Силистар - райско кътче, което задължително да видите

Наричат мястото "Плажът на пиратите"
30
Силистар - райско кътче, което задължително да видите
БГНЕС

Някак си неусетно преполовихме годината и вече се намираме в сърцето на лятото. Времето навън през последните дни малко ни изненада, но постепенно температурите отново ще се връщат към нормалното и в умовете ни изскачат плажните картини и спокойствието на морето. Гърция е предпочитано място за почивка от много сънародници, но не трябва да забравяме и родното Черноморие.

У нас има също толкова приказни места, колкото в южната ни съседка, а най-хубавото е, че няма да ни се налага да чакаме с часове на границата. Ако искате да посетите една красива и спокойна дестинация, която предлага кристалночиста вода, то тогава задължително трябва да се насочите към Царево и плаж Силистар. 
 
Днес в рубриката ни „Пътувай“ с туристическа агенция „Posoka“ ще ви разкажем за една невероятна местност, която трябва да се посети поне веднъж. 
 
Плажът Силистар се намира на 5 км. южно от село Синеморец по пътя за село Резово. Това е последният плаж преди границата ни с Турция. Трябва да се приготвите за леко лъкатушене, тъй като ще изминете 1 км. по разбит път, но всичко това си заслужава. Само след няколко минути пред вас ще се открие невероятна гледка и много бързо ще забравите за друсането. 
 
Силистар е обявен за защитена територия още през 1992 година и се счита за част от природен парк „Странджа“. Плажът е определян като един от най-красивите на родното Черноморие, а водата там почти винаги е спокойна, топла и кристално чиста. Пясъкът е златист, а плажната ивица е дълга около 1 км. 
 

 
Мястото е известно още и като „Плажът на пиратите“. Предполага се, че в древността той и съседният залив – плаж Листи, са били свърталища на пирати, а Силистар идва от гръцката дума „сюнлистарео“ и означава „място, съседно на разбойническо“. По дюните в местността Силистар гнездят редки и защитени птици – царски и скален орел, черен щъркел, гълъб хралупар и други. Много от тях са включени в Червената книга. 
 
Кои са предимствата на Силистар за плажуване четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига ни занимавахте с вашите платени статии..Тая агенция Посока е пълен шит! Веднъж им бях в офиса да им искам оферти за Черноморието точно..еми вътре само някакви надути кифли с изкуствени джуки, които нищо не подбираха и само ми загубиха времето.А възхвалявания плаж Силистар не струва. Супер забутано на юг в дивото с калпава инфраструктура. То няма път, само кал и каманаци иначе ми искат вход за паркинг 5 лв. И естествено на плажа мръсно някакъв измислен бар с тройни цени, реката смърди..Леш
21
2
 
1
 
! Отговори
Грую преди 3 години
19, плажа е на концесия последните 10-12 години. Миналата година я развалиха в средата на сезона, и сега беше без чадъри и заведения (само бараките стоят). От 1-ви Юли има нов концесионер, не знам дали е наредил чадърите вече.Иначе пътя още е на Данчо ментата и има вход 5лв. Има и безплатен паркинг, но бързо се пълни.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2015 г. ходих на Силистар. Паркирах отстрани на един много черен и разбит път и 3 секунди след това някакъв *** с бицари, гола глава, ланец от тоалетно казанче и менпърс изпълзя от храстите, за да ме уведоми че това било паркинг и дължа 5 лв.
19
3
 
5
 
! Отговори
,,, преди 3 години
Запукаха го и него. Няма да оцелее дълго. Плюс, че две враждуващи групи се караха кой да събира пари за паркинг и бяха направили два поста и хората плащаха две такси. Който не плати му пукаха гумите. След това почнах да хода в Гърция и няма да стъпя повече на почивка при *** родни ***.
18
3
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
побързайте защото догидина може да е бетонирано и там
17
5
 
2
 
! Отговори
Пепката преди 3 години
Силистар пък на мен хич не ми хареса. Беше много мръсно като ходих, някакви комари, мухи те хапят. Нищо общо със снимката
16
3
 
4
 
! Отговори
Daenerys преди 3 години
Любимото ми място на морето, но прочетох някъде, че плажът е даден на концесия от тази година. Дано не е вярно, защото си е един райски оазис в нашето "бетономорие" (само яките момчета, които всяка година прибират такса "не се знае за какво" 4-5лв на МПС в края на пътя преди плажа дразнят, но... няма пълно щастие)
15
3
 
1
 
! Отговори
Daenerys преди 3 години
Любимото ми място на морето, но прочетох някъде, че плажът е даден на концесия от тази година. Дано не е вярно, защото си е един райски оазис в нашето "бетономорие" (само яките момчета, които всяка година прибират такса "не се знае за какво" 4-5лв на МПС в края на пътя преди плажа дразнят, но... няма пълно щастие 🙃)
14
4
 
2
 
! Отговори
Морски преди 3 години
Като гледам колко чадъри има няма нужда от повече посетители. От такива *** статии като Дестте девствени плажа по Черноморието един читав плаж без орди прииждащи с хладилни чанти не остана.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото подобно място, останало от цялата черноморска брегова линия. Така че не мислете много, а отидете там и се наблъскайте с още шест милиона българи, копнеещи за подобни гледки, които няма къде другаде да отидат у нас.
12
3
 
2
 
! Отговори
Красота преди 3 години
Красота, море и спкойствие . Би било хубаво да го споделя някой влюбен и чаровен пират...ама божа работа ..
11
4
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Виждал съм го още 2000-та г.Бях граничар на Резово.И всяка година от тогава до сега си ходя.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йордан Цонев още ли държи бариерите към плажа с платен паркинг ?
9
6
 
4
 
! Отговори
Баба ви преди 3 години
А не,стойте си в панелките,не ви искаме при нас,наморето
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо за Гърция ? Време за хулене.
7
4
 
9
 
! Отговори
Предприемчив преди 3 години
До ГрижливНай-важното, според мен, е да се направи една хубава, солидна подпорна стена!Щото...ако вземе да тръгне свлачище.. ще бъде Ад, страшно.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Аамед там няма как да построи НИЩО, но виж, САВА - да!
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не са го надушили още мутрите, да му спретнат една подпорна стена, тип "хотел"?
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко по-ясно ще се види кръчмата чадърите малко по-назад ще се видят ножче трансформатор тази снимка е манипулирана
3
6
 
5
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Ще се види сега с новия концесионер на какво ще заприлича.