Цакат ли ни на плажа? Прокуратурата поиска проверки

Сезирани са министърът на туризма и председателят на КЗП
39
Цакат ли ни на плажа? Прокуратурата поиска проверки
Снимка: БГНЕС

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на туризма и председателя на КЗП за проблеми и закононарушения по черноморските плажове, съобщиха от държавното обвинение.

Проверката е образувана по информация в медиите, с която се провокират съмнения за неспазване на нормативноустановени изисквания при ползване на морските плажове и нарушаване на потребителските права, отчитат от държавното обвинение.

Още по темата
Министърът на туризма ще трябва да извърши проверка заради данни за ограничаване и затрудняване на свободния и безплатен достъп до плажовете, за създаване на пречки за свободно разполагане на плажни принадлежности, както и за нарушаване на изискването за размера и местоположението на зоната за свободно ползване на плажа, както и за цените на плажните принадлежности.

Председателят на Комисията за защита на потребителите трябва да извърши проверка за нарушения на Закона за защита на потребителите, отнасящи се за събиране на такси за услуги, цените на които не са предварително обявени по начин видим и достъпен за потребителите.

За предприетите мерки и резултатите от тях ВАП следва да бъде уведомена в законоустановения срок.


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 месец
--Отивам вчера на плажа -постилам си хавлията и лягам-- море слънце,,всичко супер -обаче!! Нещо на тялото ми убива- нещо ръбесто под пясъка-- Ядосах се -станах -почнах да ровя и --Шкафче!! и то Нощно!! Отварям го --Леле Мале!! Пълно с кюлчета злато и пачки по 500 евраки -Направо Шестица от Тотото или Милионер в Национална Лотария-изпитах страхотно чувство-все едно съм при Бахаров-- Грабнах го и бегом -да не ме види някой И ДА МЕ ИЗДАДЕ НА ПРОКУРАТУРАТА И МВР!
37
0
 
1
 
! Отговори
От Оркестъра преди 1 месец
,,...Ще ме цака той със топла бира ....Еййййй...''
36
1
 
2
 
! Отговори
? преди 1 месец
Ние живеем във Варна и тук израстнаха децата, сега и ново поколение расте и никога не съм плащал за чадър, барбарон или подобно. Само такси за аквапарк, но там е друго. Ако трябва сме си носили чадъри, лопати,кофи и какво ли не.. Не разбирам и постоянното квичене какви били цените, ами гледайте какви са и ако не ви отърва не сядайте. Питайте и от района хората, от Шумен,Разград, Търговище.., те са редовни на плажа -дали плащат чадъри и барбарони?
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да спасим сезона. Аз предлагам такса барбарони да се начислява на всеки водомер. Отделно всеки, който ползва лятото отпуск, да работи ангария на морските бизнесмени чалгопитеци.
34
2
 
7
 
! Отговори
Германец преди 1 месец
Българинът обича да го цакат. 30 години нова история не лъжат.
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
каскета навсякъде, само за записите на Лойко и шкафчето и къщата в Барселона все не му остава време от громене на престъпносттта в Горно Надолнище и проверки на бирата и цацата по плажа...
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
цака ли ни прокуратурата? плажът поиска проверки...
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Квиченето на умряло е в своят апогей. Максимален кеф на МАКС! Фалиращи мутродемократи вият в предсмъртна агония. Некадърните синове и дъщери на реститутки, заедно с криминални престъпници, си получават заслуженото. Три десетилетия го чакам този момент! Ушев, настъпват интересни времена за теб...
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мутри с бетонни глави, пробват да правят "бизнес" с бетонни номера. Но не знаят, че празният бетон кънти като празната глава. Бойкот на бетона, бойкот на мутрите.
29
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези прословути барбарони баха мамата на целия бизнес :)))) Ама и нашите бизнесмени в кавички за нищо не стават, ще спечели 6 лева от тоя барбарон, но ще загуби 500 защото този клиент вече няма да му стъпи :)))) особености на бг бизнеса :))))
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам всеки,който не идва на черноморието ни да бъде разследван от прокуратурата за национално предателство!
Аз защо правя тези хотели,празни ли да стоят?
27
5
 
15
 
! Отговори
Тръба преди 1 месец
Квиченето на умряло е в своят апогей. Максимален кеф на МАКС! Фалиращи к0мунисти вият в предсмъртна агония. Некадърните синове и дъщери на трактористи, и комбайнери от БКП си получават заслуженото. Три десетилетия го чакам този момент! Ушев, настъпват интересни времена за теб...
26
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не че нещо, ама върховна прокуратура да се занимава с цацата на плажа, звучи несериозно. По зле сме и от бананова република...
25
2
 
12
 
! Отговори
ре преди 1 месец
Нека бъдем патриоти и без възражения да си плащаме всички барбаронски такси.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека ви цакат. Като не ви доде акъла.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Филми създадоха, какви класни туристи имат.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Високата класа ви изяде. Като знам за какво парадирате, а какви пианици идват само
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До програмист.

Точно така, затова всички отиват в Гърция. Там няма ограничения в класата.
20
0
 
18
 
! Отговори
До 15 Програмисте, преди 1 месец
в което се съмнявам, че си, опита се нещо да кажеш, ама не ти се получи. Плажът е за всички. И всеки би платил за съответното качество, съответната сума. Но, като си стъпил на плажа, да почне цакането, гадно е. За спокойствието си прав, ама то зависи от други условия. Ако присъствието на тези от завода, фермата, нивата те изнервят, наеми си целия хотел. :)
19
0
 
16
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 месец
Да спасим сезона! Такса "Барбарон" за всички, още щом стъпят на плажа.
Ако ще има контрол, да се поразмърдат отсега, а не да чакат да дойде Септември.