Прокуратурата извика Пламен Узунов и шефа на НСО на разпит

Имало опит за унищожаване на единия от телефоните
1 юли 2020 10:58, Анисия Иванова
34
Прокуратурата извика Пламен Узунов и шефа на НСО на разпит
Снимка: БГНЕС

Секретарят на президента Пламен Узунов и началникът на НСО Красимир Станчев са призовани да се явят днес в следствието на разпит, съобщиха от прпокуратурата.

По данни на разследващите има опит за унищожаване на единия от телефоните, които Узунов е използвал през последните две години.

Като веществени доказателства по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние са приобщени три мобилни устройства, ползвани от П.У. На мобилните телефони са назначени и изготвени експертни справки.

Още по темата

При изследването на един от телефоните е установено наличие на регистър с обаждания, списък с контакти, електронни писма от пощенска кутия, кратки текстови съобщения, изображения, видео и аудио файлове, документи и други потребителски данни. По време на изследването на телефона е било извършено и възстановяване на изтрити записи.

При изследване на втория телефон, иззет с протокол за обиск от 19.06.2020 г. от лицето П.У., е установено, че заключващият код не съвпада с предоставения такъв от ползвателя. В заключението на експертизата се сочи, че правилният код се състои от минимум четири символа, като поне един тях е буква.

Изследван е и трети мобилен телефон, предаден с протокол за доброволно предаване. В хода на изследването са били извършени няколко опита с различни кабели и зарядни устройства, с цел да бъде заредена батерията на телефона и той да бъде включен, като същите са били неуспешни.

Огледът на устройството показва, че то е отваряно и са развивани винтовете в долната му част. Установено е още, че по него са извършвани манипулации и опити да бъдат сменени части. В хода на изследването вещото лице е отстранило причинената повреда на телефона и същият е приведен в активен режим. Установено е още, че устройството има код за заключване. Предоставеният на водещия разследването от ползвателя на телефона П.У. код, а именно: 0000, не съвпада с действителния. Заключението на експертната справка сочи, че правилният код се състои от шест цифри.

От прокуратурата съобщават, че Пламен Узунов е призован да се яви пред следовател при СО-СП с цел предоставяне на правилните отключващи кодове за ползваните от него мобилни телефони.

Във връзка с установените манипулации по мобилния телефон и предвид факта, че същият се е намирал в автомобил от кортежа на президента, е донесен на по-късен етап от шофьор на П.У., който го предоставя с протокол за доброволно предаване. В Специализирана прокуратура е призован да се яви и директорът на НСО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Reptile 8 за какво да влиза Радев в затвора ?
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пин кодове. А колко лесно е да се отключи телефонът с палец.
10
2
 
12
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Гешев се гордее с теб! Щом само по снимката можеш да осъдиш човек! Направо да го разстрелват, нали ? Пък доказателства за вината ще му намерите после... ако не забравите, то не е и важно....Нали утре ще дойдат за теб, че току виж някой решил, че на снимката изглеждаш като виновен, а за какво точно, няма значение и никой не го интересува....
9
6
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
па и друго:-"Специалистите " били "ВЪЗСТАНОВИЛИ" ИЗТРИТИТЕ записи?!?!..-КАК?..-Като са СЪЧИНИЛИ ПРЕДПОЛАГАЕМОТО им съдържание?..Може ли да възстановиш ИЗТРИТ запис?..-Ако той просто е ПРЕМЕСТЕН в друга дестинация,тогава да..Но иначе са просто свободни съчинения на въпросната "прокуратура"...За да каже:-"Ето,обвиняемия е направил опит за прикриване на следите от престъпленията си".....Такава ПРИ/МАТЩИНА СВЕТЪТ НЕ познава!!!..Впрочем,такива тежки ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,извършвани от "пазителите на ре
8
12
 
5
 
! Отговори
Reptile преди 3 години
Сега, като настъпят шефа за едни 10-години затвор и ше пропее, кой е порчвал снимките, кой е режисьора, кой е изпълнил поръчката...Радев ще го закъса, че и в затвора може да влезе, само имунитета на Президент го спасява... за сега!
7
6
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
И къде е доказателството за престъпление?Че някой си е човъркал в собствение телефон ли? Или че телефонът е бил донесен от трето лице, което може да е ровило телефона, по заповед на четвърто лице? И как може за телефон, който не е бил у мене, от мене да искат пин код за отключване?
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този само физиономията е достатъчна да кажеш, че е виновен
5
8
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
айдеее,побесня Полирания Боздуган..Вместо да разпореди проверка по снимките с пачките,златото и пистолета на Мутрьо,гешеф сай озъбил на президентския секретар..И наду главите на обществото с некакви си три мобилни телефона,каквито има всеки..некои дори и по 4-5....Па вече има и "обвинение"-Били ползвани за "търговия с влияние"..ОТНОВО Бухалката на Мутрьо раздава ПРИСЪДИ!!!!ОТВРАТИТЕЛНО!!!!!..Ако бях съдия,щях да го дам на съд за превишаване на служебните му правомощия.
4
7
 
14
 
! Отговори
SH преди 3 години
До "националист"... БОКо наистина ще трябва да вложи доста пари за ремонти на затворите, че в най-скоро време ще се заселите там - и той, а и вие (всичките мутромилиционерогерберасти)...!!! Дааа...!!!
3
6
 
12
 
! Отговори
SH преди 3 години
*** т'ва много дейна тази каскетна поръчкотура бе... И при цялата "пара в свирката", не успяха да намерят доказателство за поне едно престъпление...!!! Ха, ха, ха... :::)))
2
14
 
5
 
! Отговори
националист преди 3 години
До Бре БрейПОЧНАХМЕ ВИ!ЩЕ КАЖА НА БОЙКО ДА ЗАДЕЛИ ПАРИ ЗА ОЩЕ ЗАТВОРИ.
1
9
 
20
 
! Отговори
Бре Брей преди 3 години
То Ало Ваньо, То снимки и записи при това достоверни и нищо? А тоя Пламен ще го обесят за 3 смс и за това, че си изхвърлил старият телефон. Е не е ли Прокуратурата инструмент на Тиквата ми кажете. Само снимките са достатъчни за затвор щото са отправна точка, а и нормален човек би си подал оставката.... Нормално