Гешев: Стандартите ни са еднакви, само президентът е недосегаем

Край Червен бряг било заровено опасно вещество около 200 тона
383
Гешев: Стандартите ни са еднакви, само президентът е недосегаем
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата прилага еднакви стандарти в работата си.

Не прилагаме стандарта в зависимост от това дали става въпрос за министър-председател, президент, за Доган, за Пеевски, допълни той пред журналисти.

Още по темата
"Какво е по-различното на президентството от другите държавни институции. Единствената разлика е, че единственият недосегаем в България е президентът, защото има пълен имунитет. По отношение на секретаря и съветника - те нямат имунитет, имаме разрешение и е нормално да бъдат разследвани, когато колегите са преценили, че има доказателство за извършени престъпления", подчерта Гешев.

Главният прокурор днес посети мястото, където неотдавна бяха открити незаконно заровени отпадъци край Червен бряг. Според него "ще излязат над 120 тона - може би до 200 тона, незаконно заровени боклуци", предаде БТА.

До този момент данните са, че това е оловен сепаратор - вещество, което остава след обработката на акумулаторните батерии. То не подлежи на допълнителна употреба и трябва да се съхранява при специални условия, затова е много скъпо, поясни Гешев.

"За да се изнесе например в Германия трябва да се заплатят 2-3 милиона евро. По-лесното е да се зарине, където се прецени. Има леки нива на радиоактивност. Могат да протекат и химични процеси при определени условия, които представляват опасност за здравето на хората наоколо, за въздуха, за почвата. Тъжното е, че това е едно от местата. Наблизо има едно място - четири ями на бивше ТКЗС, пълни с идентичен отпадък. Има и две такива места около Плевен и едно место около София, близо до Кремиковци", допълни главният прокурор.

"Говорим за стотици тонове опасни отпадъци, с които някои трови нашите деца, семейства, въздуха, почвата, за да спести 2-3 милиона или повече лева или евро, за да ги съхранява по правилния начин, да ги обезопаси, независимо дали в България или в Германия. Това е престъпление срещу бъдещето на България. По това дело има работни обвинения. Дали ще има допълнителни обвинения е от компетентност на наблюдаващите прокурори", каза още Иван Гешев.

Той посочи, че има маркировки по чувалите в заровените боклуци и ще стане ясно откъде идват. "Това е престъпление срещу децата на България, срещу здравето. Другият проблем е, че това са силни запалими вещества. Това е правено с години. Да си зададем въпроси: кой е допуснал това нещо, защо някои РИОСВ са пропуснали този въпрос", отбеляза главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев е избран от ГЕРБ за да не осъжда кражбите на злато,пари.Жалкото е че този грозен корумпиран прокурор ще арестува всички притив власта.Всички на улицата и протести.
297
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 3 години
За съжаление имат различна мярка за управляващата олигархия и за останалите от народа а това е пристрастно беззаконие в нарушение на морала и правото, не стандарт, още по малко еднакъв. Затова и тези които заплашват народ с трупове и морги, присвояват милиони от ЕС затварят за говорене на истината, посягат на законните права на жертви на неправди като Президента, не защитават 4 граничните полицаи признати за невинни от бг и ЕС законен съд,но още противозаконно преследвани от турския Диктатор.
296
0
 
3
 
! Отговори
даааа преди 3 години
и отново познатия сценарий,поредната употреба на млади хора между 20 и 30 години,за преразпределение на баницата от старите комунисти от БСП,СДС,ГЕРБ и другите подразделения на хидрата БКП,след разместването, НИЩОО,младите порастват,поумняват или стават част от търговската система,след 10 тина години идват други 20-30 годишни,цикъла се завърта,има нови употребени млади хора,иТ.Н.И така вече 30 години,старите тарикати стават милионери,младите с пръст в уста,или се спасяват в чужбина или просто остаряват мълчешком,просто МЪКА,и това е защото не се извърши преди 30год.генерално прочистване на ко
295
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев,защо се правиш на кьорав,когато лъснаха милионите евро в чекмеджетата на Борисов.Златото кюлчета върху шкафчетата.Разследвай го милиардера,от къде са тези пари.Пари които могат да повишат пенсиите на възрастните хора.
294
4
 
4
 
! Отговори
Сиромах преди 3 години
Вижда се стандартите!Ако наистина имаше такъв оня *** със пълното чекмедже с евра и златни кюлчета вече трябваше да е в дранголника!Кога ще разкриете офшорните сметки и имоти в чужбина на далаверажиите от съдебната система и на политиците,докога ще чакат обикновенните хора да видят богоизбраните?!
293
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЧаст от българския съд,според него обаче е,под влияние на анархолиберали...."Президентът се нареди в редицата, началото, на която постави Иван Костов, на хора, които атакуват прокуратурата. Върви по техния път, на тези, които приватизираха, нарязаха заводите, откраднаха създаденото през годините от народа, благодарение, на което сме най-бедната страна в ЕС. Ако смята, че като президент това е негово задължение и е правилно, аз не мога да се намеся в неговата преценка"
292
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПеевски няма никакви собствени медии,но ето ти и цитатаи от Гешев:Заставам на страната на гражданите, прокуратурата е на страната на нормалните граждани, които искат справедливост, затворите да не са пълни с роми и социално слаби, а с тези, които заслужават и с тези, които окрадоха българската държава, които мислят, че са недосегаеми и си плащат на политици и медии, заяви Гешев. По думите му обвинението не издава присъди, а съда. Част от българския съд, според него обаче е,
291
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Убийци!Вестник Монитор - собственост на Ирена Кръстева и Делян Пеевски. Благодаря за предложението! Веднага почвам да го чета и да се образовам чрез квалитетната и безпристрастна журналистика!
290
3
 
