Премиерът Бойко Борисов е на разпит в спецпрокуратурата

Разпитван е като свидетел по разследването срещу Пламен Бобоков
Обновена: 7 юли 2020 09:38 | 7 юли 2020 09:35, Анисия Иванова
60
Премиерът Бойко Борисов е на разпит в спецпрокуратурата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Снимка: Диитър Кьосемарлиев

Спецпрокуратурата разпитва премиера Бойко Борисов по разследването срещу Пламен Бобоков за търговия с влияние. Преди дни обвиняемият бизнесмен показа свой SMS до министър-председателя в опит да докаже, че комуникацията му с управляващите не включва само президентството.

Пратил му SMS в края на миналия март, за да му поиска помощ за казуса с либийския танкер BADR. 

Още по темата

След това двамата се срещнали за кратко и според свидетелствата на бизнесмена Борисов предприел адекватни мерки, като се видял дори с либийския премиер.

Три дни след като министър-председателят потвърди и за съобщението, и за срещата и коментира, че не вижда нищо нередно в това, спецобвинението съобщи в прессъобщение, че Борисов е призован като свидетел.

Освен него на разпит са призовани депутатът от ГЕРБ и областен партиен координатор  в Русе Пламен Нунев и бившият шеф на ГЕРБ в града Росен Даскалов. Чатове с двамата били открити в телефона на Пламен Бобоков. Той също има призовка за днес по разследването за търговия с влияние, по което все още няма обвиняеми.

По казуса показания даде външният ни министър Екатерина Захариева. По-късно днес самият Бобоков отново ще бъде разпитан в Националната следствена служба по досъдебното производство за търговия с влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
k.52 преди 3 години
До АнонименВъобще не е луд, както твърдите, а vulgar man!
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, не се излагай: ти и Цацаров предприехте всички мерки за избирането на Ив.Г. за гл.прокурор, макар че знаехте, че баща му е бивш старшина от НМ, а самият той е завършил ПА (бившата ВМШ) и юридическите дисциплини са на ниско ниво в сравнение с тези преподавани в ЮФ на СУ. Професорите Близнашки, Филчев и Герджиков сега мълчат като бълха в ***, а БГ все повече се превръща в прокурорско-полицейска държава. Хак да са ти двата разпита, та друг път да знаеш, че с милиционер дружба не се прави!
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега разбрахте ли, защо секретарката му има имот за милиони - да не мислите, че той с неговия мозък пилешки ги измисля тия циркове?!? На него му се казва какво да говори и какво да прави и той си плаща за което. По този начин, матряла ще си каже - ето разпитваха го и него, обаче не е виновен, защото не му повдигнаха обвинения. Пречистен като сълза, благодарение на Гешефтатурата, която сам назначи да го пази от разследвания.
50
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
" Формалност"!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не се заблуждавайте - това е цирков номер от Лойко, който по думите на самия Гешев "много успешно се прави на луд"
48
0
 
1
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
Zum Sichtpunkt: Вярвам ти че носиш всичко! Тухли, цимент, талпи! И псевдонима ти е подходящ, макар че в немския "wird kaum gebraucht", а както на английски така и на български не може да се преведе. Но стой си там където си, бъркай вар и пясък и не бързай да се впускаш толкова дълбоко във форума. Летвата е висока за тебе!
47
1
 
2
 
! Отговори
Начален учител преди 3 години
за 48. Щом като си ходил до втори клас, не дей да се опитваш в ъв форума. Ние останалите сме ходили повече, най-малкото сме завършили трети клас, където ни обясняваха що е изречение и как започва и завършва изречението. Та съвета ми е да продължиш, поне още една година, и тогава ще видим какви ти са шансовете!
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно ли,бе?И какво са го питали?Сигурно как е със здравето и дали днес си е правил тест за короната.Писна ни вече от вашите циркове.
45
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз танкер нали само плаваше под либийско знаме с някакви си неуредени задължения заради него си ли как транспортно средство на договорни отношения с постоянни или временни регистраци как за всички видове транспортни средства собствени или дадени под наем,включващо и разрешението под чие знаме плава погледнато отдалеч,що също кадровия състав как смесен или не в договарянията по отдаването на съда според квалификация позиционирана,що стоката за превоз,правила,начини за безопасност с инструкциите.
44
0
 
