИ ЧАТОВЕ НА НЕГОВ СКОРОШЕН СЛУЖИТЕЛ, ПЛАМЕН УЗУНОВ, КОЙТО ПРЕДИ ТОВА Е БИЛ ДЪЛГОГОДИШЕН ГЕРБАВ ВИСШ ПОЛИЦАЙ И НАЙ-ВЕРОЯТНО Е НАБУТАН НА ПРЕЗИДЕНТА ОТ ГЕРБ, КАТО АГЕНТ ПРОВОКАТОР. ЗАЩО БРЕ АНАЛЛИЗАТОРИ И *** НЕ АТАКУВАТЕ ВОЖДА ЗА ХИЛЯДИТЕ ИЗДЪНКИ НА ГЕРБАВИ АКТИВИСТИ СЪС СЪЩИЯ ПЛАМ, КАКТО ПОЛЗВАТЕ ПЛАМЕН УЗУННАВО ХАХАХА
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Радев е в играта, щом не отстранява фена на Хитлер-Узунов.
6
11
 
8
 
! Отговори
Ще го кажа направо преди 3 години
За мен Бобоков и Прокопиев са честни бизнесмени доколкото това е възможно в Бълария
5
8
 
11
 
! Отговори
червеното блато преди 3 години
Цялата пacмина около асковския kaун са един дол дренки и лика прилика с Грипена.
4
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чекмеджето , нема да скрие целия резил на Президентската институция!Не се и надявайте!Идва ред и на "пристанищната далавера" за контрабанда в Либерия!
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквито и СМСи да извадят от това дело няма да излезе, за писане на СМСи в какво ще го обвинят? просто отклоняване на вниманието.