4
 
! Отговори
Убийци! преди 3 години
ВСИЧКИ МЕДИИ ИЗЛЪЧИХА ПЛАТЕНИЯ ОТ ЧЕРЕПА ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ- А ЗЕЛЕН ЧОРАП ОБЕЩА ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА ЧЕРЕПА!Ето докъде стигнаха престъпниците олигарси,плащат на бандити да се бият полицаи и се окървавява протеста,готови са да разрушат цялата държава и да леят кръв,да пълнят гробищата с трупове,да обърнат цялата държава,за да не бъдат осъдени за извършениете престъпления от тях,четете Монитор: "МВР докладва за готвен атентат със снайпер срещу Делян Пеевски (ОБНОВЕНА)"Показаха си същността
289
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Гешев! Олигарсите крадци се гърчат. Змията най-силно хапе когато умира.
288
3
 
3
 
! Отговори
баце преди 3 години
Нушето за ЧЕЗ, Делян за КТБ, Боко за шкафчето, Цецо и Цецка за имотите, Горанов за хазарта, теб самият заради манипулирания избор на главен прокурор - кога ще ви видим в ареста.
287
3
 
7
 
! Отговори
гост преди 3 години
До Гражданинсамосезира се , тече проверка вече и за Доган. Но прави огромно впечатление, че по медиите го наричат "почетния председател на ДПС", не пропускат да му съобщят статута. На за държавни висши звания си позволяват да пропускат: Румен Радев, Бойко Борисов, Кирил Ананиев и пр. за премиера дори сме чували и само Бойко.
286
11
 
19
 
! Отговори
Оставка Гешев преди 3 години
Оставка защото не си юрист! Няма как нормален човек , да подкрепя това съдебната система да е под чехъла на премиерът. Еми как да го вкараш в затвор като си му слуга. Гешев трябва да подаде оставка , тази страна трябва да се прочисти. Няма да бягаме в друга страна! Ще победим тук , у нас! В нашата прекрасна родина! Бог да ликвидира всичките гнусни мутри! За добро на България! Амин!
285
11
 
17
 
! Отговори
Илиев преди 3 години
Милиони евро,кюлчета със злато,това видяха милиони зрители в спалнята на премиерът.Гешев,ти изкара хората на улицата,защото за едни гласиш "гилотина",за други се правиш на кьорав.Най задръстения българин разбра,как работиш с два аршина.Хората искат,ако имаш топки,да изкараш от "Дондуков"-1 поне трима на първо време с белезници.Другото е пушилка за пред простолюдието.
284
13
 
11
 
! Отговори
До 321 преди 3 години
Прав си че прокуратурата гази олигарси. Ок - само дето ПП ГЕРБ И Цар Тиква държат прокуратурата като бухалка за разчистване на бизнес интереси и крадене на бизнеси. Сега чат ли си пич? Буквално няма разделение на властите и може ББ да те поръча на каскета. Ако не си част от хунтата ще ме разбереш. А тези които пишат срещу протеста са хитри-емиии БСП ли да дойде? Има много партии , а и да ме краде Гербо не ставам по-богат и здрав , аз и народът ми. Защо да ги търпя , те съсипват страната. ОСТАВКА
283
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Беселинати не се притеснявай за нашите хонорари, ами бързай да си вземеш безплатните кебапчета! може да се развалят в жегата и тогава дупето ти ще засвири като артилерийска тръба!
282
7
 
9
 
! Отговори
олд преди 3 години
Докато прокуратурата е тип Чайка гешовчетата ще се изживяват поне като Цезар.
281
14
 
6
 
! Отговори
орешарското преди 3 години
До Гербери жалкиче къде го видя тоя протест?! имаше само една седянка и чакащи за безплатни кебапчета в стил бсп!
280
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само президентът е недосегаем.Недосегаем е и главният прокурор Гешев.Ако има "досегаеми" навсякъде, кой ще нахлуе в гешефтурата да арестува секретаря на главния прокурор например?Щото дай като са "досегаеми" да ги киснем като корнишони и да ги арестуваме наред всички?!?
279
11
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ако прокуратурата е мафия, значи тя е повдигнала обвинения с/у честните българи: Цветан Василев/изгнаник/, Васил Божков/изгнаник/, Баневи и Арабаджиеви/в ареста/, Бобокови/в ареста/! Играещият роля президент на държавата, снощи свика протест с/у мафията. Бог да ни на помощ!