Гешев: Стандартите ни са еднакви, само президентът е недосегаем

Край Червен бряг било заровено опасно вещество около 200 тона
383
Гешев: Стандартите ни са еднакви, само президентът е недосегаем
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата прилага еднакви стандарти в работата си.

Не прилагаме стандарта в зависимост от това дали става въпрос за министър-председател, президент, за Доган, за Пеевски, допълни той пред журналисти.

Още по темата
"Какво е по-различното на президентството от другите държавни институции. Единствената разлика е, че единственият недосегаем в България е президентът, защото има пълен имунитет. По отношение на секретаря и съветника - те нямат имунитет, имаме разрешение и е нормално да бъдат разследвани, когато колегите са преценили, че има доказателство за извършени престъпления", подчерта Гешев.

Главният прокурор днес посети мястото, където неотдавна бяха открити незаконно заровени отпадъци край Червен бряг. Според него "ще излязат над 120 тона - може би до 200 тона, незаконно заровени боклуци", предаде БТА.

До този момент данните са, че това е оловен сепаратор - вещество, което остава след обработката на акумулаторните батерии. То не подлежи на допълнителна употреба и трябва да се съхранява при специални условия, затова е много скъпо, поясни Гешев.

"За да се изнесе например в Германия трябва да се заплатят 2-3 милиона евро. По-лесното е да се зарине, където се прецени. Има леки нива на радиоактивност. Могат да протекат и химични процеси при определени условия, които представляват опасност за здравето на хората наоколо, за въздуха, за почвата. Тъжното е, че това е едно от местата. Наблизо има едно място - четири ями на бивше ТКЗС, пълни с идентичен отпадък. Има и две такива места около Плевен и едно место около София, близо до Кремиковци", допълни главният прокурор.

"Говорим за стотици тонове опасни отпадъци, с които някои трови нашите деца, семейства, въздуха, почвата, за да спести 2-3 милиона или повече лева или евро, за да ги съхранява по правилния начин, да ги обезопаси, независимо дали в България или в Германия. Това е престъпление срещу бъдещето на България. По това дело има работни обвинения. Дали ще има допълнителни обвинения е от компетентност на наблюдаващите прокурори", каза още Иван Гешев.

Той посочи, че има маркировки по чувалите в заровените боклуци и ще стане ясно откъде идват. "Това е престъпление срещу децата на България, срещу здравето. Другият проблем е, че това са силни запалими вещества. Това е правено с години. Да си зададем въпроси: кой е допуснал това нещо, защо някои РИОСВ са пропуснали този въпрос", отбеляза главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пачките с 500 Евро от подкупи и златото в чекмеджето на Борисов разследва ли го? Стандартите за престъпническата хунта са други.
257
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей Каскет, Каренин те кани на кьор софра в Зимния дворец! ОСТАВКА БЕ ИЗ РО ДЕ!!!
256
10
 
7
 
! Отговори
Да преди 3 години
Червенугите иначе реват до небето за законност, и за безпристрастност на правораздавателните институции,но....... само когато това не се отнася за техни хора ! Е ха да видим има ли по-големи лицемери от тях на тоя свят !
255
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво,Гешев ,за борбата срещу токсичната смет имаш голяма подкрепа!Не само почвата,но и водата+ въздуха тровят с тези сметища!
254
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре бе ... нема ли те гърмят и тебе вече ....
253
0
 
0
 
! Отговори
Кина преди 3 години
До Гришо Хахаха
252
2
 
3
 
! Отговори
на щат преди 3 години
в държавата са 5 дразнителя и 1 успокоител
251
1
 
1
 
! Отговори
Елдорадо преди 3 години
До АнонименА кой трябваше да избере....?
250
5
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
До Анонимен 276 - Да, вече над 30 години се работи над това българина да се превърне в безмозъчно, неграмотно, водено от инстинкти същество. Същество мислещо единствено за първични нужди - храна, оцеляване и секс. Такива същества не им е нужно да изпитват желание за развитие. Аве Бойко - властелина на нощните шкафчета.
249
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека наричащ себе си прокурор спечелил около 8-9% от всички обвинителни дела във своята практика. Стажантите имат повече успехи от това недоразумение. Бойко си ги избира такива като от филма От Глупав По-Глупав!Всичките министри на Бойко са бездарни и неграмотни, алчни същества. Лидера на СИК Бойко създаде криминална структура от държавата България.
248
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една книга ,,Кокаин'',като я прочете ще се сетите за много неща.И най вече защо няма управия в държавата.Също ще разберете защо по време на празници и ваканции румънците ни посещават курортите с десетки хиляди,доката в същото време българите масово си ходят по селата за да приготвят своята зимнина,от която им зависи физическото оцеляване.Чете бе хора,не е сложно.Всичко си е написано,трябва само да си малко грамотен,не много.
247
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев е поззор!!
246
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свинята и Сокола са хора на Кремъл, а останалите - обикновени ПРЕСТЪПНИЦИ, слугуващи на първите двама!!!
245
6
 
9
 
! Отговори
Елдорадо преди 3 години
Много интересно... забелязал съм, че ***,феновете на Сидеров и Слави, предпочитате Русия пред БГ... Защо? Да Русия ни е освободила и я обичаме за това... но защо предпочитате да изчезне България и да остане Русия? Стига сме се делили на тези, които са за Русия и тези за запада... трябва да сме тези за България... самите вие сте взели да разсъждавате много грешно като поставяте целите на друга държава пред целите на нашата!!!
244
5
 
10
 
! Отговори
Do 267 преди 3 години
До АнонименДам, защото Бойко, Гешев, Доган и Пеевски не са с руската мафия.Какви сте промите всички гербери.Вярвате, че ГЕРБ и Гешев са антикомунисти и анти-Русия и руските интереси.Напротив. Те са истински комунисти и путинофили, налагащи режим от путинов тип в България.
243
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А шкафчето?
242
2
 
8
 
! Отговори
om преди 3 години
За първи път да го видя този човек без каскет,тази снимка е уникална днес бг!
241
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За обиска на прокуратурата е дадено разрешение от съда. Следователно президента е срещу всички останали власти - изпълнителната , съда и прокуратурата. Тоест той е срещу цялата държава. А зад него са Русия, комунистите и олигарсите крадци от прехода създадени от БКП/БСП и Костов.Вие изберете кой е мафията и зад зад кого да застанете.Вие решавате дали да дадем на комунистите и техните олигарси " да си върнат България".
240
9
 
23
 
! Отговори
смях преди 3 години
гешев, мутро продажда, твоят час идва.
239
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кремъл се отдалечава все повече