Борисов считал Бобоков за почтен, комуникацията била според закона

Премиерът е питан на разпита и за либийския кораб
Обновена: 7 юли 2020 10:26 | 7 юли 2020 10:19, Веселина Йорданова
258
Борисов считал Бобоков за почтен, комуникацията била според закона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов каза, че е водил многократно комуникация с Пламен Бобоков в рамките на закона. Той заяви това пред журналисти след разпита в Прокуратурата, на който се яви днес.

"Всичко е било в сферата на това, което законът позволява, да подпомагаме бизнеса зад граница", каза премиерът и посочи: "Винаги съм считал, че е почтен човек".

Още по темата

Той уточни, че не е говорил никога с брат му Атанас Бобоков.

Премиерът е бил питан и за либийския кораб "Бадр".

"Не помня дали с есемес или с обаждане, но ми каза, че могат да обявят България за пиратска държава, че едва ли не е отвлякла кораба. Говорих с либийския колега, изяснихме случая и оставихме съдът да се произнесе. Оттогава корабът няколко пъти си сменя флагове, собственост", каза Борисов.

Премиерът уточни, че Гранична полиция го пази и в момента той е на котва в Бургас. В момента, в който има съдебно решение, ще бъде изпълнено.

На въпрос вижда ли нещо престъпно, за да се стига до разпит от Прокуратурата, той отговори: "Щом така са решили, аз съм го направил". Премиерът каза още, че държавното обвинение прави "публични събития, за да се угоди на президента".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари