Цакат ли ни на плажа? Прокуратурата поиска проверки

Сезирани са министърът на туризма и председателят на КЗП
39
Цакат ли ни на плажа? Прокуратурата поиска проверки
Снимка: БГНЕС

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на туризма и председателя на КЗП за проблеми и закононарушения по черноморските плажове, съобщиха от държавното обвинение.

Проверката е образувана по информация в медиите, с която се провокират съмнения за неспазване на нормативноустановени изисквания при ползване на морските плажове и нарушаване на потребителските права, отчитат от държавното обвинение.

Още по темата
Министърът на туризма ще трябва да извърши проверка заради данни за ограничаване и затрудняване на свободния и безплатен достъп до плажовете, за създаване на пречки за свободно разполагане на плажни принадлежности, както и за нарушаване на изискването за размера и местоположението на зоната за свободно ползване на плажа, както и за цените на плажните принадлежности.

Председателят на Комисията за защита на потребителите трябва да извърши проверка за нарушения на Закона за защита на потребителите, отнасящи се за събиране на такси за услуги, цените на които не са предварително обявени по начин видим и достъпен за потребителите.

За предприетите мерки и резултатите от тях ВАП следва да бъде уведомена в законоустановения срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
22
 
! Отговори
Тарикат бизнесмен преди 3 години
--Аууууу !!__Сезонът изгоря!!!- дори нямам сили да РЕВА!!!!АУууу!! АУуууу!! нема да има палки за новото Бентли-АУУУУ !!
15
38
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Тия се уляха. Нали ако ги направят безплатни ще се напълни с нискобюджетни ***?На някои хора мястото не им е на плажа, а на нивата, във фермата, в завода...Цените са именно за това, да ги ограничат, за да могат плащащите хора да си карат почивката спокойно.
14
0
 
21
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Така е, трябва да имаме избор. Ама щом ще ни премятат и то за доста пари, зарязваме ги, белким се освестят. Ако не се, избори имаме, не толкова далеч.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ама вие искате хем кара у шун, дата хем душата в рая. Нема такива сладки работи.
12
0
 
32
 
! Отговори
Георги Г. преди 3 години
Самопрецакване като за последно. Куриозното е, че тази пандемия беше може би последен шанс българското черноморие да си върне българските туристи. Така или иначе с тази динамика по границите с Гърция, много хора ако ходят на море, ще е на нашето. Ако сега се бяха напънали всички в куплом - кметове, хотелиери, всякакви "бизнесмени" да предоставят читава услуга - току виж някой турист останал и догодина ... да ама не...
11
0
 
23
 
! Отговори
Барбагани-Сертакос преди 3 години
Ние бизнесмените по Морето -въобще не цакаме никой -спазваме инструкциите на Ангелкова -безплатен плаж !! Такса паркинг!-такса Чадър и шезлонг -безплатно но задължителна консумация кафе 8лв и вода 5 лв -Такса барбарон 6 лв и хабене на пясъка 6лв -Такса тоалетна и такса влизане в мурету защото има спасители и те са на заплати! Нашият плаж е безплатен и Хотелите направиха промоция -Плащате 3 нощувки на цената на 5 нощувки-Всичко е евтино екологично чисто -рибата е прясна от лято 2019г и олиото
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще умра от смях, цакат ли на плажа? Има съмнение?!
9
1
 
10
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Трябва да имаш избор пич ! А не да съм принуден да избера дивото. Искам си избора, човешкия .
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На плажа никой не ви цака вие сами се цакате. Да не би насила да ви карат да ходите на мутрите под чадърите. Колко девствени места има на които може да си изкарате прекрасно. Но там няма удобства. На полеви условия сте. Само вие пясъка и морето. Аз така почивам далече от олиго, френи и мутри. С 20 лв си купувам ядене изкарвам два дни.
7
4
 
13
 
! Отговори
Е не е преди 3 години
Що бе по 6 кинта за табуретка и 10 за пържен компир не е цакане :) 64 за чадър и шезлонг ди е нормално. 5 кинта кафе си е евтинийка направо .
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз нямам пари за катък "Веселина", а вие за плаж и почивки пишете.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев - истински бащица
4
0
 
11
 
! Отговори
Цакат преди 3 години
То си е чиста гаавра това какво ти цакане !
3
1
 
7
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 3 години
Премиерът Бойко Борисов е на инспекция с джипа във Велинградско.Премиерът попита дали всички са доволни от пътя до Сърница. "Мазен, хубав е", обясни им той.
2
1
 
28
 
! Отговори
Пи Ле преди 3 години
"Цакат ли ни на плажа?"А не бе. Те ypинират отгоре ни, Ангелкова вика "топъл дъжд вали". Който иска да им вярва.
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цакат ни, още откакто са дали плажовете на концесия на някой всички са прецакани, плажовете би трябвало да са на всички хора. Все едно ако имате дърво и някой седне под вашето дърво на сянка да му искате пари за сянката. Тая държава официално е ударила всички дъна, по всички възможни критерии, алчност, простотия и безхаберие. Какво доказвате, едно нищо не доказвате, толкова ли сте гладни не мога да разбера.