11
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 3 години
Абре защо прокурорето не публикуват чатовете на Бойко да видим какъв е честен и ареееен като агънце както ни го представя проолигархичния печат и електронни манипуломедии...например около скандала с бизнес титанката Гена Върбакова
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По шайчестия сценарий апартаментаджиите са невинни само дето си ги имат. Шехерезада с двумилионните си имоти защо не я викат в прокуратурата, откъде някаква секретарка ще има такива имоти????
42
0
 
9
 
! Отговори
:-) преди 3 години
До HeinrichHimmlerКак да не пишат гербоугодно, нали ТИМо-собствениците също са от олигарсите, не искат да се наредят на опашката след Трактора, Арабаджиев, Ганчев, Божков и Бобоков. Те си искат да са от страната на социолнослабия Пеевски
41
0
 
9
 
! Отговори
Гешев мачкай преди 3 години
Мачкай Гешев гербаджийската Шайка, описана от депутата от ГЕРБ Антон Тодоров и цяла България ще те носи на ръце!!!!!!!!!
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако в България има прокуратура, веднага след влизането в сила на днешното решение на съда по правата на човека в Страсбург, наказателното производство за смъртта на Чакъра трябва да бъде възобновено, при което да се разследват точно действията на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. От гледна точка на мотивите на решението на Страсбург той би следвало да е отговорен, ако не в съпричастност към убийството на Тодор Димов, то в злоупотреба с власт и превишаване на правомощия", коментира пред "Правен свят" Михаил Екимджиев, адвокат на близките на Чакъра.
39
1
 
7
 
! Отговори
случая Чакъра преди 3 години
Нарушенията, които ЕСПЧ констатира, са в два аспекта неприлагането на стандарта за "абсолютната необходимост" на употребата на сила, както и заради неефективното разследване, което не е изследвало ключовия въпрос за употребата на сила.в жалбата на близките на Чакъра е цитирано и интервю на Борисов пред в. "24 часа", в което той категорично заявява: "Потвърдих, че аз съм дал заповедта за стрелбата. Според мен сме действали абсолютно правилно и ако отново се наложи такава ситуация, ще действаме по същия начин. Ако има някой виновен, това съм аз."
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го оставят за 72 часа да дремне на кушетката, може да си спомни и други работи
37
0
 
13
 
! Отговори
ало прокуратурата? преди 3 години
А за кюлчетата злато и пистолета ще го питат ли?
36
1
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Loyko: Дотук е само шоу. Да видим поне чатовете на Бойко с Бобоков, такива, каквиито са били.Но сигурно ще си останем само с шоуто, няма да е за пръв път. А всеки,който иска, може да вярва, че няма недосегаеми, това си е негово право.
35
1
 
6
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Sichtpunkt: Как тъй прописа на руски език? Да не би да си агент на Путин?А за шкафчето: Едва ли някой се съмнява, че нашата прокуратура може да установи всичко, което поиска. Дадено и е право да държи година и половина в следствения арест когото реши само за разследване, без дори да започва дело.В някои по-цивилизовани държави този срок е не повече от един-два месеца, но дотам още не сме стигнали.
34
10
 
1
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Недосегаеми няма.Това показва БГ Прокуратура. Това е само началото.С такъв Главен прокурор е лесно да се иска спазване на законите от всички. Нормално е засегнатите да го плюят и измислят какви ли не глупости за него.Борбата срещу хора с престъпно мислене не е лесна работа.Подкрепяйте Гешев и така ще успеем!