Задържаха и съветника по сигурността на Румен Радев

Според прокуратурата е замесен в разгласяването на държавна тайна
122
Задържаха и съветника по сигурността на Румен Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съветникът на президента по сигурността Илия Милушев е задържан, съобщиха от Военна окръжна прокуратура.
Задържан е и служител на Държавна агенция “Разузнаване”.

Екипи от военни следователи и прокурори, след разрешения на съдия от Софийски военен съд извършват претърсвания и изземвания на три адреса, намиращи се в София. Действията по разследването се извършват по досъдебно производство, което е образувано за разгласяване на държавна тайна. Със заповеди на органи на Министерство на вътрешните работи, за 24 часа са задържани М.К. – бивш служител на Държавна агенция „Разузнаване“ и И.М. – съветник на Президента на Република България, информират от прокуратурата.

Още по темата

Първоначално Милушев е разпитан като свидетел.

След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установява, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция “Технически операции”.

Доброволно той е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция “Разузнаване”. Според Агенцията документите съдържат информация представляваща държавна тайна. Обяснил е, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента. Това е наложило извършването на действия по разследванията и в сградата на президентската администрация.

Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинения и взети мерки за неотклонение на задържаните. По досъдебното производство има и още две лица /П.В. и А.З./, привлечени в качеството им на обвиняеми, спрямо които са взети мерки за неотклонение „домашен арест“, допълват от прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
9
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
До До активиста на БСПБъркаш материята-Ал.Стамболийски е земеделец и правителството на 9юни е на БЗНС ! Но неграмотността е типична черта на троловете от ГЕРБ !!!
57
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубави новини днес. Руската шайка се разпада, влизаме в чакалнята на еврозоната......
56
12
 
14
 
! Отговори
nexussss преди 3 години
Значи г-н Радев е на правилен път! Продължавайте в същия дух г-н Президент, тази крадлива хунта трябва да бъде разобличена!
55
8
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
9 юни 1923г-9 юли 2020 г !!! Фашизмът се завръща !!!
54
7
 
4
 
! Отговори
Питам се преди 3 години
Тези прокурори имат ли правомощие да боравят с документи с гриф строго секретно, които неминуемо се намират там?
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незнам дали Радев дава информация на руснаците, но да си спомним къде отиде да работи един финансов министър от 1-то правителство на Борисов, който най-нагло отказа да дава показания при делото на росатом срещу насПрезидента има право на достъп до "строго секретна" информация! Знаеш ли какво значи това!
52
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"А дано. Тогава бяха арестувани 12000 комунисти. Много от тях отидоха в затвора, а някои бяха и застреляни.Така и трябва да се процедира с хора които работят за други държави и се опитват да съборят държавата"Всички в ГЕРБ няма как да застреляме. Но ако тръгнем с най-големите слуги на други държави които работят против Българските интереси, Боко и Доган трябва да са първите.
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стигнахме до политически гонения по модел "Импийч Тръм". Дори милиционерските сценарии вече копираме от янките.Селски тарикатлъци в стил Лушиус Аелиус Сейджанус.
50
0
 
9
 
! Отговори
До активиста на БСП преди 3 години
А дано. Тогава бяха арестувани 12000 комунисти. Много от тях отидоха в затвора, а някои бяха и застреляни.Така и трябва да се процедира с хора които работят за други държави и се опитват да съборят държавата
49
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
зеленият чорап вече е кафяво-зелен с мирис на ...
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, горките9 юни им се привиждаШубето е голям страх.
47
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зеленият чорап е толкова омацан, че като го хвърлиш нагоре, залепва за тавана!
46
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много радостна новина. Ако радев беше мъж щеше да ги уволни и да каже " Ако са нарушили закона да си носят последствията"Но той е просто една марионетка и няма такава власт. Сега всеки може да каже " Вижте го радев с какви типове дружи. С отказан достъп до КИ и разследвани за сериозни престъпления".
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалка картинка гол премиер , секретни документи си се разхождат на разни места, явно и разузнаването е като всички останали неработещи институции.Е поне за другите знаехме, че не функционират , но за тези българския гражданин няма възможност за пряко наблюдение и възможност за собствена преценка.Но пък не виждам изненада, в това че и тези не си вършат работата като всички останали.
44
13
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Пивтаря се фашисткият преврат от 9 юни 1923 !!!
43
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смърт на руската гнет!
42
1
 
0
 
! Отговори
ЪпсурТ преди 3 години
" *** цирка ... каква мислира " :) :) :)
41
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спешно се търсят памперси за моралния стожер на нацията :)
40
11
 
1
 
! Отговори
Икономов преди 3 години
Тези предатели забравиха кой ги освободи от фашистко робство!Време е всички истински патриоти да излязат отново по землянките. Нека да чакат там инструкции от нашите членове и членки по места, които пък своевременно ще бъдат консултирани от Ръководството.
39
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съд за народните предатели!Радев има достъп до стогосекретна информация и я е предоставял на руските разузнавачи!