Висш прокурор нападнал охранители в УМБАЛ-Плевен, задържан е

Гешев в Twitter: Времето на двойните стандарти свърши!
5 юли 2020 15:52, Анисия Иванова
56
Висш прокурор нападнал охранители в УМБАЛ-Плевен, задържан е
Снимка: Прокуратурата

Прокурор от Върховна касационна прокуратура е привлечен към наказателна отговорност за хулигански действия в болница в Плевен. Сигналът е подаден в събота. В него се съобщавало за хулигански действия в УМБАЛ „Георги Странски“. Пристигналите на място служители на МВР установили, че Г.А. - прокурор от Върховна касационна прокуратура, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и демонстриращи явно неуважение към обществото, съобщават от прокуратурата.

По този повод главният прокуро Иван Гешев написа в Twitter:

"Възмутително и недопустимо поведение за висш прокурор! Законът е един за всички и всички са равни пред него. Още повече, ако си полицай или магистрат - съдия, прокурор или следовател. Времето на двойните стандарти свърши! #ЧИСТИМ България и къщичката си!https://t.co/9VeRjZLFwa"
    — Ivan Geshev (@IvanGeshevPG) July 5, 2020


Според съобщението днес Софийската градска прокуратура е привлякла към наказателна отговорност прокурора от Върховна касационна прокуратура.

Установено е, че Г.А. се е държал грубо със служителите на фирма, осъществяваща охрана на болничното заведение. Мъжът отказал да изпълни разпорежданията им във връзка със спазване правилата за достъп на външни лица до сградата на УМБАЛ „Георги Странски“, разпоредил им да напуснат и нанесъл удари със служебната си карта в лицето на един от охранителите. Независимо от отправените предупреждения за спазване на реда, прокурорът изтръгнал личен мобилен телефон от ръцете на друг служител на охранителната фирма. Счупил телефона, след което отправил реплики към охраната – „Знаете ли кой съм аз, бе, ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор!“

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев в нощта на 04.07 срещу 05.07 на място в гр. Плевен са изпратени прокурори и следователи от СГП, начело с административния ръководител на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова.

Магистратът от ВКП е задържан от органите на МВР за срок от 24 часа. Предстои, след анализ на събраните материали по делото от наблюдаващия прокурор, да бъде извършена преценка по определяне на мярката за неотклонение по отношение на обвиняемия.

Прокуратурата на Република България е категорична, че подобни прояви са несъвместими със задълженията и отговорностите, които имат българските магистрати и в частност прокурорите, поради което ще предприеме действия по тяхното санкциониране и недопускане. Спрямо Г.А. ще бъде образувано дисциплинарно производство за нарушение на разпоредбите на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е заради такива изолирани единични инциденти излиза лошо име на системата.
25
3
 
16
 
! Отговори
до к.3 преди 3 години
Ами висш прокурор е: прокурор от ВКП.Затова се е и държал така нагло.Такива податки имаше още при избора на ИГ. за гл.прокурор: всички прокурори, следователи, че и служители от РП, ОП, АП като полк войници единодушно гласуваха за него. Няма втори кандидат, няма опонент. ЕДИНОДУШНО! Каква беше целта: да си запазят постовете и да ги бетонират. Вижте поведението на върховен прокурор! Идете в дълбоката провинция и наблюдавайте поведението на прокурорите от РП и ОП. Поне 40-50% от тях типични феодали
24
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокурорите в България са едни от най-големите престъпници.
23
2
 
18
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
А кой е Г.А.? Моля, цялото име и партийна принадлежност! Така както знаем всичко за Божков, нека да научим нещо и за Г.А.-то! Иване, ти сам казваш че законът е еднакъв ... Докажи го като ни съобщиш кой е този тип и как започна кариерата си и стигна да върха. Кой му е ментора? Дали ти не си живял заедно г-н Г. в общежитието в Симеоново? Кажи, докато някои все още ти вярват!
22
3
 
13
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 3 години
Защо ми правите тези номерца?! Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас?Защо ми го правите, репетирате, дали ще ви оправя още днес или какво?" продължи ядосано ....Юлий Цезар, Людовик 14 (Кралят-Слънце), Бисмарк, Наполеон, Чърчил, Сталин, Хитлер, Донал Тръмп или ? Кой беше този гениален държавник и талантлив оратор? О, бедни народе ! О, вие 10 жители на село Златолист! Гордейте се че сте свидетели как една държава загива.Но не от външни врагове!А от свои! А свястна вода за пиене и миене .
21
6
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
До напаст, а от нъй-главния червен велможа така наречения премиер ,кога?
20
5
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До ТАНИТКА, от кого ?
19
4
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
На Копаница го караш, гледам..
18
4
 
4
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Да се обеси не да се помилва, ! Незабавно ! Ето, и запетайка съм сложил, да не каже някой нещо..!
17
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев, гоУем си, арестува един кокошкар, голямото разчистване започна! С тази скорост още поне 30 години преход ни чакат, в добрия случай.
16
2
 
14
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
И защо точно в този"задокеански"сайт пишеш бе господин Гешев?Там пише и един президент на задокеанската държава! Вие вече на на Американци ли се правите? Попаднах и на статия за теб.Как защитаваше "правата на вожда си" Че му влизали в личното пространство снимайки го! А аз да попитам.Ако цяла България заведе иск срещу държавата.Защото Снимайки ги на всякъде с камери,Та даже и по тротоара минавайки като пешеходци покрай всякакви сгради,Какво ще стане? Ние давали ли сме разрешения да ни снимат?
15
2
 
11
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
Присъединявам се и подкрепям почти всички коментари до тука по казуса. Но най ми импонира Ф.С.В (2). Нямам съмнение, без да съм бил там, че това е един от продуктите на нашета демокрация. А защо той е Г.А.? Въпросът ми е към г-н Гешев! Ние постоянно научаваме всички подробности около греховете на Радев! Знаем кой е Пламен Узунов и каква каша е (може би) забъркал... И напомням думите на самия Гешев: "Законът е един за всички, и всички са равни..."
14
19
 
7
 
! Отговори
напаст преди 3 години
Чистенето на България от червените велможи ще продължи с години.
13
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще го пуснат със тия нови скандали отвличат вниманието от старите скандали, няма ли до изборите хора в затвора отлитате. Вредите които носите са повече от ползите.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат да са извйесни като фолкпевици и охраната да им иска автографи.
11
3
 
45
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
На кръстовище катастрофират два луксозни автомобила, в единият е сина началник КАТ,а в другият е синът на апелативен прокурор.Познайте кой е виновен.--ами виновен е пенсионера гледащ от прозореца на първият етаж.Толкова за правораздаването в България
10
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли кой съм аз, бе, ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор!Ето такива са всички в властта. Нагли, арогантни и си мислят, че са над всички останали.
9
0
 
22
 
! Отговори
Лишперин преди 3 години
Ем те са си виновни човека даже ги е ударил със служебната си карта по главите и те пак не го пускат.
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичката ни е такава..
7
5
 
24
 
! Отговори
ТАНИТКА преди 3 години
ДАНО СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО НАКАЗАНИЕ СЕГА Е МОМЕНТА ЗА ПРАВОРАЗДАВАНЕ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ЧОВЕШКИ ЖИВОТА Е ПРОВАЛИЛ ДАНО ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